Produkt søkelys: ScriptLogic Aktiv administrator

I mange organisasjoner er Microsoft Active Directory standardmetoden for å administrere brukerkontoer og domeneressurser. Siden debuten med Windows 2000 Server har Active Directory vokst med store sprang og blitt enda mer komplisert å håndtere med verktøyene som følger med.

Å holde oversikt over tillatelser på Active Directory-objekter og administrere gruppepolicyer kan være ganske oppgaven og har forårsaket mang en lang natt for administratorer som prøver å feilsøke problemer. Det er her ScriptLogic Active Administrator kan hjelpe deg - ved å gi en enkelt oversikt over Active Directory, Group Policy og Auditing.

spesifikasjoner

Aktiv administrator krever SQL Express eller SQL Server. SQL Express 2005 kan installeres når applikasjonen er konfigurert.

Støttede operativsystemer :
  • Windows 2000
  • Windows XP
  • Windows Vista
  • Windows 7
  • Windows Server 2003 SP1 eller nyere

Hvem er det for?

Active Administrator (AA) er en flott måte å jobbe med Active Directory-objekter og gruppepolitikk samt revisjonstillatelser i ditt AD-miljø. I mindre IT-butikker kan verktøyene som leveres i denne applikasjonen være en god hjelp for administratorer å raskt se på AD-nettstedene sine og jobbe med objekter.

Hvilket problem løser det?

Å jobbe med de innebygde verktøyene vil få jobben gjort, men det krever litt arbeid å administrere dem alle. Aktiv administrator fra ScriptLogic bringer det beste av Active Directorys innebygde verktøy til ett program og lar administrere et AD-miljø fra et sentralt sted, skrivebordet ditt.

Utrolige funksjoner

De beste funksjonene jeg har funnet siden jeg brukte Active Administrator, er revisjons- og varslingsfunksjonene, som lar deg få e-postvarsler når hendelser oppstår i miljøet. For å komme i gang varsler, må du konfigurere e-postserverinnstillingene i AA-applikasjonen og spesifisere et brukernavn og passord hvis serveren din krever pålogging.

Du kan deretter opprette varsler for spesifikke hendelser. Du kan for eksempel angi et varsel for å se på endringer i Active Directory-containere som kan være nyttige for de som har flere administratorer. På denne måten hvis en administrator legger til eller fjerner et objekt fra en OU, blir de andre administratorene varslet om endringene. Ved å bruke et varsel som dette vil du sørge for at du er klar over om en medadministrator fjerner et objekt som du eller noen andre la til katalogen.

Du kan også administrere Group Policy-objekter ved å bruke Active Administrator, som kjøres på toppen av Microsofts Group Policy Management Console. Når du konfigurerer Group Policy-objekter, lar AA-konsollen deg se objektene på mange måter, inkludert:

  • Gruppepolitiske objekter viser alle objekter i katalogen
  • Gruppepolitiske objekter etter container viser alle objekter som er knyttet til en container

Du kan også se historikken til gruppepolitiske objekter og konfigurere resulterende sett med policyrapporter i konsollen.

En annen gruppepolicyfunksjon i Active Administrator er Repository, som lar deg lagre og redigere GPOs offline. Hvis du gjør dette, reduserer du sannsynligheten for at endringene du gjør umiddelbart vil forårsake dårlige effekter, samtidig som du lar deg endre og administrere dem uten å være koblet til en domenekontroller.

En annen flott funksjon er muligheten til å sikkerhetskopiere og gjenopprette alle innstillinger i Active Directory, og dermed spare mye arbeid i tilfelle en nødsituasjon eller et problem i Active Directory-miljøet. Sikkerhetskopien av Active Directory blir automatisk når den er konfigurert. Det kjøres på en plan som du angir. For øyeblikket har jeg dette konfigurert til å kjøre kl. 06.00 daglig.

Sikkerhetskopiinnstillingene blir konfigurert under Active Administrator Server Configuration Wizard som kan kjøres fra serveren der AA er installert etter installasjonen.

Figur A

Klikk for å forstørre.
Den aktive administratorens sikkerhetskonsoll

Figur B

Klikk for å forstørre.
Gruppepolicy med aktiv administrator

Hva er galt?

Det er noen varsler applikasjonen sender, for eksempel de som oppstår når en domenekontroller ikke kan skrive hendelser til Active Admin-databasen av en eller annen grunn, som er nyttige, men de kan sendes sjeldnere eller gi litt mer informasjon om problemet for å avhjelpe problemet.

Den innledende læringskurven er litt bratt. Det tok ganske mye å klikke rundt for å få en følelse av applikasjonen. Noen online trening inkludert lisenskostnaden ville være nyttig, selv om opplæringen var en nedlasting for gjennomgang og ikke en live trening.

Konkurransedyktige produkter

  • NetWrix Active Directory Change Reporter
  • Microsoft Active Directory Management Tools

Ergo for virksomheten

Aktiv administrator kan være et flott tillegg til verktøysettet som er tilgjengelig for IT-personalet, for å administrere det stadig skiftende Active Directory på en mer effektiv måte. For ledelse vil jeg oppfordre deg til å ta med noe ekstra budsjett for opplæring for å hjelpe deg med læringskurven.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com