Pro-tips: Hold oversikt over ReadyBoost med Windows 7s ytelsesmonitor

Merk: Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på TechRepublic 24. mars 2010.

I et tidligere innlegg, "Ta en nærmere titt på ReadyBoost-funksjoner i Windows 7, " viste jeg deg hvordan du konfigurerer ReadyBoost og forklarte hvordan det fungerer. Når du har forstått hvordan ReadyBoost fungerer og har konfigurert det på systemet ditt, vil du tydeligvis se etter den lovede ytelsesgevinsten. Dessverre er ikke ReadyBoost som å legge rakettdrivstoff til systemet ditt, og det kommer ikke til å øke hastigheten på hver oppgave du regelmessig utfører.

Det er noen oppgaver hvor ytelsesgevinsten vil være tydelig, og det er andre der den ikke vil gjøre det. Det er med andre ord veldig vanskelig å koble seg bort til en eller annen oppgave på systemet ditt, og bare føle at det sparker inn og sier til deg selv "Wow, there goes ReadyBoost! What a rush!"

For å se ReadyBoost i aksjon, må du følge med på det med Windows 7s Performance Monitor. I dette innlegget skal jeg vise deg hvordan.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic.

En rask gjennomgang

I et nøtteskall lar ReadyBoost Windows 7s SuperFetch cache management-teknologi bruke flash-baserte enheter for å opprettholde en kopi av diskbufferen. Når ReadyBoost er aktivert, holder den i hovedsak fanene rundt harddiskoperasjoner og vil gå til handlingslesing og levering av filer fra kopien av cachen bare når du gjør det vil øke ytelsen.

Under sekvensielle leseoperasjoner vil ReadyBoost for eksempel lene seg tilbake og la SuperFetch bruke cachen på harddisken siden harddisken kan utkonkurrere en flash-basert stasjon for denne typen leseoperasjoner. Under ikke-sekvensielle leseoperasjoner vil ReadyBoost hoppe inn og i det vesentlige omdirigere SuperFetch for å bruke hurtigbufferen på den flashbaserte stasjonen, siden en flashbasert stasjon kan utkonkurrere en harddisk for denne typen leseoperasjoner.

Videre vil raske harddisker som skyver 7200-RPM eller høyere, i mange tilfeller kunne utføre noen, men ikke alle, ikke-sekvensielle leseoperasjoner raskere enn en flash-basert stasjon. Som sådan vil ReadyBoost ikke gi en like stor ytelse som den ville gjort hvis harddisken kjører 5400-RPM eller lavere, som de som vanligvis finnes på bærbare datamaskiner. Selv om du har en rask harddisk, er det imidlertid situasjoner der ReadyBoost kan gi et stort ytelsesbidrag. Så ikke skriv av ReadyBoost ennå.

ReadyBoost tilsvarer IKKE RAM

Og en ting til som jeg bør påpeke: ReadyBoost tilsvarer IKKE RAM. Jeg har hørt mange mennesker kommentere "Åh, jeg har 8 GB RAM i systemet mitt, jeg trenger ikke ReadyBoost. Det er bare for systemer med 1 GB RAM." Sannheten i saken er at ReadyBoost handler om å forbedre ytelsen på harddisken, ikke forbedre eller legge RAM til systemet.

Jada, et system med bare 1 GB RAM kan bruke all hjelpen det kan få, men det er viktig å huske på at med ReadyBoost kommer ytelsesgevinsten fra forbedret harddiskytelse, ikke fra et tillegg til RAM.

Så igjen, selv om du har 8 GB eller mer RAM, er det situasjoner der ReadyBoost kan gi et stort ytelsesbidrag. Så ikke skriv av.

(Jeg innrømmer at jeg i noen av mine tidligere innlegg om ReadyBoost uforvarende har bidratt til denne forvirringen, og jeg beklager.)

Konfigurere ytelsesmonitor

Som du kanskje vet, er Performance Monitor et visualiseringsverktøy som lar deg se resultatdata eller tellere, både i sanntid og fra loggfiler. Du kan se resultatdata i graf, histogram og rapportform. For å hjelpe deg med å overvåke ReadyBoost, gir Performance Monitor et spesielt sett med tellere under overskriften ReadyBoost Cache. La oss se nærmere på.

For å starte Performance Monitor, klikk på Start-knappen, skriv perfmon i Start Search-boksen og trykk Enter. Når verktøyet er startet, utvider du grenen Monitoring Tools, hvis den ikke allerede er det, og klikker på Performance Monitor. Når grafen vises, som vist i figur A, vil du se at i standardkonfigurasjonen er Performance Monitor konfigurert for å overvåke prosessortid. Siden vi ikke trenger dette for oppgaven som er tilgjengelig, er den første rekkefølgen av virksomheten å klikke på Red X eller Delete Key-ikonet.

Figur A

I standardkonfigurasjonen er Performance Monitor konfigurert for å overvåke prosessortid.

Klikk nå på det grønne + eller Legg til-ikonet. Når du ser dialogboksen Legg til tellere, finn og velg ReadyBoost Cache-overskriften og klikk Legg til-knappen. Når ReadyBoost Cache-overskriften vises i delen Lagt tellere, som vist i figur B, klikker du OK.

Figur B

Når ReadyBoost Cache-telleren vises i delen som er lagt til, klikker du OK.

Når du legger til ReadyBoost Cache-overskriften til Performance Monitor, legger du faktisk et sett med 10 tellere til skjermen, som vist i figur C. Disse tellere er listet opp og beskrevet her:

  • Bytes cache : Den totale mengden ukomprimert data som for øyeblikket er lagret i cachen.
  • Cache Space Used: Den totale mengden plass som for øyeblikket brukes av cachen.
  • Komprimeringsforhold: Den faktiske størrelsen på dataene i cachen delt på den ukomprimerte størrelsen på dataene i cachen.
  • Byte av total størrelse på hurtigbufferen: Den totale mengden plass som er reservert på enheten for cachen.
  • Cache Reads / Sec: Antall ganger data blir lest fra cachen per sekund.
  • Cache Read Bytes / Sec: Antallet byte som leses fra cachen per sekund.
  • Hoppet over leser / sek: Antall leseoperasjoner hoppet over per sekund.
  • Hoppet over lesebytes / sek: Antallet byte som ikke er lest fra cachen per sekund.
  • Totalt les / sekund: Antall leseoperasjoner rettet til ReadyBoost. (Inkluderer både fornøyde og hoppede leseoperasjoner.)
  • Totalt lestbyte / sek: Antall byte i leseoperasjonene som er rettet til ReadyBoost. (Inkluderer både fornøyde og hoppede leseoperasjoner.)

Figur C

Når du legger ReadyBoost Cache-overskriften til Performance Monitor, legger du faktisk et sett på 10 tellere til skjermen.

Som du ser kan det være litt forvirrende å ha 10 tellere på skjermen på en gang. Videre overvåker disse 10 tellere hele spekteret av ReadyBoosts aktiviteter, og ikke alle av dem er relevante når man måler ytelsesgevinster. Som sådan vil du piske ned tellene til bare de som gir deg et godt inntrykk av hva som skjer.

Det jeg for eksempel vil vite, er hvor mye ReadyBoost-cachen blir brukt til å levere data, så jeg valgte Cache Reads / Sec og Cache Read Bytes / Sec. Disse to tellere vil hjelpe deg med å måle mengden leseaktivitet som oppstår i hurtigbufferen, og vil fortelle deg hvor mye data som blir levert fra hurtigbufferen. For å balansere dette synet vil jeg også vite hvor ofte ReadyBoost utsetter seg til harddisken for å lese data fra cachen. Så jeg valgte også Hoppede leser / sek og Hoppet over lesebytes / sek.

Deretter satte jeg i gang flere store filkopieringsoperasjoner som involverte flere gigabyte med data og lot skjermen kjøre i bakgrunnen. (Jeg bruker en Western Digital 500 GB SATA-stasjon som skyver 7200 o / min.) Da jeg kom tilbake til Performance Monitor, oppdaget jeg at det var mye aktivitet som ble vist på grafen, som vist i figur D.

Figur D

Etter flere store filkopieringsoperasjoner, viste Performance Monitor-grafen mye aktivitet.

Hvis du ser nøye, vil du se at datamengden som leses fra ReadyBoost-cachen er omtrent lik mengden data som leses fra harddiskbufferen. Dette er imidlertid bare et øyeblikksbilde av ReadyBoost i aksjon under en spesifikk operasjon. For å virkelig måle hvor mye og under hvilke omstendigheter ReadyBoost faktisk gagner systemet ditt, vil du konfigurere Performance Monitor til å opprette en loggfil over en periode. Det kan for eksempel være lurt å logge ReadyBoost-aktivitet i løpet av et par timer hvor du utfører de oppgavetyper du regelmessig bruker systemet til å gjøre.

Opprette et datasamleroppsett

Hvis du vil logge ReadyBoost-aktivitet over en periode, må du opprette et datasamleroppsett. Det er ganske enkelt å gjøre det når du vet trinnene.

For å begynne, utvide Data Collector Sets gren i navigasjonsruten Performance Monitor. Høyreklikk deretter Brukerdefinert, velg Ny og klikk Datasamleroppsett. Når veiviseren for opprett ny datainsamler vises, skriver du inn et navn for datasamleroppsettet og velger alternativknappen Opprett manuelt, som vist i figur E.

Figur E

Denne veiviseren vil lede deg gjennom trinnene for å lage et datasamlersett.

Du markerer deretter avmerkingsboksen Ytelsesdisk og på neste side bruker du knappen Legg til for å få tilgang til dialogboksen Legg til tellere der du enkelt kan velge de fire aktuelle tellere. Disse trinnene er kondensert i figur F.

Figur F

Du vil jobbe deg gjennom de neste to trinnene i veiviseren for å legge til de fire relevante tellere i ReadyBoost Monitor Data Collector-settet.

Selv om det er andre innstillinger, klikker du på Fullfør på dette tidspunktet for å fullføre veiviseren.

Når du kommer tilbake til vinduet Performance Monitor, ser du ReadyBoost Monitor Data Collector-settet. Når du er klar til å begynne å logge ReadyBoost-aktiviteten, klikker du bare på det grønne Play-ikonet, som vist i figur G.

Figur G

For å begynne å logge ReadyBoost-aktiviteten, klikker du bare på Green Play-ikonet.

Når du har brukt systemet ditt i det du vil vurdere en betydelig periode, kan du åpne Data Collector Set og se loggen. Klikk på Stopp-ikonet, og velg deretter Performance Monitor i navigasjonsruten. Nå klikker du Vis ikon for loggdata, og når dialogboksen Egenskaper for ytelsesovervåking vises, klikker du på Legg til-knappen. Du kan deretter finne og velge loggfilen din, som vist i figur H.

Figur H

Klikk på Legg til-knappen for å finne og velge din ReadyBoost Monitor-loggfil.

Når du klikker OK, ser du loggfilen din og kan bestemme hvordan ReadyBoost oppførte seg i løpet av testperioden. I løpet av min 15 minutters eksempeltest kan du se i figur I at ReadyBoost ga et veldig minimalt bidrag til oppgavene jeg utførte.

Figur I

Under denne testen ga ReadyBoost et veldig minimalt bidrag.

Husk at du mest sannsynlig vil ønske å gjennomføre flere tester under forskjellige bruksforhold for å få et skikkelig grep om hvor mye ReadyBoost fordeler ditt bestemte system. Husk som alltid at kjørelengden kan variere.

Hva tar du?

Bruker du ReadyBoost? Har du prøvd å overvåke ReadyBoost-aktivitet? Hva var funnene dine? Er du fornøyd med resultatene? Hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du som alltid bli med i diskusjonstråden nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com