PowerShell 3 tar skript til nye høyder

OK, jeg kan overdrive når jeg sier at den kommende versjonen av PowerShell, Microsofts robuste og allestedsnærværende skriftspråk, vil bringe scripting til 2015, men PowerShell 3.0 vil helt sikkert bringe en hel masse på bordet for både hardcore programmerere så vel som tilfeldige scripters . Personlig faller jeg et sted i midten og er ganske spent på hva jeg ser komme.

Først av alt er PowerShell 3.0 inkludert i Windows Management Framework 3.0 CTP2, som er tilgjengelig for nedlasting og installasjon på Windows 7 SP1 og Windows Server 2008 R2 SP1 maskiner. Nå som du vet hvor du skal få det, må du forsikre deg om at "CTP" står for Community Technology Preview. Dette er pre-alfa ting. Det er fra beta. Det er ment å være akkurat det det står ... en forhåndsvisning . Forvent ikke et ferdig produkt, og forvent absolutt ikke noe som er uten potensielle problemer. Du bør ikke installere CTP-versjonen på en maskin som du er avhengig av for kritisk, tidsfølsom PowerShell-skripting. Jeg installerte CTP2 til en test virtuell maskin. For å gjøre det, trengte jeg å forsikre meg om at maskinen kjørte Windows 7 SP1 eller Windows Server 2008 R2 SP1. Videre krever CTP2 installasjon av .NET Framework 4.0.

Når du har forutsetningene på plass, kan du installere pakken. For å sikre at alt har gått som planlagt, åpner du PowerShell etter installasjonen og kjører kommandoen $ host.version . Du vil få et resultat som det som er vist i figur A, som viser deg at PowerShell 3.0 er installert.

Figur A

PowerShell 3.0 er installert

Før jeg viser deg et par ganske kule funksjoner i PowerShell 3.0, la oss se på hva Microsoft sier at de inkluderer i denne nyeste versjonen. Fra Windows Management Framework 3.0 - Community Technology Preview (CTP) nr. 2-side, her er noen av de nye funksjonene i Windows PowerShell 3.0:

  • Arbeidsflyter: Arbeidsflyter som kjører langvarige aktiviteter (i rekkefølge eller parallelt) for å utføre komplekse, større administrasjonsoppgaver, for eksempel levering av applikasjoner med flere maskiner. Ved hjelp av Windows Workflow Foundation på kommandolinjen, er Windows PowerShell arbeidsflyter repeterbare, parallelliserbare, avbrytbare og gjenopprettbare.
  • Robuste økter: Robuste økter som automatisk gjenoppretter seg fra nettverkssvikt og avbrudd og lar deg koble fra økten, slå av datamaskinen og koble til igjen fra en annen datamaskin uten å avbryte oppgaven.
  • Planlagte jobber: Planlagte jobber som kjøres regelmessig eller som svar på en hendelse.
  • Delegert administrasjon: Kommandoer som kan utføres med et delegert sett med legitimasjon, slik at brukere med begrensede tillatelser kan kjøre kritiske jobber
  • Forenklet språksyntaks: Forenklet språksyntaks som gjør at kommandoer og skript ser mye mindre ut som kode og mye mer som naturlig språk.
  • Cmdlet Discovery: Forbedret cmdlet-oppdagelse og automatisk modulbelastning som gjør det enklere å finne og kjøre noen av cmdlettene som er installert på datamaskinen din.
  • Show-Command: Show-Command, en cmdlet og ISE Add-On som hjelper brukere å finne riktig cmdlet, se parametrene i en dialogboks og kjøre den.

Jeg har ikke tenkt å fokusere her på kulissene; Jeg vil i stedet fokusere på et par funksjoner som vil gjøre livet enklere for både nye og erfarne PowerShell-skriptere.

Noen funksjoner krever bruk av PowerShell Integrated Scripting Environment (ISE), som kan installeres som en funksjon fra Server Manager som vist nedenfor i figur B.

Figur B

Installer PowerShell ISE-verktøyet fra Server Manager
Kanskje en av de mest nyttige funksjonene som er lagt til i PowerShell 3.0, er en flott ny Show-Command-cmdlet, som utnytter det nevnte ISE-verktøyet på en måte som gjør det mye, mye enklere å finne kommandoer og forstå nødvendige og valgfrie parametere. Vist i figur C, merk at du kan søke etter en kommando, velge den og vises alle parametrene som er nødvendige og valgfrie. De nødvendige parametrene har en stjerne ved siden av. Du kan også benytte deg av PowerShells bekreftelses- og hvaIf-funksjoner rett fra dette vinduet.

Figur C

Vis-kommandovinduet
Den neste funksjonen er egentlig ikke ny, men er blitt enda bedre i PowerShell 3. Parameteren uten grid vises i figur D. Med dette kan du overvinne PowerShells tekstbaserte begrensninger og vise tabellresultater i en grafisk rutenettbasert visning, som lar deg justere kolonnestørrelse, legge til parametere og mer. Merk i figur D at jeg har lagt til to parametere øverst i vinduet. Jeg kan bruke disse til å begrense de viste resultatene. Når det er nødvendig, kan jeg bare klikke på X ved siden av en parameter for å fjerne det fra rutenettet. Kommandoen som jeg brukte i figur D er get-process | out-Gridview.

Figur D

PowerShells rutenettvisning-funksjon

Sammendrag

Disse to brukervendte funksjonene er bare toppen av isfjellet når det kommer til nye måter som PowerShell kan brukes for å lette administrativ belastning. Mellom disse og bak kulissene-funksjonene, som arbeidsflyter og robuste økter, har Microsoft virkelig tatt PowerShell til et helt nytt nivå.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com