Milepælforbedringer i strømstyring i Windows 7

En av de mest omtalte funksjonene i Microsofts nye operativsystem er forbedring av strømstyring. Mens stasjonære brukere som vil være grønne vil sette pris på Windows 7 strømstyringsfunksjoner, vil hovedattraksjonen være for bærbare brukere som bruker datamaskinene sine mens de er på batteri.

Mobilbrukere i Windows 7-forumene har rapportert overlegen batterilevetid etter en enkel oppgradering av operativsystemet. Så hvilke innstillinger blir administrert nøyaktig?

En viktigste strømforbruker på hvilken som helst bærbar datamaskin er skjermen. Å senke standardlysstyrken og dimme skjermen mens systemet er inaktivt, er vanlige måter å øke batterilevetiden på, sammen med tidtakere for å slå av skjermen eller sette datamaskinen i dvale.

Figur A

Klikk for å forstørre.
Grunnleggende innstillinger for strømstyring
Det som skiller Windows 7-styring er imidlertid samlingene med innstillinger som er tilgjengelige for å lage en strømstyringsplan. Windows 7 tillater mye mer granulær kontroll over individuelle enheter i de nye strømstyringsplanene. Figur B og C viser de avanserte innstillingene som kan tilpasses i strømstyring.

Figur B

Figur C

I tillegg til tilgjengelige innstillinger, gjør forbedringer av operativsystemet Windows 7 selve prosessoren mindre og bruker mindre strøm. for eksempel kjører det færre bakgrunnsoppgaver. Dessuten er redusert strømforbruk i DVD-avspilling også nyttig hvis DVD-ROM-en brukes til å se på filmer.

Andre forbedringer på arkitekturnivå som forbedrer strømstyringen er:

  • Eliminering av TCP DPC-timer på alle systemtimeravbrudd Utsatt prosedyre Samtale- eller DPC-tidtakere er systemtimere designet for å planlegge oppgaver med lavere prioritet for å gjøre bruk av prosessoren på senere planlagte tider. Disse kan forhindre at systemet går inn i en lav strømtilstand. Den spesifikke forbedringen man ser her er denne bruken på TCP eller nettverksstabel.
  • Redusere frekvensen for vedlikeholdstimere for USB-drivere Dette ligner DPC ved at disse tidtakerne ber om en status eller oppretter I / O-aktivitet til USB-portene, og oppretter også en tilstand der systemet ikke kan bringe seg selv i lav strømtilstand.
  • I ntelligent Timer Tick Distribution (ITTD) Denne funksjonen forlenger CPU-søvn ganger ved ikke å vekke CPU unødvendig.
  • Timer Coalescing Dette er systemkontroll på applikasjonsprosesser der de grupperes for å utføres i rask rekkefølge for å gi mer tid mellom forespørsler, noe som øker systemets tomgangstid effektivt.

Hovedfokuset for disse funksjonene er å la operativsystemet bringe systemet til en lav strømtilstand før og oftere.

Personlig kan jeg la den bærbare datamaskinen ligge på batteriet i nesten en hel dag nå hvis strømstyringen starter. Eller hvis jeg lar den bærbare datamaskinen ligge på kjøkkenbordet over natten og så kommer til å bruke den om morgenen, når den våkner, har jeg rikelig med strøm til overs før du kobler den til. Med Vista måtte jeg la den bærbare datamaskinen være koblet til over natten.

Har du lagt merke til lengre batterilevetid med Windows 7? Del dine erfaringer.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com