Microsofts kraftplattform og 'Triple-A Loop'

Windows XP dør endelig død etter hvert som Embedded POSReady 2009 når enden av livet Microsoft har avsluttet støtte for Point of Sale-versjonen av Windows XP Embedded. På grunn av endringer som kommer i Windows Update, har brukerne frem til juli til å bruke endelige oppdateringer.

Mer om Windows

  • Slik bruker du God Mode i Windows 10
  • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
  • Microsofts største flopper i tiåret
  • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

Veien tilbake da vi på slutten av 1990-tallet snakket om fjerde generasjonsspråk, som ble kjent som 4GL-er. Disse programmeringsspråkene var et integrasjons- og utvidelseslag som tok data om minicomputers og mainframes og gjorde det om til desktop-applikasjoner. Disse tidlige klient-server-applikasjonene endret måten selskaper gjorde forretninger på, og tok data fra terminaler med grønn skjerm til interaktive vinduer.

Nå er det på tide å gjøre det samme med moderne skybaserte forretningsområder. I det minste er det Microsoft foreslår når den omskriver Power BI, Power Apps og Flow som sin kraftplattform. Der verktøy som Forte ville tatt AS / 400-applikasjoner og omtanke dem til PC-en, består Power-plattformen av verktøy som tar dataene og hendelsene fra Dynamics 365 og Office 365 og gjør dem om til apper og tjenester, på våre PCer og på smarttelefonene våre.

Et fundament: Common Data Service

I hjertet av Power-plattformen er Common Data Service (CDS). Common Data Service fungerer kanskje som et utvidbart objektlager som er vert for data strukturert som 'enheter', kanskje best tenkt på å gi de samme underlag for forretningsførte applikasjoner som Microsoft Graph gjør for produktivitet. Hver enhet er et sett med ofte brukte forretningsdata, omtrent som en rad i en tabell, med alle forekomster av en enhet som fungerer som en databasetabell. En enhet kan være en adresse, et produkt eller en kundeoppføring; det kan til og med være et sett med poster som definerer noe som bare virksomheten din trenger å bruke, enten det er å legge til tilpassede poster til en av CDS-enhetene eller lage dine egne fra bunnen av.

Hvis det bare var en måte å definere data på, ville CDS være nyttig. Men det er datalaget som brukes til alle Dynamics 365-tjenester, slik at de kan dele vanlige poster, og legge alle forretningsdataene dine på ett lett tilgjengelig sted. Excels kjente Power Query-verktøy kan nå ned i CDS og hjelpe deg med å bygge dine egne analyseløsninger, eller for mer komplekse spørsmål og bygge forretningsdashboards, fungerer det samme spørrespråket i Power BI.

The Triple-A Loop

Microsoft snakker i form av en loop som knytter sammen forretningsapplikasjoner, som James Phillips, CVP Business Applications Group, kaller en 'triple-A loop'. De tre As er 'Analysere, handle og automatisere', og er koblet til de forskjellige rollene til de tre kjernene i Power Platform-applikasjonene.

Bilde: Microsoft

Power BI tilbyr forretningsanalytiske tjenester som kan brukes til å gjøre mer enn å vise data - de kan brukes til å utløse applikasjoner, eller i det minste informere beslutningstakere slik at de tar de nødvendige tiltak. Skjermer og dashbord er konstruert ved hjelp av Power Query-spørringsspråket, håndtering av transformasjon og raskt å utforske millioner av rader med informasjon.

Power Apps gir et applikasjonsrammeverk som viser informasjon fra flere tjenester i en kjent appmodell, på skrivebordet og på mobilen. Ved å bygge videre på teknologier som Power Query og en enkel UI-modell som skylder mye å bygge apper i Access, er det den logiske sky-tilkoblede etterfølgeren til teknologier som Visual Studio Lightswitch og den opprinnelige klient-serveren Visual Basic. Ved å være vert for apper i verktøyet som brukes til å bygge dem, er det blitt en måte å demokratisere applikasjonsutvikling, og gi apputviklingsmuligheter til alle som kan skrive en Excel-makro.

Flow tar en annen tilnærming, og tilbyr en lavkodet (og i mange tilfeller ingen kode) tilnærming til applikasjonsintegrasjon. Hendelser i en applikasjon kan transformeres og behandles og brukes til å utløse handlinger i en annen, noe som gir deg håndfri automatisering. Det er verktøyet du vil bruke for å utløse en oppdatering til et Power BI-dashbord hvis en CRM-post i Dynamics 365 ble oppdatert, eller hvis du ønsket å oppdatere en Google Kalender-oppføring når en Office 365-kalender oppdateres. Det er et overraskende kraftig verktøy, med mange forskjellige integrasjoner til mange forskjellige applikasjoner. Ved å ta en hendelse / handling tilnærming til applikasjonsintegrasjon, kan du raskt sette sammen en serie enkle strømmer som sammen legger opp til et komplekst sett med automatiseringer.

Integrasjon og automatisering

Alle de tre utviklingsmiljøene integreres med hverandre og med andre Microsoft utviklingsverktøy og tjenester. En handling i en Power Apps-app kan utløse en Flow, gjøre endringer i data i CDS, kjøre en rapport i Power BI og av og på rundt løkken. Moderne virksomhet trives med informasjon, og Power Platform er Microsofts verktøy for å levere den på en måte som gjør at den kan drive handlinger raskt.

Det som gjør Power Platform til en ekte plattform er ikke kombinasjonen av Power Apps og Flow: det er settet med SDK-er de sitter på. Du er ikke begrenset til å jobbe i Microsofts verktøy - du kan bygge dine egne applikasjoner og begynne å eksperimentere med det bredere settet med grafdatabaser Microsoft tilbyr. Hvis en CDS-kundeenhet inneholder navn, adresser og e-postmeldinger, hvorfor ikke bruke LinkedIn-grafen for å få mer informasjon om kundekontaktene dine? Eller bruk Microsoft Graph for å knytte den til alle relevante dokumenter i SharePoint eller OneDrive?

Å gå utenfor Power Platform

Open Data Initiative er et felles prosjekt fra Microsoft, Adobe og SAP.

Bilde: Microsoft

Den største fordelen med Power Platform er kanskje forholdet til Open Data Initiative, utvide datamodellen utover Microsofts tjenester, til Adobes Marketing Cloud og til SAPs verktøy. Bedrifter trenger tilgang til alle dataene sine, uten at de stagnerer i siloer. Informasjon som er samlet på en plattform, må være brukbar i en annen, og Power Platform-verktøyet vil gjøre det lettere å bringe disse dataene sammen. Med kontakter til mange forskjellige verktøy og tjenester i Flow, er det mulig å starte automatisering av handlinger i ett sett med produkter basert på hendelser i et annet.

Du kan til og med gå utenfor det kjente økosystemet: ved å blande forskjellige integrasjons- og automatiseringsverktøy, gå fra Flow til If This Then That (IFTTT) eller til Zapier, kan du legge til nye brukergrensesnitt til kjente tjenester. Hvis det er et problem med en viktig kunde, hvorfor ikke bruke en Flow for å utløse en fargeendring i et lys i helpdesk?

Vi har egentlig bare sett begynnelsen på hva som kan gjøres med Power Platform. Å sette verktøyene i hendene på brukerne er et overraskende grep for Microsoft - men igjen, det er et utviklersentrisk selskap, og filosofien som driver Power Platform er en som sier at alle er en utvikler. Å gi disse verktøyene til alle er enda mer fornuftig når det kombineres med Open Data Initiative, og med maskinlæringstjenestene som Microsoft og dets partnere begynner å levere.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com