Microsoft Surface: denne gangen er det business

Gårsdagens kunngjøring fra Microsoft om Surface-familien av nettbrett mangler i detalj, men det er mulig å se vinkelen Microsoft kommer til å forfølge.

Surface kommer i to former: en ARM-basert, Windows RT-avhengig versjon og en Intel Core i5-basert, full Windows 8-versjon.

Av flaggermusen, bør vi kaste ARM-versjonen. Denne enheten er rettet mot forbrukere, og som en enhet som kommer med en forekomst av Windows som er begrenset til Metro, går den head-to-head med iPad, og lider derfor av alle problemer som enhver ny aktør på nettbrettet markedet ville forvente. Mangelen på apper, fart og mobildata vil forhindre at denne overflaten gjør innbrudd i Apples iPad-hegemoni.

Men Intel-versjonen er absolutt en hest i en annen farge. Denne versjonen av Surface sitter mellom ultrabooks og nettbrett. Den kommer spekket med en arkitektur og brikke som har mer kraft enn noen av de ARM-baserte nettbrettene så langt, men den vil sannsynligvis sitte under ytelsen som tilbys av de nye Ivy Bridge ultrabookene.

Den virkelige vinneren for virksomheten med denne overflaten er at den kjører en forekomst av Windows 8 Professional, og vil derfor ha tilgang til det klassiske skrivebordet i Windows 8 for å kjøre den eksisterende katalogen med Windows-programmer.

Hvis du vil ha apper, kan du glemme de forskjellige applikasjonsbutikkene. Hvordan høres hele Windows-bakkatalogen ut?

Disse appene er kanskje ikke pene, optimaliserte for en berøringsopplevelse eller er tilgjengelige for kjøp med et iTunes-kort, men de er de samme applikasjonene som brukere har blitt vant til i flere år, og IT-avdelinger har vedlikeholdt og feilrettet dem i mange år.

Du vet at sjokkerende intern applikasjon bygget for å fungere med Windows 95 som selskapets programmerere har oppdatert og båret skriking inn i fremtiden de siste 15 årene? Det kommer til å fungere på dette nettbrettet.

Hvis toppledelsen ønsker at en applikasjon skal fungere på en mobil enhet, kan de konstruere den eksisterende forretningsapplikasjonen på nytt til å fungere på iOS via Objekt-C, eller ta nevnte program på nettet til å være plattformnøytral. Eller de kan bare kjøpe et nettbrett der den eksisterende applikasjonen fungerer bra. For store, komplekse applikasjoner, forventer jeg at lederen tar det siste alternativet hver gang. Dette vil også minimere behovet for forretningsadministratorer for å porte applikasjoner til mobile plattformer, og håndtere problemene med å holde funksjonsparitet mellom to kodebaser for den samme applikasjonen.

Så kommer spørsmålet om virksomhetsdistribusjon og administrasjonsinfrastruktur. Dette er en Windows 8-enhet vi snakker om; det kan repareres ved hjelp av det samme settet med verktøy og ferdigheter som bedriftsadministratorer allerede har. Å låse den ned og skyve tilpasset programvare til den vil forbli like enkel / smertefull som alltid.

Den andre bonusen som Surface gir er USB-porten. Vil du ha ekstra lagring med en ekstern stasjon? Trenger du et fullt tastatur og mus? Vil du koble den USB-rakettkasteren? Det er ikke noe problem i det hele tatt, og du trenger ikke å besøke en Apple Store for å se etter en adapter.

Microsoft har laget en stor sang og dans over tastaturdekslene som kommer med Surface. Selv om de ved første øyekast ser ut til å være unike og ganske nyskapende, tviler jeg på at de vil være de viktigste mulighetene for innspill for forretningsbrukere. Tilsvarende forventer jeg ikke at Surface-skjermen skal være den primære skjermen som forretningsbrukere jobber med. I stedet vil det sannsynligvis være koblet til et stort display og tastatur for tung bruk.

Den Intel-baserte overflaten utformes for å være et skritt mot den bærbare PC / nettbrettet / smarttelefonenheten som vi alle har blitt lovet.

Det er kraftig nok til å felt et ordentlig operativsystem, lite og lett nok til å bli ført som en bok, og har den tilpasningen og bakoverkompatibiliteten som bedrifter kommer til å elske.

Som en Angry Birds-enhet vil den ikke kunne konkurrere med Apples tilbud - men din lokale systemadministrator vil sannsynligvis se Surface som en løsning på BYOD-dilemmaet.

Nå venter vi bare og ser om Microsoft ikke klarer å ødelegge det med en utilstrekkelig GPU, utilstrekkelig RAM eller en uoverkommelig pris. Ellers tror jeg vi har et forretningstreff på hendene.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com