Microsoft Project beveger seg inn i den elektroniske verdenen

Hvordan lage arkiverbare skjemaer i Excel ved hjelp av UserForm-objektet Hvis du trenger å samle inn data og samle dem i et Microsoft Excel-regneark, gjør du det her slik at du kan gjøre det enkelt med et arkiverbart skjema opprettet med UserForm-objektet.

Mer om Windows

  • Slik bruker du God Mode i Windows 10
  • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
  • Microsofts største flopper i tiåret
  • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

Microsoft Project kom først ut i 1984, og kjørte på MS-DOS, som et verktøy for forretningsbrukere like mye som profesjonelle prosjektledere. Gjennom årene har det blitt en standard arbeidshest, med server- og stasjonære applikasjoner, et økosystem med tillegg og integrasjoner, en online versjon og mobilapper. Project 2018 la til smidige metoder for å spore prosjekter som bruker Scrum eller Kanban, men Project 2019 var en veldig liten oppgradering (du kan for eksempel merke tidslinjelinjer og se oppgavenavn i stedet for ID-nummer).

Det er fordi, selv om desktop-applikasjonen ikke går bort, skifter Project - som de andre Office-applikasjonene mer og mer for å stole på skytjenester. Hvis du har et Office 365-abonnement på Project, kalles desktop Project-appen til og med Project Online Desktop Client, og i likhet med andre Office desktop-apper får den nye funksjoner som en del av abonnementet.

Noen av disse funksjonene, som integrering med Microsoft Planner, fungerer ikke med Project Server. Overgangen til sky er spesielt viktig for tilfeldige eller, som Microsoft kaller dem, 'tilfeldige' prosjektledere, som like sannsynlig vil hente en tjeneste som Trello som de tenker å bruke Project.

Microsoft Project har en lang arv.

Bilde: Microsoft

Vanlige forretningsressurser

Hva bedrifter mener med "et prosjekt" har endret seg mye de siste årene. Store, formelle prosjekter som inneholder tidsplaner og milepæler med faste datoer og tildelte ressurser er fremdeles vanlige, men det er også ad-hoc, kortsiktige prosjekter som et team kan jobbe med i noen timer eller dager. Alle er prosjektleder, alle jobber med flere prosjekter og alle har oppgaver som ikke passer pent inn i Gantt-diagrammer - fra smidig utvikling og Kanban-brett til chatops og JIRA-billetter til 'mikroarbeid' -oppgaver i plattformer som Sapho eller Wrike . Integrasjoner med Microsoft Planner og Azure Boards (en Kanban-planleggingstjeneste som er en del av Azure DevOps utvikler-produktivitetstjeneste) betyr like mye som å kunne koble til SharePoint-dokumentbiblioteker.

Så mens Project Online faktisk er bygget på toppen av SharePoint Online, blir den nye Project-tjenesten som Microsoft oppretter for å (etter hvert) erstatte den, bygget på toppen av plattformen Common Data Service for Apps. Dette er den sikre forretningsenhetsbutikken som ligger til grunn for Dynamics 365 og er det Power BI, PowerApps og Microsoft Flow benytter seg av for data - fordi forretningsenheter som fakturaer, kundekontoer, forretningsenheter, økonomiske kalendere og til og med bokstaver er standard ressurser du ønsker å definere en gang og bruke om igjen og om igjen. Det er hjertet i det Microsoft nå kaller sin Power-plattform - og Project er akkurat den typen forretningsapplikasjoner som kan dra nytte av den.

Den typen enheter du trenger for å håndtere oppgaver, ressurser, milepæler og leveranser for et prosjekt, finnes allerede i CDS for Dynamics-prosjekttjenesteautomatisering (som håndterer estimater, kostnadssporing, fakturering og ressursstyring), som også er Universal Resource Scheduling-tjenesten som prosjektet vil bruke.

Project vil fortsatt integreres med SharePoint og lagre dokumenter der, fordi - som en del av Office 365 - vil bruke grupper og integrere med Teams (som bruker SharePoint og OneDrive for Business for lagring av filer). Microsoft Planner er ikke en del av den nye Project-tjenesten, men fordi den er en del av Office 365, er det enkelt å integrere og planleggerplaner dukker opp i Project lenger nede på linjen.

Å være bygd på CDS vil gjøre det enkelt å integrere med Dynamics 365 og CDS har allerede kontakter for over 200 datakilder. Den kan bruke Power BI til rapporter og analyser, slik at du kan få et smart dashbord som advarer deg om overordnede ressurser og motstridende prosjekter (eller du kan bygge dine egne). Tilpassede forretningsapper innebygd i PowerApps kan bruke oppgavene som utgjør en prosjektplan, og når du er ferdig med en oppgave, kan den automatisk merkes som fullført i Project.

Project-tjenesten er allerede tilgjengelig, og hvis du har et Project Online-abonnement, vil du se Project Home, nettportalen hvor du kan begynne å opprette og administrere prosjekter ved å bruke de grunnleggende prosjektfunksjonene - administrere ressurser og økonomi, og spore både tid og utgifter . En fremtidig oppdatering vil koble Project desktop-appen til den nye Project-tjenesten, og på et tidspunkt vil Planner-planer også vises her. På dette stadiet kan det se ut som Planner, men Project-tjenesten kommer til å ha sin egen planleggingsmotor, sammen med intelligensen til å håndtere avhengigheter.

Veikart

Den første virkelige tjenesten for det nye prosjektet heter Roadmap, som er designet for å være en oversikt over alle prosjektene du trenger å vite om eller holde rede på, med enhetlige tidslinjevisninger av flere prosjekter med milepæler fra prosjektene og viktige datoer (som frister for økonomisk rapportering, lanseringsdatoer eller markedsføringsarrangementer) som du selv legger til. Du kan også merke oppgaver med en status uten å påvirke det underliggende prosjektet, så det å merke noe som et potensielt problem eller som en risiko, ikke vises på en enkelt ansattes timeplan hvis det ikke er noe de trenger å vite om.

For å lage et veikart legger du til en rad for hvert prosjekt du vil inkludere, kobler deg til Project Online eller Azure Boards og velger hvilke oppgaver, milepæler og funksjoner du vil se på tidslinjen.

Bilde: Microsoft

Deling av et veikart bruker de samme moderne gruppene som ligger til grunn for lag, så hvis du allerede har et team-team med de rette menneskene, kan du bruke det igjen. Å opprette et veikart trenger en Project Online Professional-lisens, men du trenger bare den billigere Project Essentials-lisensen for å se dem.

Veikart gir deg en håndfull grunnleggende verktøy, men dette er det første trinnet i å gå fra enkel prosjektstyring til program- og porteføljestyring.

Til å begynne med kan du koble til planer i Project Online og Azure Boards (brettplanleggingsverktøyet i Azure DevOps), slik at det dekker både smidige og fossefulle prosjekter. På lang sikt vil dette dekke både Planner og tredjeparts tjenester som JIRA. Og fordi Roadmap faktisk er bygget ved hjelp av Microsoft Flow - som kobles til et bredt spekter av tjenester fra Microsoft og tredjeparter, med sofistikerte alternativer for å transformere data og utføre beregninger - skal dette være både fleksibelt og kraftig. Når det blir en Flow-tjeneste, kan du kanskje koble til tjenester som fungerer med Flow selv, i stedet for å vente på at Microsoft skal integrere dem. Det er også sikkert, fordi Flow bruker Azure Active Directory til å administrere kontoer og legitimasjon.

Hvordan vi lærte å snakke med datamaskiner, og hvordan de lærte å svare tilbake (cover story PDF)

Veikart har blitt lansert siden slutten av 2018 og har vært tilgjengelig for Project Online-leietakere (i de 12 regionene der Microsoft-forretningsplattformen opererer) siden slutten av januar. Den må for øyeblikket aktiveres av en administrator for leietaker, men den vil være på fra 15. mars 2019. veikartdata slettes ikke automatisk hvis Project Online-abonnementet ditt avsluttes, så det kan være lurt å sjekke alternativer for lagring av data før brukerne kan opprette veikart.

Hvis du ikke kan slå på Roadmap for leietakeren din og allerede bruker Microsoft Flow, PowerApps eller andre verktøy på forretningsapplikasjonsplattformen, må du sørge for at du har oppgradert Common Data Services for Apps - selv om det blir gjort for deg på 15 Mars 2019 (og selvfølgelig at du har en Project Online Professional eller Premium lisens).

Fremtiden, men ennå ikke

Prosjektet er planlagt generelt tilgjengelig i første halvdel av 2019. Vi regner med at det inkluderer forbindelser til Planner, desktop Project-klienten og noen tredjeparts tjenester, samt mer sofistikerte verktøy for den elektroniske Project-tjenesten.

Det er alt inkludert i gjeldende Project Online-abonnementer, og selv om det nye prosjektet til slutt blir Microsofts 'primære' prosjektstyringstjeneste, vil Project Online ikke gå bort snart, og du trenger ikke å bytte med en gang. Det vil fortsette å få støtte, ytelse og sikkerhetsoppdateringer (og de fleste av disse kommer til fremtidige versjoner av Project Server, som ikke går bort). Men det nye prosjektet er der nye funksjoner kommer til å dukke opp.

Hvis du kan, foreslår Microsoft å kjøre eksisterende prosjekter i Project Online og starte nye i det nye prosjektet, slik at du går over helt når alle eksisterende prosjekter er fullført. Det vil også være overføringsveiledninger for kunder som ønsker å tenke på å flytte prosjekter over til den nye tjenesten (selv om det vil være vanskelig hvis du har tilpasset Project Online kraftig). Se etter de når Project starter, og for virkelig kompliserte migrasjoner, kan du forvente å samarbeide med en Microsoft-partner.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com