Administrere Microsofts Insider-programmer i virksomheten

Slik registrerer du deg i Windows Insider og får de siste Windows 10-testbyggene Hvis du vil være en av de første som ser nye Windows 10-funksjoner, følg disse trinnene for å registrere deg i Microsofts Windows Insider-program for avansert tilgang til nye Windows-bygg.

Tilbake før Windows 10 visste vi hvordan vi skulle distribuere Windows. En ny utgivelse eller en servicepakke ville komme ut, vi laste ned den til en håndfull PCer i IT-avdelingene våre, og vi tester den ut med en standard pakke med programvare. Når det var klart, ville vi bygge et bilde og kalle inn alle PC-er og bærbare datamaskiner om gangen for å oppdatere dem.

Mer om Windows

  • Slik bruker du God Mode i Windows 10
  • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
  • Microsofts største flopper i tiåret
  • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

Microsofts visjon for Microsoft 365 endrer alt dette, basert på Windows 10s plan, med to store utgivelser i året og månedlige oppdateringer. Det er nært knyttet til Office 365, og dets månedlige utgivelser, og til Intune og Azure Active Directory-tjenestene. Forbrukere har lenge hatt tilgang til et Insider-program, med fire lag med tidlig utgivelsesbygg - noe som ligner Microsofts gamle beta-programmer, men med mye større rekkevidde. Sakte, raske og hopp over ringer gir tilgang til utviklingskode, mens forhåndsvisning av forhåndsvisning ruller ut nye drivere og oppdateringer noen dager før de er offentlig tilgjengelige på Windows Update.

Denne tilnærmingen fungerer bra for entusiaster og forbrukere - og for å være rettferdig, var det den opprinnelige hensikten med programmet. Entusiastene ble forventet å utforske operativsystemet på måter som normale brukere ikke ville, finne feil og problemer og komme med funksjonsforespørsler. Men en bivirkning var avslutningen av tradisjonelle betaversjoner, noe som gjorde det vanskeligere for IT-team å prøve nye utgivelser. Den endringen gjorde det vanskeligere å administrere Windows, da alle med en Microsoft-konto kunne registrere seg som Windows Insider og laste ned en prøveversjon av Windows 10 Pro, eller til og med Enterprise.

Vi introduserer Insider for Business

Det som trengtes var en måte å kontrollere og administrere Insider builds i bedriftsnettverk, blokkere brukere fra å installere egne kopier, og gi IT-administratorer verktøyene til å kontrollere hvordan og hvor prøveversjoner ble installert. Det trengtes også å være kompatible med eksisterende IT-styringsverktøy, integrert med Active Directory og System Center. Resultatet ble lanseringen av Windows Insider for Business-programmet, raskt sammen med separate Insider-programmer for Office 365 og Office desktop-appene, og nyere en versjon for hele Microsoft 365-pakken med verktøy og tjenester.

Windows Insider for Business, Office Insider og de tilknyttede Microsoft 365 Insider-programmene er hvordan du kan administrere og kontrollere Windows Insider-utgivelser i et bedriftsnettverk. I tillegg til å gi deg tilgang til Insider builds for stasjonære Windows og Office ProPlus, kan du bruke dem til å teste nye bygg av Windows Server, før du bruker den halvårlige kanalbygningen for å holde serverne dine oppdaterte.

Sammenligningstabell: Kontorpakker (Tech Pro Research)

Kontrollert med kjente verktøy bygger de på kjente distribusjonsmekanismer for å håndtere levering av regelmessige oppdateringer til registrerte brukere. Windows-tjenesten bruker Microsofts Windows Update, mens Office bruker endringer i Office-distribusjonsverktøyet for å bytte brukere mellom forskjellige forhåndsvisningsringer, og kontrollere Office ProPlus's Click-to-Run-installasjonsprogram. Office 365-administratorer må kontrollere brukernes tilgang til Insider builds og funksjoner fra Office 365 adminportal.

Bruke Insider-ringer for å kontrollere testdistribusjoner

De forskjellige ringene til Insider-programmene er faktisk et kraftig verktøy for å administrere testdistribusjoner, av Office og Windows. Ved å bruke Azure Active Directory og Office Portal for å administrere hvem som får utgivelsen, kan du målrette deg mot enkeltpersoner eller grupper. Å bygge en ramme av pålitelige brukere, som er opplært til å dokumentere problemer, kan faktisk øke testdekningen din, og vise hvordan endringer i Windows påvirker mer enn en pakke med kjerneprogrammer.

Hvis du skal få mest mulig ut av Insider-programmet i en virksomhet, er det viktig å bruke Azure Active Directory (AAD). Du må bruke det på tvers av virksomheten, enten som et frittstående verktøy eller som en utvidelse av et lokal AD-verktøy. Når du har registrert deg for Insider-programmet ved å bruke en Active Directory-konto (og du er en AAD Global Administrator), kan du registrere ditt AAD-leietagersdomen med Insider for Business-tjenesten. Enheter kan deretter tildeles Insider builds ved bruk av policyer, enten via gruppepolicyer eller via Intune.

Leverer Insider builds til brukere

Det eneste virkelige kravet på enheter er at de er konfigurert til å levere telemetri til Microsoft. For de fleste virksomheter som ikke vil være et problem - det er høyst anonyme bruks- og feilsøkingsdata. Imidlertid vil bedrifter i regulerte bransjer ikke ønsker å levere minnedumper til Microsoft som kan inneholde privilegert informasjon, og derfor bør ikke registrere deg brukere som kan ha tilgang til sensitive data.

10 snarveier til alle formål for å øke Word-effektiviteten (gratis PDF) (TechRepublic)

For å levere Insider builds til brukere, må du først sørge for at de ikke får oppdateringer fra en lokal Windows Update-server. Når du har byttet dem til å bruke Microsofts oppdateringstjeneste, kan du bruke ditt valg av policyadministrasjonsverktøy for å lage retningslinjer for alle Insider-oppdateringsringene, før du tilordner disse policyene til brukerne og enhetene dine. Retningslinjer trenger ikke å defineres individuelt, du kan tilordne dem til grupper, med separate grupper for hver oppdateringsring.

Selv om du og brukerne dine kan bruke Windows Feedback Hub-verktøyene for å rapportere problemer og komme med forslag til Microsoft, er det muligheten å bruke Device Health-analyseverktøyet til å overvåke bygg sentralt når det er installert. Ved hjelp av Operasjonsbehandling kan du samle loggfiler fra enheter som kjører forhåndsvisningsbygg, og bruke dem til å forstå frekvensen av applikasjonsproblemer sammenlignet med ikke-Insider-enheter, og for å spore årsaker.

Bruke Insiders til å planlegge distribusjoner

Å holde brukerne informert er viktig, og det er vel verdt å bruke samarbeidsverktøy som Teams eller Slack for å bygge en tilbakemeldingsgruppe for de forskjellige brukergruppene. Ved å gi dem et sted å dele problemer og problemer, så vel som løsninger og løsninger, kan du lage en oversikt over hva som må dokumenteres eller legges til trening for når du slipper en halvårlig kanalbygg til din bredere brukerpopulasjon.

Når en utgivelse er uteksaminert fra et Insider-program til den halvårlige kanalen, har du hatt flere måneder med testing under beltet, og bør være klar til å lansere utgivelsen til brukerne dine. Verktøy som System Center og Intune fungerer med Windows Update til sceneoppdateringer - noe du sannsynligvis vil gjøre, om bare for å administrere nettverksbelastning når du oppdaterer en hel flåte.

Det er tydelig at Microsoft har tenkt veldig nøye på hvordan Insider for Business-programmene kjører. Ved å balansere behovene til egne utviklingsteam og kundenes krav, leverer Microsoft et program som både er lettere å administrere og mer nyttig enn sine gamle beta-programmer. Du får kontroll over hvem du melder deg på, og du kan deretter bruke erfaringene dine med Insider builds til å planlegge oppdateringsutrullinger for Windows og Office. Det er en tilnærming som bør redusere risikoen og belastningen på travle støttebord.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com