Gjør Windows Key til en god vane i Windows 7

Som du kanskje vet, ble Windows Key introdusert på det første Microsoft Natural Keyboard i 1994, og selv om det nå er en bærebjelke på omtrent hvert PC-tastatur, er jeg fremdeles overrasket over at ikke mange bruker det til sin fordel. Visst, mange mennesker bruker Windows Key for å åpne Start-menyen eller i kombinasjon med Tab -tasten for å starte Windows Flip 3D-funksjonen, det roterende karuselllignende grensesnittet for å veksle mellom oppgaver. Imidlertid er det mange andre veldig nyttige, tidsbesparende funksjoner som Windows-tasten kan gi for Windows 7-brukere hvis, og bare hvis du tar deg tid til å lære deg tastetrykkene og gjøre det til en vane.

I denne utgaven av Windows Desktop Report skal jeg fortelle deg om favorittkortveiene til Windows Key og vise deg hvordan du kan gjøre dem til vanedannelse.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en TechRepublic-nedlasting.

Windows + R

Helt siden Microsoft fjernet Run-kommandoen fra Start-menyen i Windows Vista for å gi plass til andre funksjoner, har folk kjeftet for at de kom tilbake. I Vista betyr det å bruke Local Group Policy Editor og aktivere Legg til Run-kommandoen til Start Menu-innstillingen. I Windows 7 er det litt enklere - du går til dialogboksen Tilpass Start-meny og merker deretter av for Kjør-kommando.

Hvorfor bry deg om å returnere Run-kommandoen til Start-menyen, der den kan betraktes som bortkastet plass, når du enkelt kan starte Run-dialogboksen med en enkel Windows + R-tastekombinasjon. Gi den en sjanse, så ser du hvor enkelt det er.

Vil du gjøre det til en vane? Gå videre og fjern Run-kommandoen fra Start-menyen. Da blir du tvunget til å bruke Windows + R-tastekombinasjonen. Visst kan det føles som en smerte med det første, men etter å ha brukt Windows + R en stund, vil du glemme alt om Run-kommandoen på Start-menyen.

Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.

Windows + E

Sannsynligvis var en av de første Windows-tastekombinasjonene jeg lærte Windows + E, som brukes til å starte Windows Explorer målrettet på datamaskinmappen. Å gjøre denne til en vanlig vane har imidlertid alltid vært vanskelig siden jeg ble så vant til å få tilgang til datamaskiner og dokumenter på Start-menyen så vel som på hurtigstart-menyen. Og i Windows 7 er Windows Utforsker festet til oppgavelinjen.

Når jeg bestemte meg for å gjøre en samlet innsats for å bruke Windows + E-kombinasjonen, ble det lettere å ignorere disse ikonene. Men jeg fant meg tilbake til de gamle måtene mine. Så jeg bestemte meg for å tvinge vanen.

For å gjøre det, la jeg først ut Windows Explorer-ikonet fra oppgavelinjen. Så gikk jeg til dialogboksen Tilpass Start-menyen og valgte Ikke vis dette elementet under delen Computer og Dokumenter. Begge disse handlingene er illustrert i figur A.

Figur A

Ved å unpinning Windows Explorer og deaktivere Computer and Documents, kan du tvinge deg selv til å gjøre bruk av Windows + E til en vane.

Uten at disse praktiske ikonene skulle falle tilbake, ble jeg tvunget til å huske og bruke Windows + E for å få tilgang til datamaskiner og dokumenter. Snart begynte jeg å bruke Windows + E tastetrykk uten en gang å tenke på det.

Windows + G

I min nylige blogg, "Dra nytte av Windows 7-gadgets for å skape rom på oppgavelinjen, " viste jeg deg hvordan du kan frigjøre plass på oppgavelinjen ved å fjerne ikoner fra varslingsområdet og bruke gadgets som erstatninger. En av teknikkens underganger er selvfølgelig at du oftere enn ikke har et vindu åpent som dekker opp Gadgets. Heldigvis gir Windows + G en løsning. Når du bruker denne Windows-tastkombinasjonen, kommer alle gadgetsene dine umiddelbart i forgrunnen og flyter over toppen av det åpne vinduet, som vist i figur B. Når du klikker hvor som helst i vinduet, slipper Gadgets tilbake til bakgrunnen.

Figur B

Windows + G bringer gadgets i forgrunnen.

Da jeg opprinnelig fjernet klokken og kalenderen fra varslingsområdet til fordel for Gadget-kollegene, savnet jeg umiddelbart å kunne se tiden. Som sådan tvang jeg meg til å begynne å bruke Windows + G for å se Clock Gadget.

Windows + mellomromstasten

Mens Windows + G bringer gadgets i forgrunnen, trykker du på Windows + mellomromstasten, aktiverer Aero Peek, som gjør alle de åpne vinduene gjennomsiktige, og lar deg øyeblikkelig se gadgetsene dine, som vist i figur C.

Figur C

Windows + Spacebar aktiverer Aero Peek, slik at du kan se gadgetsene dine.

Windows + Break

Antagelig en av de enkleste Windows-tastekombinasjonene for å gjøre en vane for meg var Windows + Break, som bringer opp System-vinduet, vist i figur D. Jeg antar at det bare var det faktum at jeg aldri brukte den nøkkelen til noe, så det var lett å huske.

Figur D

Windows + Break får øyeblikkelig opp Systemvinduet.

Windows + L

Jeg har vant til å bruke denne på jobb for å beskytte konfidensiell informasjon fra nysgjerrige øyne. Hver gang jeg reiser meg fra skrivebordet mitt, trykker jeg Windows + L for å låse systemet mitt, og krever derfor at du oppgir passordet for å få tilgang igjen. Det var lett å gjøre dette til en vane siden den er så øyeblikkelig og veldig enkel å bruke.

Windows + 1-9 & 0

Dette settet med Windows-tastekombinasjoner er ganske pent, ettersom det lar deg starte eller få tilgang til applikasjonene som vises på oppgavelinjen i rekkefølge. Når du beveger deg fra start til høyre, får du tilgang til det første ikonet ved å trykke på Windows + 1, det andre ikonet, ved å trykke på Windows + 2, og så videre. Hvis ikonet er festet til oppgavelinjen og applikasjonen ikke kjører, vil du trykke på Windows-tastkombinasjonen starte programmet. Hvis applikasjonen kjører, vil du trykke Windows Tastekombinasjonen for å bringe applikasjonen i forgrunnen.

Denne er vanskelig å gjøre en vane siden det er flere måter å bytte oppgaver på, men når du først er vant til å bruke Windows-tasten til noen av de andre operasjonene jeg har nevnt her, vil du finne det lettere å huske og bruke dette Windows Nøkkelteknikk.

Flere snarveier

Hvis du vil lære mer om Windows-tastekombinasjonene i Windows 7, må du huske å sjekke ut mine 100 tastatursnarveier for å bevege seg raskere i Windows 7-dokumentet, som er tilgjengelig som en PDF-fil i en TechRepublic-nedlasting.

Hva tar du?

Bruker du regelmessig Windows-tastekombinasjoner? Vil du bruke noen av disse teknikkene for å gjøre bruk av visse Windows-tastekombinasjoner til en vane? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com