Lær om noen Sysinternals-verktøy som kan fly under radaren

I et tidligere innlegg så jeg på fem verktøy som jeg bruker ganske regelmessig fra Sysinternals. Denne gangen vil jeg gjøre en del to som inneholder verktøy jeg ikke bruker så ofte, men som også er veldig nyttige når du trenger dem. Misforstå ikke, alle verktøyene fra Russinovich og gjengen er veldig nyttige - bortsett fra kanskje Blue Screen of Death Screensaver - men noen av dem får ikke så mye oppmerksomhet.

Den første jeg vil nevne er egentlig ikke et verktøy eller verktøy, men en tjeneste som lar deg utføre verktøyene fra Sysinternals rett fra nettet i Windows Utforsker. Sysinternals Live tar nedlastningen ut av ligningen. Bare naviger til http://live.sysinternals.com/. å henrette. Nå som den elektroniske utførelsen av verktøy er ute av veien, kan vi se på noen få verktøy som kan være mindre kjent for noen mennesker, eller de som er nye for Sysinternals.

Nr. 1 Contig

Det finnes et hvilket som helst antall diskdefragmenteringsverktøy for å håndtere mesteparten av filfragmentering. Noen filer har problemer med diskdefragmenteringsapplikasjoner og kan av en eller annen grunn ikke korrigeres. Det er her du kan bruke Contig. Det er et enkelt defrag-verktøy for én fil som kan være nyttig hvis du bruker en fil ofte og mistenker at den kan lide av ytelsesproblemer på grunn av fragmentering.

Contig bruker følgende argumenter:

  • -v Skriver ut informasjon om operasjonene som utføres
  • -A Analyserer den spesifiserte filen og returnerer fragmenteringsinformasjon
  • -q kjører Contig i stille modus; denne bryteren overstyrer -v hvis de to er spesifisert sammen. Når stille modus er fullført, vises et sammendrag av utførte handlinger.
  • -s Løper Fortsett med rekursiv behandling av underkataloger for å hjelpe med å få plass til jokertegn.
  • filnavn Angir banen til filen du vil defragmentere.

Syntaksen for å bruke Contig til å defragmentere en fil på skrivebordet kan se slik ut:

 Contig -v "c: \ test.docx" 

Figur A viser output fra Contig som kjørt på test.docx.

Figur A

Contig utført på en testfil (klikk for å forstørre)

Contig kan også brukes til å lage nye sammenhengende filer ved å spesifisere argumentet -n og filnavnlengde -argumentene.

# 2 Disk2vhd

Disk2vhd oppretter en virtuell harddiskfil fra et fysisk system for bruk med Hyper-V eller til og med Windows 7 eller Server 2008 R2.

Operativsystemer som støttes av Disk2vhd er Windows XP SP2, Windows Server 2003 SP1 og nyere, inkludert 64-biters versjoner av disse systemene.

En stor bruk av dette verktøyet kan være å lage et øyeblikksbilde av en hel disk for backup-formål. Det er også alternativer som lar disk2vhd kjøres på kommandolinjen. Disse alternativene kan brukes til å skripte vhd-oppretting. Hvis du bruker verktøyet på denne måten, kan du bruke oppgaveplanlegging og Disk2vhd til å lage et øyeblikksbilde av PC-en din med planlagte intervaller uten brukerintervensjon.

Én advarsel : Når du oppretter vhds, må du huske å ikke koble dem til det samme systemet du opprettet dem fra hvis du skal starte fra vhd. Merk: Windows 7 og Windows Server 2008 R2 støtter oppstart fra en vhd-fil. Hvis du gjør dette, kan det føre til kollisjoner av stasjonssignaturen i oppstartskonfigurasjonsdatabasen. # 3 MoveFile

Som vi alle vet er det tidspunkter der filer må flyttes eller slettes for å hjelpe til med å få ting renset av en PC (malware / bots / virus). Noen ganger kan ikke dette gjøres fordi filer er i bruk som forhindrer handlinger på filene før de er lukket eller datamaskinen er startet på nytt.

Hva MoveFile gjør er å tilby et API som markerer filer for å flytte / gi nytt navn / slette ved neste omstart av Windows-systemet. Hvis du gjør dette, kan filen aktiveres før den blir referert til av systemet.

For å slette en fil ved neste omstart, for eksempel, skriver du inn følgende på kommandolinjen:

 C: \> movefile test.exe "" 

Den tomme destinasjonen "" ber flyttefilen om å slette filen når systemet startes på nytt. Selv om dette virker veldig enkelt, tror jeg det kan være et veldig nyttig verktøy for å fjerne fjerning av spyware på et system ved å merke filer for sletting eller flytte til en karantenkatalog ved systemstart.

# 4 PSFile

PStools-verktøyet er definitivt populært og ekstremt nyttig, men et som jeg nylig oppdaget er PSFile. Dette verktøyet viser filer på et system som er åpne av eksterne systemer som standard, men kan sendes parametere for å returnere informasjon om eksterne systemer også.

For å se åpne filer på et eksternt system, prøv følgende PsFile-kommando:

 Psfile \\ datamaskinnavn -u brukernavn -p passord bane 

Dette verktøyet er en god måte å sjekke om det er åpne filer på filservere når brukere kan rapportere bare-leste problemer eller har problemer med å åpne filer ordentlig.

# 5 Synkroniser

Dette verktøyet ble opprettet for å speile et UNIX-verktøy som lar deg spyle hurtigbufrede filsystemdata til disk. Dette kan bidra til å forhindre problemer med tapt systeminformasjon i tilfelle systemfeil, og bidra til å sikre at live systeminformasjon blir skrevet til disk.

Måten jeg ser dette på er avhengig av hvor stabil du føler systemet ditt er. Hvis datamaskinen din har en tendens til å krasje mer enn du ønsker (eller hvis du tester noen scenarier), kan du lage en planlagt oppgave for å sikre at systeminformasjonen blir spilt tilbake til disken en gang i timen eller en annen forhåndsdefinert tidsramme.

En annen kul ting med dette synkroniseringsverktøyet er at USB- eller ZIP-stasjoner eller andre flyttbare stasjoner kan spyles. Du trenger administrative rettigheter for å bruke Sync.

Alternativene som er tilgjengelige for Sync er listet nedenfor:

  • -r For å spyle flyttbare stasjoner
  • -e Å fjerne ut flyttbar stasjon
  • stasjonsbokstavliste For å skylle bare de spesifiserte stasjonene

Dette er noen av de mindre brukte verktøyene som jeg trodde andre kunne tenke seg å vite om du er ny på Sysinternals-suiten eller bare for å bruke de samme hele tiden. Hvilke Sysinternals-verktøy har du prøvd ut i det siste? Har du noen favoritter som kanskje ikke er med på den usedvanlig populære listen?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com