Nøkkelfaktor for Nokia og Windows Phone 7: Android angst

Nokia avslørte offisielt sine første Windows Phone-enheter onsdag på Nokia World i London. "Lumia" -telefonene ser ut akkurat som du kunne forvente av selskapet som tidligere var verdens største telefonprodusent - tynt, balansert og elegant - men det er flere spørsmål enn noen gang om hvorvidt de vil gjøre en bukke i smarttelefonen marked. Nøkkelen til Nokias suksess vil sannsynligvis ha mer å gjøre med Android enn Windows Phone 7.

Fotokreditt: Nokia

"I dag er bare begynnelsen på vårt nye eventyr, " sa Nokia-direktør Stephen Elop, "vi vil oppgradere et vanlig øyeblikk til et spennende."

Elop, en tidligere Microsoft-leder, har satset på Nokias hele snuoperasjon på selskapets bryter for å utelukkende kjøre telefonene sine på Microsofts Windows Phone 7-plattform. Mens Elop og Nokia etter sigende fikk 1 milliard dollar fra Microsoft i avtalen, så Windows Phone-plattformen litt bedre ut om våren enn den gjør nå.

Forbrukerne har ikke svart på Windows Phone 7. Trådløse transportører skyver ikke den. Maskinvareprodusenter bruker ikke det for å bygge de beste enhetene sine. Selv Steve Ballmer innrømmet forrige måned at salget av WP7 har vært skuffende. I mellomtiden har Nokia vært i fritt fall siden det kunngjorde i februar at det var slutt på sine Symbian-enheter og byttet til WP7. Selskapets kanalpartnere gjorde opprør mot WP7-flyttingen, og noen av dem bestemte seg til slutt for å boikotte Nokia-enheter helt.

Kan Nokia vinne tilbake lojaliteten til sine detaljhandelspartnere? Vil Nokia-Microsoft-sammenkoblingen kombinert med Mango 7.5-oppdateringen gi Windows Phone 7 skuddet i armen som den trenger?

Gartner og IDC har allerede spådd at Nokia-adopsjonen vil gi Windows Phone 7 en 20% andel av smarttelefonmarkedet innen 2015. Det var imidlertid før Nokias detaljhandelspartnere begynte å avverge og WP7-salget bombet.

Som jeg har sagt tidligere, gjør Nokia god maskinvare og Windows Phone 7 har mange løfter. Lumia-smarttelefonene ser ut som en solid start for partnerskapet. Og de trådløse transportørene leter nå etter en tredje spiller for å hindre Android og Apple i å kontrollere alle enhetens alternativer.

Men selv med alt dette i deres favør, er Nokia i en oppoverbakke kamp for å vinne overs forbrukere og profesjonelle til Windows Phone-enhetene sine. Android er allerede i ferd med å fange både teknofilen / tinkerer-mengden som er Microsofts brød-og-smør og den lave endefunksjonstelefonkonverteringen som er Nokias søte sted. Og Nokia kan ganske mye avskrive bedriftsledere og kreative typer, siden iPhone allerede har de fleste av dem låst fast.

Jada, det kommer til å være mange flere som kommer inn på smarttelefonmarkedet i årene fremover, men med Android som tilbyr massevis av enheter til forskjellige prispunkter og på praktisk talt alle operatører og Apple tilbyr nå gratis iPhone 3GS og $ 99 iPhone 4, er det tøft å se WP7 vinne over mange kunder i de kampene.

Det eneste som kan endre seg er at hvis Android-angst begynner å spre seg. Mange Android-brukere har blitt frustrerte over den inkonsekvente brukeropplevelsen, batterilevetidsproblemer og mangel på programvareoppdateringer fra operatører og telefonprodusenter. Frustrasjonen ser ikke ut til å ha resultert i at store antall brukere forlater plattformen ennå, men hvis Google og Android-partnerne ikke får det sammen, kan det skape en åpning for Nokia og Windows Phone 7.

Den andre faktoren å se på er Googles kjøp av Motorola. Hvis Google begynner å favorisere og markedsføre sine egne Motorola-laget enheter som kremen av Android-beskjæringen, kan det presse HTC og Samsung til å bruke Windows Phone 7 til å bygge og markedsføre de beste enhetene sine.

Tilregnlighetssjekk

For at Nokia og Windows Phone 7 skal ha stor innvirkning på smarttelefonmarkedet, vil det trolig kreve en Android-snubling. Vi må se hvor mange av de første generasjons Android-brukere som er i ferd med å gå ut av sin første kontrakt, er irriterte nok til å bytte til en annen plattform, og hvis de er det, vil de velge Windows Phone 7?

Det kunne ha vært en bedriftsmulighet også, med at RIM nå mister bedriftens tillit og WP7 tilbyr fin Microsoft Office og SharePoint-integrasjon, men Microsoft har nesten utelukkende pekt WP7 mot forbrukere, så bare de mest lojale Microsoft-butikkene kommer til å bli begeistret for bedriften distribusjoner av Windows Phone-enheter.

Les også

  • CNET : Nokia debuterer Lumia 800, 710, første Windows Phone-håndsett
  • ZDNet : Nokias Lumia Windows Phone sannhetsmoment: Vil forbrukere 'måtte ha dem?'
  • ZDNet : Nokias første Windows-telefoner: Hva er der, hva som ikke er
  • CNET : Nokia er tilbake i smarttelefonspillet ... slags

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com