Installere Windows 7 fra USB

Når du jobbet med USB-nøkler, om du vil installere eller kjøre selve operativsystemet, var det i det siste ganske vanskelig og involverte mye bryting av leverandørverktøyene.

Heldigvis har verden endret seg og i dag er installasjon fra USB en ganske enkel prosess --- forutsatt at du har en fungerende Windows-installasjon eller kan låne en.

For Windows 7 begynner det hele med å gå til denne siden og laste ned Windows 7 USB / DVD nedlastingsverktøy.

Dobbeltklikk på nedlastingsikonet, og du får presentert denne dialogen:

Standard installasjonsprosess oppstår fra dette tidspunktet, og ingenting overraskende skal skje.

Når den er installert, starter du opp selve applikasjonen (den liker frekt å sette et ikon på skrivebordet), og du får dialogboksen nedenfor som ber om et ISO-bilde. Microsofts anbefalte bane er å ha ISO lastet ned fra Microsoft Store, men alle gamle Windows 7-installasjons-CD-bilder vil fungere så lenge det er en ISO.

I denne skjermen velger vi "USB-enhet":

Etter dette peker vi verktøyet på USB-enheten vår, og deretter fortsetter den til å formatere enheten.

Og nå venter vi:

Forhåpentligvis fungerte alt som det skulle ha --- i mitt tilfelle, gjorde det ikke.

Jeg mottok feil ved å klage på at jeg ikke kunne kjøre BOOTSECT.EXE, dette var fordi jeg brukte en 32-biters Windows XP-maskin for å lage et 64-biters Windows 7 installasjonsmedie. Av grunner jeg ikke forstår, bestemmer verktøyet å bruke BOOTSECT tilgjengelig fra ISO, ikke den som vertsmaskinen har. Løsningen var å få en 32-biters versjon av BOOTSECT og slippe den i verktøyets lokale appdata-mappe (verktøyets feilsøking sier at mappen er C: \ Brukere \ brukernavn \ AppData \ Local \ Apps \ Windows 7 USB DVD Download Tool, men det er litt annerledes i Windows XP). Jeg måtte søke litt, men etter hvert kunne jeg finne en 32-bit BOOTSECT og måtte starte prosessen på nytt.

På dette tidspunktet har du nå en USB-stasjon som vil installere hvilken versjon av Windows 7 som ISO du brukte. Men med et enkelt triks, kan vi få installasjonsprosessen til å spørre oss hvilken versjon av Windows 7 vi ønsker å ha installert.

Naviger til USB-stasjonens kildemappe og slett filen som heter ei.cfg

Nå kan vi starte vertsmaskinen på nytt og begynne å installere Windows 7. Under oppstart, sørg for at du velger oppstart fra USB fra BIOS eller oppstartsmenyen.

Etter at installasjonsprosessen har startet, blir du presentert for dette skjermbildet:

Når valget ditt er gjort, bør du velge Windows 7-versjonen du har nøkler til, og installasjonsprosessen vil fortsette som alle andre Windows 7-installasjoner.

Og der har du det, dette er faktisk en veldig enkel prosess. Det var ingen grunn til å dykke ned i ledeteksten, og heller ikke bruke noen tredjepartsverktøy.

Hvis du fjerner ei.cfg, har du nå en hendig USB-nøkkel som mange sysadmins vil finne nyttige i deres daglige aktiviteter.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com