Slik slår du på Microsoft Windows 10-brannmuren og endrer konfigurasjonsinnstillingene

Bilde: KrulUA, Getty Images / iStockphoto

Når du logger deg på et bedriftsdomener, autentiserer du legitimasjon med det generelle systemet, inkludert hvilken brannmur som er på plass. Dette grunnleggende prinsippet gjelder også for personer som logger seg på et hjemmenettverk - du gir deg tillatelse til å bruke nettverket og sende data gjennom en brannmur. Under normale omstendigheter, hvis en applikasjon ikke har tilgangsinformasjon, blokkeres den fra resten av nettverket av brannmurens sikkerhetsprotokoller.

Mer om Windows

  • Slik bruker du God Mode i Windows 10
  • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
  • Microsofts største flopper i tiåret
  • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

For brukere av Microsoft Windows 10 er brannmuren som kontrollerer tilgangen til enheter i hjemmenettverket, den som ble installert som en del av Windows Defender-sikkerhetspakken. I tillegg til virus- og annen malware-beskyttelse, inkluderer Windows Defender også en grunnleggende, men effektiv, brannmur som brukere kan konfigurere og justere avhengig av deres behov.

Denne veiledningen viser hvordan du får tilgang til og slå på Windows Defender-brannmuren. Den forklarer også hvordan du gir en applikasjon tilgang gjennom brannmuren og deretter endrer brukervarsler, slik at du kan vite nøyaktig hva som skjer på Windows 10-systemene dine.

(Tech Pro Research)

Slå den på

Windows Defender-brannmuren er som standard på, men hvis du vil sjekke den ut og sørge for, må du navigere til Windows Defender Security Center. Åpne Innstillinger ved å klikke eller trykke på Start-knappen og deretter klikke Innstillinger-ikonet. Bla nedover i listen og klikk på menypunktet Oppdater og sikkerhet. I venstre navigasjonsmeny på neste skjermbilde, klikk på Windows Security-elementet for å nå innstillingsskjermbildet vist i figur A. Klikk på knappen som sier: Åpne Windows Defender Security Center.

Figur A

Figur A

Windows Defender Security Center ( figur B ) gir brukere tilgang til alle aspekter av sikkerhetssystemet Windows 10. For å sjekke statusen til brannmuren, klikker du på menyelementet Brannmur og nettverksbeskyttelse.

Figur B

Figur B

Tre typer nettverk (domene, private og offentlige) skal være merket som På, som vist i figur C. Hvis en er merket som Av, klikker du på den og klikker på knappen for å flytte den til På-posisjonen. Med mindre du opererer under helt spesifikke omstendigheter, er det ingen grunn til at den grunnleggende Windows 10-brannmuren din er slått av. Og hvis du må spørre om hvilke omstendigheter det ville være, må du definitivt slå på brannmuren.

Figur C

Figur C

Brannmur passerer

For å la et spesifikt program passere Windows Defender-brannmuren, må du legge den til i listen over andre tillatte applikasjoner. Klikk på koblingen Tillat en app gjennom brannmur under brannmurstatusindikatorene for å komme til innstillingsskjermen som er vist i figur D.

Figur D

Figur D

Som du kan se, kan den eksisterende listen være omfattende. Klikk på Endre innstillinger-knappen for å gi tilgang til innstillingene, og klikk deretter på Tillat en annen app-knapp for å starte tilleggsprosessen. Du må bla gjennom filene dine for å finne den riktige banen til den aktuelle appen.

Varsler

For de fleste brukere vil standardvarslingsinnstillingene være gode nok, men hvis du vil endre dem av en eller annen grunn, klikker du på koblingen for brannmurvarslingsinnstillinger nær bunnen av skjermbildet Brannmur og nettverksbeskyttelse vist i figur C.

Som du ser i figur E, er varsler satt til på-posisjon og vil varsle brukere når en eventuell utløsende hendelse finner sted som involverer virus, malware, uautorisert kontotilgang eller blokkerte forsøk på tilgang til applikasjoner. Hvis du ikke ønsker å bli informert når disse sikkerhetsbeskyttelsene er aktivert, kan du slå av varsler, men det anbefales ikke.

Figur E

Figur E

Gjenopprett standardinnstillinger

Hvis du gjør endringer i noen av disse brannmurinnstillingene og får problemer, kan du gjenopprette alle de endrede innstillingene tilbake til standardinnstillingene ved å klikke på koblingen Gjenopprett brannmurer til standard nederst på skjermbildet Brannmur og nettverk ( figur C ).

Avanserte innstillinger

Det er også en kobling som gir tilgang til alle detaljer om brannmurinnstillinger for Windows 10, men disse konfigurasjonene, vist i figur F, bør bare endres av en erfaren nettverksadministrator.

Figur F

Figur F

Det er veldig usannsynlig at administrering av hjemmenettverket ditt vil kreve endringer i brannmuren din på dette detaljnivået, men verktøyene er der hvis du trenger dem.

(Tech Pro Research)

Bunnlinjen

I cybersecurity-verden ble mange av de nyeste datainnbruddene oppnådd med sosiale hacking-teknikker som nettfisking. Kontroversen som virvler rundt disse helt offentlige hendelsene overser ofte en viktig faktor: Kriminelle bruker phishing-angrep fordi det er den mest effektive måten å omgå virksomhetssikkerhetssystemer, spesielt brannmurer. Å slå gjennom en brannmur som ikke er oppdaget med brute force, er ikke lett.

Å holde Windows 10-brannmuren oppe og på som standard er din første forsvarslinje mot ville være angripere.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com