Hvordan Microsoft Office er nyttig for utviklere

Bør bedriften din velge Microsoft Office 365 som produktivitetssuite? Googles G Suite er ikke den eneste skybaserte programvarepakken. Microsofts Office 365 tar Word, Excel, Outlook og mer inn i skyen.

Du tenker kanskje ikke på Office som et utviklingsverktøy, men det har vært kjernen i mange utviklingsverktøykjeder i lang tid nå. De to mest populære verktøyene er heller ikke de åpenbare, med både Excel og PowerPoint som utfører forskjellige roller i utviklingen, som del av et formelt programutviklingsprogram og som en måte å raskt bygge apper som løser presserende forretningsbehov, ved å bruke brukernes egne programmeringsferdigheter.

Denne artikkelen er også tilgjengelig som nedlasting. Hvordan Microsoft Office er nyttig for utviklere (gratis PDF).

Excel: et hemmelig programmeringsmiljø

Excel er et spesielt interessant eksempel på et utviklingsverktøy. Under panseret til det som ser ut som et kjent regneark, er et sett programmeringsspråk som kan brukes på veldig sofistikerte måter. Som Simon Peyton Jones, en hovedforsker ved Microsoft Research, bemerker, er det et verktøy som i økende grad beveger seg inn i en verden av funksjonell programmering. Peyton Jones jobber med funksjonell programmering, hvor han kanskje er mest kjent som en av de viktigste bidragsyterne til utviklingen av Haskell, og for sitt arbeid med teorien om lat funksjonell programmering.

Hans MSR-arbeid har vært veldig innflytelsesrik i utviklingen av Excels programmeringsmiljø, og arbeidet med å flytte funksjonsmodellen fra det aldrende Visual Basic for Applications-språket og verktøyet. En viktig funksjon som er kommet ut av denne forskningen, er begrepet dynamiske matriser.

Jobber med data og formel

Med dynamiske matriser kan en enkelt formel 'søle' inn i andre celler, fylle tomme celler i formelens søppelområde med resultatene fra en beregning - for eksempel sortere en liste og filtrere duplikater. Det er en ny cellenotasjon som hjelper deg med å administrere den dynamiske naturen til disse nye matriser, slik at du kan arbeide med innholdet i et helt søleområde med en enkelt cellehenvisning, ganske enkelt ved å legge til # til cellereferansen til den første cellen. For å gå med dette nye verktøyet får du nye funksjoner, for å hjelpe deg med å administrere og teste matriser, samt muligheten til å jobbe på tvers av rader og kolonner.

Nært relatert til dette er tillegg av nye datatyper til Excel, som er koblet direkte til eksterne data. For eksempel kan du definere en celle som geografiske data, som bringer inn masse ekstra data som kan trekkes ut enten i funksjoner eller dras rett inn i sine egne kolonner, uten å måtte definere en kilde for dataene. De samme dataene kan konverteres til kartdiagrammer, og gir deg et rammeverk for å bygge mer komplekse applikasjoner.

Feilsøking med ExceLint

ExceLint highlights suspected formula errors in red and related correct formulas in green.

" data-credit="Image: Microsoft" rel="noopener noreferrer nofollow">

ExceLint fremhever mistenkte formelfeil i rødt og relaterte korrekte formler i grønt.

Bilde: Microsoft

Når Excel legger til mer og mer funksjonalitet til formlene, trenger du verktøy for å feilsøke dem. Det er her ExceLint-tillegget spiller inn. Tilgjengelig på GitHub, det er et verktøy for feilsøking og revisjon av formler på tvers av arbeidsbøkene dine. Når den er installert, legger den til en ny fane i Excel-båndet, med en revisjonsknapp som starter en guidet revisjon av regnearket.

Mistenkte feil fremheves med rødt, med nær beslektede korrekte formler i grønt. Ved å sammenligne formler som dette, får du et hint til formen på en løsning, mens de grønne fremhever en foreslått løsning for et problem. Det sier ikke at dette er riktig formel å bruke, mer at formelen skal være av denne formen. Du kan deretter gå gjennom cellene for å finne flere problemer.

Et annet alternativ er et globalt syn. Dette bruker farge for å gi deg en oversikt over strukturen til formlene i regnearket, hver fargeblokk er et sett med relaterte formler. Det er fremdeles et arbeid som pågår, men det er mye løfte her, spesielt ved å gi deg en visuell måte å finne feil i det som kan være veldig komplekse regneark.

Prototyping applikasjoner i PowerPoint

Mens Excel utmerker seg i kode, er andre aspekter av programvareutviklingen livssyklus nedfelt i andre Office-applikasjoner. Det er viktig å få applikasjonsbrukeropplevelsen din riktig, og så tidlig som mulig å være sikker på at du leverer det brukerne vil ha. Det krever håning og deling av prototyper, selv før du har skrevet en kodelinje.

Office har lenge vært et nyttig prototypingverktøy for brukergrensesnitt, og bruker PowerPoint's hyperkoblinger for å vise hva som skjer når du trykker på knapper. Det er enkelt å kartlegge en lenke til et utsnitt av et bilde, og det er også å fylle et dekk med bilder som illustrerer de forskjellige tilstandene. Du kan begynne ganske enkelt med applikasjons wireframes og legge til innhold når brukergrensesnittelementer er ferdigstilt.

Det er et langvarig problem med prototyper av brukergrensesnittet, ettersom deres troverdighet forbedres, er det lettere å ta feil av dem for et fullført prosjekt. Selv om du legger et lite skriptbasert håne bak en knapp kan det virke som om det er ekte kode som kjører UI-prototypen din. Så hvordan kan jeg bruke Office-verktøy for å demonstrere applikasjonskonsepter?

Bruk skisserte figurer for å understreke pågående arbeider

Ett svar kommer fra arbeidet med Microsoft Researchs Bill Buxton. I sin bok, Sketching User Experience, argumenterer han for at skisser er et kraftig verktøy for rask prototyping av brukeropplevelser. En notatbok og en penn er kraftige verktøy for raskt å sette sammen grove brukergrensesnittkonsepter, og for å dele dem med kolleger og brukere. Den modellen ble en del av Visual Studios XAML-verktøy med utgivelsen av skisselignende brukergrensesnittkomponenter for prototyper, hvor det ville være umulig å ta feil av et eksperiment med kode som kan sendes.

SketchedShapes lets you create prototypes with a hand-drawn look, so they're not mistaken for production-ready designs.

" data-credit="Image: Microsoft" rel="noopener noreferrer nofollow">

Med SketchedShapes kan du lage prototyper med et håndtegnet utseende, slik at de ikke tar feil av produksjonsklare design.

Bilde: Microsoft

Nylige utgivelser av Office bringer det samme skissekonseptet til tegneverktøyene med den nye funksjonen Sketched Shapes. Fraktet for øyeblikket i Insider builds av Office, i Word, PowerPoint og Excel, er det et nytt disposisjonsalternativ som erstatter tidligere vanlige objektkonturer med linjestiler som etterligner håndtegnet linjer. Du kan velge mellom et utvalg forskjellige linjestiler for å gi en annen følelse av forskjellige elementer, kanskje gi et grovere utseende til ideer som fremdeles diskuteres, og en jevnere følelse for de som ser klare til å bli innelåst for produksjon.

Legge til skisser til prototypene dine

Det er enkelt å legge til et skissutseende til en form: velg formen, og velg formformat i kategorien Formformat i båndet Shape Outline for å velge linestilen du vil bruke. Den samme prosessen kan brukes til å gå til en mer formell linjestil når du vil slutte å vise skisser; slik at du kan oppdatere et design uten å måtte tegne det fra bunnen av. Det er mulig å angi en skissestil som standard for et dokument, slik at alle tegningene dine automatisk får samme skisse utseende og preg.

Skissestiler kan brukes på linjer så vel som Kontors standardbibliotek med former, ved å bruke friformsformer for å tegne direkte på skjermen. Et annet nyttig triks er å konvertere ikoner og andre designelementer til former ved hjelp av funksjonen Konverter til form, før du bruker en skisselinjestil på objektet.

Office fortsetter å utvikle seg, og partnerskapene med Microsoft Research gir det mer utviklingsvennlige funksjoner, uten å påvirke dets rolle som et daglig produktivitetsverktøy. Det er mye for utviklere og utviklingsteam i de nyeste byggene, og det er vel verdt å beholde mer enn noen få av utviklingsteamene dine i Insider-bygg av Office-applikasjonene, slik at du kan få tilgang til disse funksjonene så raskt som mulig.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com