Slik administrerer du organisasjonens Microsoft Store Group Policy

Windows 10-apper kan snart kjøre på operativsystemer med åpen kildekode. ReactOS, et operativsystem med åpen kildekode, kan snart støtte Windows-applikasjoner, sier TechRepublic's Nick Heath.

Windows 8 var den første av Microsofts operativsystemer som debuterte Microsoft Store - Microsofts helt egen app-butikk som lar brukere finne og installere applikasjoner fra sin inngjerdede hage, fri for skadelig programvare og alltid oppdatert, mens de gjør rede for kjøp av programvare gjennom brukerens konto .

Mer om Windows

 • Slik bruker du God Mode i Windows 10
 • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
 • Microsofts største flopper i tiåret
 • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

Windows 10 var imidlertid den første som implementerte sikkerhetsfunksjoner for å administrere hvordan enheter kan få tilgang til, grensesnitt og installere apper fra Microsoft Store i et forsøk på å sikre enheter mot uautoriserte apper og deres bruk gjennom utvidelser av gruppepolitikk.

Siden en organisasjons behov kan endres fra ett til det neste, er det flere veier som kan brukes til å blokkere innfødte apper fra å bli lansert, begrense bruken av Microsoft Store-apper fra å få tilgang, eller peke lenken til en privat butikk som administreres av IT og gir tilgang bare til apper som organisasjonen har gjort tilgjengelig for brukere.

Bare en rask merknad om administrasjon av Microsoft Store gjennom gruppepolicy. Dette krever enten Windows 10 Education- eller Enterprise-versjoner og bygges 1607 eller nyere, ettersom disse versjonene bruker de oppdaterte ADMX-malene.

Hindre brukere fra å starte Microsoft Store-apper

 1. Start Group Policy Management Console (GPMC).
 2. Naviger til datamaskinkonfigurasjonen | Administrative maler | Windows-komponenter | Lagre node.
 3. Finn policyen "Deaktiver alle apper fra Windows Store", og dobbeltklikk for å åpne den. Velg alternativknappen ved siden av Aktivert, og klikk deretter på OK-knappen for å aktivere policyen. Dette vil deaktivere alle applikasjoner som er installert fra Microsoft Store og vil ikke tillate dem å kjøre, selv om det ikke vil fjerne dem fra systemet.

Deaktiver Microsoft Store

 1. I den samme GPMC-noden ovenfor i trinn 2, finn "Slå av Store-applikasjonen" og dobbeltklikk for å åpne den. Velg alternativknappen ved siden av Aktivert, og klikk deretter på OK-knappen for å aktivere policyen. Dette vil deaktivere Microsoft Store fullstendig, og gjøre det utilgjengelig for brukere.

La bare den private butikken få tilgang

 1. For å begrense brukertilgang til en privat butikk som administreres av IT, må organisasjonen først ha opprettet en konto i Microsoft Store for Business eller Education og ha publisert applikasjoner i butikken.
 2. I den samme GPMC-noden ovenfor i trinn 2, finn "Bare vis den private butikken i Windows Store-appen" og dobbeltklikk for å åpne den. Velg alternativknappen ved siden av Aktivert, og klikk deretter på OK-knappen for å aktivere policyen. Dette vil lede brukere til den private butikken i stedet for den offentlig tilgjengelige katalogen, slik at de bare kan laste ned apper for private butikker.

Deaktiver spesifiserte applikasjoner ved å bruke AppLocker

 1. Start GMPC og naviger til Computer Configuration | Windows-innstillinger | Sikkerhetsinnstillinger | Programmer Kontrollpolicyer AppLocker.
 2. Høyreklikk på pakkeregler og klikk på Opprett ny regel.
 3. Veiviseren åpnes, klikk på Neste-knappen.
 4. I delen Tillatelser bruker du Velg ... -knappen for å finne navnet til en bruker eller sikkerhetsgruppe du vil bruke tillatelsen til, og velg alternativknappen ved siden av Tillat eller Avvis for å angi riktig handling som skal brukes. Klikk på Neste-knappen for å fortsette.
 5. I utgiver-delen kan du bruke Bla gjennom ... -knappen for å finne appen som skal konfigureres ved å bruke Velg ... -knappen for å bruke en installert pakket app som referanse, eller mal for regelen. Klikk på Neste-knappen for å fortsette.
 6. Den neste delen, unntak, er valgfri å konfigurere. Den lar IT konfigurere ethvert unntak (er) fra regelen ved å bruke Legg til ... -knappen for å angi bestemte versjoner av applikasjoner, eller for å begrense dem ytterligere med en innstilling, for eksempel Publisher, Versjon eller Pakkenavn. Klikk Neste for å fortsette.
 7. I delen Navn skriver du inn et navn og en valgfri beskrivelse av den nylig konfigurerte regelen, og deretter trykker du på Opprett-knappen for å legge den til AppLocker for håndhevelse.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com