Hvor lojal er du mot Microsoft Windows? Ta avstemningen

Jeg la merke til en morsom ting i løpet av fjerde juli-helgen. Jeg skrev et par kjappe artikler om Google+, men siden det var en høytidshelg i USA og jeg først trodde Google+ ikke hadde så mye å gjøre med IT eller virksomhet, la jeg dem ut på min personlige blogg (jasonhiner.com) i stedet for her på TechRepublic, og så promoterte jeg dem ganske enkelt på Twitter, Google+ og Facebook. Da jeg så på statistikken for disse innleggene, ble jeg forskrekket av brukerdataene for operativsystemer og nettlesere. Jeg la merke til at Microsoft Windows var langt lavere enn du forventer (godt under 50% av besøkene) og Internet Explorer var ingen steder å finne.

Naturligvis var den som leste disse Google+ artiklene den tidlige adoptergruppen, spesielt teknofile, kodere, IT-fagfolk og journalister. Men denne teknologiske mengden har også en tendens til å være en tidlig indikator på hvor massene vil være på vei om et par år. Hvis det er tilfelle, kan Microsoft Windows være nærmere en betydelig nedgang enn jeg forventet. Interessant nok er ikke den største konkurransen fra Mac eller Linux, men fra mobile enheter.

Dette fikk meg selvfølgelig til å tenke at jeg skulle kjøre en avstemning på TechRepublic for å sjekke brukerens lojalitet til Microsoft Windows. Før vi dykker ned i denne avstemningen, kan du ta en titt nedenfor for å se nærmere på besøksdataene fra mitt personlige nettsted i løpet av langhelgen 1-4 juli, sammenliknet med min TechRepublic-blogg i løpet av de samme fire dagene.

Operativsystemer

Her er sammenligningen av besøkende basert på operativsystem. Legg merke til at bare en tredjedel av alle besøkende på det personlige nettstedet mitt (igjen, først og fremst for artiklene på Google+) kom fra en Windows-maskin, mot 80-90% vi vanligvis ser for TechRepublic-artikler.

Nettlesere

Her er sammenligningen av besøkende basert på nettleser. Legg merke til at omtrent en tredjedel av alle besøkene på nettstedet mitt kom fra Google Chrome-nettlesere og en tredjedel kom fra Firefox / Mozilla-nettlesere, mens Internet Explorer manglet helt, noe som antydet at til og med Windows-besøkende stort sett brukte Chrome eller Firefox.

Oppsummering

Husk at tallene vi snakker om her i forhold til min personlige side er ganske små - 1 000 besøkende mot over 35 000 på min TechRepublic-blogg i samme periode - pluss at dette ble målt over en høytidshelg i USA., det er dette datawinks vil kalle et statistisk signifikant utvalg. Og det faktum at de primære menneskene som trakk til nettstedet mitt i løpet av denne perioden, var teknologiske tidlige adoptere (om enn de med Google-preferanser), betyr at disse dataene kan være et dårlig tegn for Microsoft. Kombiner dette med at 80% av studentene nå vil kjøpe en Mac i stedet for en PC, og historien begynner å se enda verre ut for programvaregiganten Redmond.

Når det er sagt, regner jeg med at eksisterende Windows-brukere, som utgjør de aller fleste her på TechRepublic, ikke planlegger å hoppe av Windows-bandwagon når som helst snart. Jeg vil bekrefte hvor dypt lojaliteten går, så jeg har laget avstemningen nedenfor. Svar på avstemningen, og hopp deretter inn i diskusjonen for å dele de nåværende tankene dine om saken.

Ta avstemningen

Hvis du eksperimenterer med Google+, kan du også finne profilen min her.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com