Hvordan søker jeg etter dupliserte filer med Auslogics Duplicate File Finder?

Hvor mange dupliserte filer har du på maskinen din? Har du noen ide? Har du noen gang sett? Min gjetning er at flertallet av PC-brukere aldri har brydd seg om å søke etter dupliserte filer og ikke er klar over at etter et par års bruk kan en PC haffe seg nok dupliserte filer til å ta mer plass enn du ønsker. Selv om maskinvare er blitt ganske billig, kan det spare tusenvis av dollar å installere et enkelt program for å inneholde omfattende filduplisering over et selskap.

Auslogics Duplicate File Finder tilbyr følgende funksjoner:

  • Finner filer etter innhold, ikke bare navn
  • Inkluderer et brukervennlig grensesnitt
  • Sjekker lokale stasjoner og flyttbare stasjoner
  • Støtter Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7

Men er Auslogics Duplicate File Finder løsningen? La oss installere det, bruke det og finne ut av det.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic.

Komme og installere

Å installere Auslogics Duplicate File Finder er så enkelt som å installere alle andre Windows-applikasjoner. Last ned installasjonsfilen fra TechRepublic Software Library. Når du har filen, dobbeltklikker du på den for å starte installasjonen. Du vil ikke finne noe utenom det vanlige under installasjonen.

Når installasjonen er fullført, kan du enten kjøre applikasjonen umiddelbart eller lukke installasjonen og kjøre applikasjonen fra Start-menyen.

Starter og bruker applikasjonen

Hvis du åpner Start-menyen, vil du finne en ny oppføring merket Auslogics. I den katalogen finner du tre oppføringer. Oppføringen du vil klikke for å starte applikasjonen, heter Auslogics Duplicate File Finder. Når du klikker på den, kjører applikasjonen, og viser hovedvinduet (og det eneste vinduet) for dette verktøyet, som vist i figur A.

Figur A

Den enkle bruken av GUI gjør bruk av verktøyet usedvanlig enkelt.
Etter at du har valgt hvilken stasjon (eller katalog) du vil skanne, vil du bli møtt med en andre enke ( figur B ) som lar deg konfigurere kriteriene for søket ditt. Fra dette vinduet kan du få noe kornete med søket ditt ved å diktere verktøyets søk etter duplikater i Navn og / eller Dato, Størrelse, Innhold eller Bildetype.

Figur B

Hvis du vil, kan du ignorere filer som er mindre enn en viss størrelse, noe som kan gjøre ditt søk raskere.

Når du har konfigurert kriteriene, klikker du på Skann-knappen, og Duplicate Finder vil gjøre sine ting.

Jeg har funnet ut at å søke etter dupliserte filer større enn 1MB ofte vil føre til færre treff, men en raskere skanning. Hvis du først og fremst er opptatt av å spare plass, vil du mest sannsynlig søke etter større filer først. Når resultatene vises ( figur C ), kan du gå gjennom listen og slette alle filene du vil slette.

Figur C

Dette er resultatene av en ganske ny installasjon av Windows 7, så det vil ikke være mange duplikater funnet.

Det er klart at du vil være forsiktig når du sletter dupliserte filer. Du vil uunngåelig finne filer som har samme navn, men enten ikke er for det samme programmet eller har forskjellige funksjoner. Så når du blir møtt med å slette filer som du ikke er sikre på, må du kontrollere banen filene ligger i før du sletter dem. Dette er ikke et slikt problem når du krysser av for Ignore Files Mindre Than, fordi de fleste kritiske systemfiler kommer til å være mindre enn 1 MB.

Hvis du velger å skanne filinnhold for duplikater, kan det være lurt å kjøre denne skanningen over natten, fordi den bremser skanningen betraktelig. Det tar nesten ti minutter å skanne en tid som tok mindre enn 30 sekunder (på min nesten ferske Windows 7-installasjon). Forstå at det er en Virtual Machine-installasjon på en VM som er under 10 spillejobber. En mye større stasjon, med mange flere filer, vil ta betydelig mer tid. Resultatene maler imidlertid et langt mer nøyaktig bilde.

Problemer

Jeg har funnet at denne applikasjonen er enestående for å finne dupliserte filer fra installasjoner og nedlastinger. Tvert imot, Duplicate Finder er ikke så flinke til å finne brukeropprettede filer. Jeg har kjørt tester på både Windows XP og Windows 7 for .txt- og .doc-filer som er lagret før og etter installasjonen av Duplicate File Finder, og applikasjonen kunne ikke finne duplikatfilene. Den eneste veien rundt dette er å fjerne merket for dato og klokkeslett, kampstørrelse og ignorere filer mindre enn. Du må også sjekke alle filtyper. Du vil få en advarsel som indikerer at "Den valgte filen som samsvarer med følgende kriterier er ikke sikker." Gå videre med skanningen, men vær forsiktig når du sletter filer.

Utenom problemet har jeg funnet at applikasjonen er en enkel, rask metode for å redusere duplisering på harddiskene dine.

Siste tanker

Hvis du holder operativsystemene i gang i flere måneder og år, kan dette verktøyet godt være et arbeid du bør bruke. Ved å skanne etter dupliserte filer kan du skaffe deg dyrebar harddiskplass og holde den PCen i gang.

Hold deg oppdatert om de siste XP-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows XP-nyhetsbrev, levert hver torsdag.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com