Hvordan gjør jeg . . . administrere Windows-enheter med Device Remover?

Et av de svakeste sidene ved Windows-operativsystemet er det innebygde enhetsstyringssystemet. Med standardverktøyet kan det være en skikkelig oppgave å få virkelig detaljert informasjon om maskinvaren du har på systemet ditt. Hvis du for eksempel kobler til en USB-flash-enhet, er det liten innsikt du kan få om den utenom grunnleggende informasjon (type og navn på stasjonen samt innholdet på stasjonen). Hvis du slutter å måtte feilsøke denne stasjonen, trenger du mye mer informasjon.

Det er mange alternative verktøy for alle funksjoner i Windows-operativsystemet, men ett verktøy går langt utover standard innebygd applikasjon. Device Remover er et stykke freeware som erstatter de innebygde Device Manager-verktøyene som finnes i Windows. Og Device Remover er kompatibel med alle versjoner av Microsoft Windows siden Windows XP (inkludert Windows 7).

( Redaktørens merknad: Utvikleren har bekreftet at Device Remover også er kompatibel med Windows 2000.)

Med Device Remover kan du:

 • Fjern enkelt enheter mens du er på farten
 • Se detaljert informasjon om enheter
 • Feilsøke enheter
 • Massedigering av flere enheter
 • Administrer vanlige drivere, registeroppføringer og sikkerhetskopiering av filer
 • Oppdage ny maskinvare

Ved første blikk kan enhetsfjerning være skremmende. Det er det egentlig ikke. Selv om du kan se mer informasjon enn du sannsynligvis noensinne vil trenge, trenger du ikke å bry deg med slik informasjon på lavt nivå for å gjøre Device Remover verdt å bruke.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic.

La oss ta en titt og se hvordan Device Remover kan installeres og brukes.

Komme og installere

Som med alle Windows-applikasjoner, er det enkelt å installere Device Remover. Last ned enhetsfjerner enten .exe eller .zip-filen fra nedlastingsdelen. MERKNAD: På grunn av båndbreddebegrensninger ber utvikleren at du laster ned .zip-versjonen.

( Redaktørens merknad: Utvikleren har nylig lagt til flere nedlastingsspeil: Standalone Main File, Full Installer, Zipped Full Installer.)

Når du har filen på stasjonen, pakker du den ut med din favorittkompressjonspakke (min er 7zip) og dobbeltklikker på den resulterende .exe-filen. Installasjonen er enkel og slutter med en ny undermeny i Start-menyen som heter Device Remover.

I den undermenyen finner du:

 • Device Remover: Den kjørbare for applikasjonen
 • Opprydding av enhet: Dette verktøyet brukes til å rydde opp i eventuelle roter som er igjen i tilfelle Enhetsfjerner blir lukket.
 • Device Remover Startup Helper: Dette er hvordan du konfigurerer Device Remover Startup alternativer
 • Avinstaller: Fjern Device Remover
 • Vis loggfiler som er spilt inn fra en seer

Du er nå klar til å kjøre Device Remover.

Grunnleggende bruk

Når du starter Device Remover, vil Debug Console som standard åpne. Når feilsøkingskonsollen er åpen og vises på skrivebordet ditt, vil den forbli på toppen av alle vinduer ( figur A ).

Figur A

Du vil se mer informasjon enn du noen gang trenger om en enhet fra dette vinduet.

Hvis du ikke trenger feilsøkingskonsollen, kan du bli kvitt den fra alternativvinduet (mer om det senere).

Når du har kommet lenger enn feilsøkingskonsollen, vil du se hovedvinduet for enhetsfjerning ( figur B ).

Figur B

Dette er det primære brukergrensesnittet for Device Remover.

Ved første øyekast kan du tro at Device Remover er et ganske komplekst verktøy:

 • Enhetstreet
 • Valgte enhetsegenskaper
 • Programmeldinger
 • Kommandolinje
 • Enhetsliste
 • Drivere og tjenester
 • Minnelastede drivere
 • Systemprosesser og håndtak
 • Enhetshendelser
 • Skriv ut enhetstreet
 • Søk etter enhet
 • Søk etter service / driver
 • Last inn enhetstreet på nytt

Som navnet tilsier, er den viktigste grunnen til at du ønsker å bruke Device Remover for å legge til og fjerne enheter fra Windows-maskinen din. La oss se nøyaktig hvordan det fungerer.

Legger til å fjerne USB-flash-stasjon

I figur C kan du se at listen over stasjoner ikke inkluderer Sandisk Cruzer som jeg skal sette inn.

Figur C

Hvis du ser på loggen, kan du se at jeg nylig fjernet Cruzer-stasjonen.
Nå setter jeg inn stasjonen og klikker på Reload Devices Tree, og Cruzer vil bli oppført i Disk Drive Tree, som vist i figur D.

Figur D

Treoppføringen oppdateres ikke automatisk som standard.

For å se Devices Tree som automatisk oppdaterer ved fjerning eller tillegg av en enhet, klikker du på Vis-menyen og sjekker Oppdater enhetsliste på Enhetsendring. Hvis du vil fjerne den samme enheten, velger du enheten og klikker på Fjern valgt.

Visning av skjulte eller ikke-representanter

Noen ganger vil du se skjulte enheter eller enheter som for øyeblikket ikke er til stede på systemet ditt. Device Remover tillater denne oppførselen. Alternativet for å vise skjulte eller frittliggende enheter finner du i undermenyen Device Remover Display Mode i Vis-menyen i Device Remover Toolbar. Hvis du vil se skjulte enheter, klikker du på undermenyen Enhetsfjerning av skjermmodus og merker av for Vis bare skjulte / fjernede enheter. Når du sjekker dette, endres treet Devices Listing, som vist i figur E.

Figur E

I denne visningen kan du se hvor mye informasjon en mus over gir deg på en bestemt enhet.

Dette er tydeligvis ikke enheter du kommer til å ønske å fjerne. Denne funksjonen brukes best for å få informasjon om en enhet på maskinen din. I figur D ser du informasjon om Filter Manager. Du kan finne informasjon der, eller du kan sjekke ut vinduet Egenskaper for valgte enheter.

Opprette tjenester og drivere

En interessant funksjon med Device Remover er muligheten til å opprette en tjeneste eller driver. For å gjøre dette, klikk på kategorien Drivere og tjenester og klikk deretter knappen Opprett tjenester som vises i denne fanen. Når du klikker på denne knappen, vises et nytt vindu ( figur F ). Forsikre deg om at du vet nøyaktig hva du gjør når du oppretter en tjeneste. Denne funksjonen er ikke for besvimelse av hjertet, da den kan skape ustabilitet og redusere ytelse og systemsikkerhet.

Figur F

Dette er en funksjon som må brukes med forsiktighet, da den kan påvirke systemets stabilitet, ytelse og sikkerhet dersom en enhet eller driver opprettes på feil måte.

Med opprettelsen av tjenester kan du faktisk opprette tjenester og drivere på kjernenivå. Igjen vil jeg advare: BRUK MED FORSIKTIG.

Søker

En av funksjonene jeg bruker mest med dette verktøyet er søkefunksjonen. Når du prøver å skanne gjennom den enorme mengden drivere og driverfiler på en Window-maskin, hjelper det å kunne søke. Med Device Remover kan du faktisk søke etter en enhet eller en driver. Si at du trenger å få informasjon om USBSTOR-driveren. Klikk på knappen Søk etter tjeneste / driver, skriv inn "USB" (ingen anførselstegn) i tekstfeltet og trykk på Finn-knappen. Resultatene (vist i figur G ) vil gi deg rikelig med informasjon om denne driveren / tjenesten.

Figur G

Du kan få enda mer informasjon ved å holde musepekeren over oppføringen i oppføringsvinduet.

Siste tanker

Vi har bare klødd på overflaten på hva dette verktøyet kan gjøre. Når du begynner å bruke Device Remover, vil du finne flere og flere bruksområder og flere og flere grunner til at den blir din standard enhetsbehandler.

Hold deg oppdatert om de siste XP-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows XP-nyhetsbrev, levert hver torsdag.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com