Fem favorittprogrammer for Windows 8

Forbrukerhåndsvisning av Windows 8 er ute, og sammen med den er et (begrenset) antall forhåndsvisningsapper som er designet for å vise frem den nye Metro-stilen ( figur A ). Noen av dem fungerer bedre enn andre.

Figur A

Forhåndsvisningsapper for Windows 8 gir en tidlig smak av hva Metro kan gjøre.
Ulike apper, som Mail, Messaging, Camera, Maps, People, Reader, Weather og IE, er forhåndsinstallert. Og det er nesten 100 gratis apper tilgjengelig i Windows Store ( figur B ), som i seg selv er "moren til alle appene" fordi det er slik du får mer. Det er ingen betalte apper på dette tidspunktet, siden operativsystemet ikke har blitt utgitt. Det er viktig å huske at appene, som operativsystemet, ennå ikke er i endelig form.

Figur B

Windows Store: "Moren til alle (ekstra) apper.

Her er de nåværende fem favorittprogrammene mine fra utvalget tilgjengelig, både forhåndsinstallert og nedlastbart fra butikken.

Merk: Denne listen er også tilgjengelig som et fotogalleri.

1: Mennesker

Dette er mye som People-huben på Windows Phone; den kobles til flere sosiale nettverk (Facebook, Twitter, Windows Live, LinkedIn, Google) så vel som til Exchange-kontoen din og lar deg se hva vennene dine legger ut uansett hvor de legger ut den ( figur C ). Det fungerer også som kilden til kontakter for de innebygde Mail- og Messenger-appene. Det er fint at disse fungerer sammen, og at du ikke trenger å forholde deg til flere kontaktlister. Du kan sende e-post eller en direktemelding til noen direkte fra People-appen.

Figur C

People-appen viser deg hva som er nytt med kontaktene dine på tvers av flere tjenester.

2: Eksternt skrivebord

Jeg har vært en stor tilhenger av funksjonen Remote Desktop siden den debuterte på klientsiden på Windows i Windows XP, så det er ingen overraskelse at en av de mest brukte appene mine i Windows 8 er Remote Desktop ( figur D ). Den er rask og enkel å bruke, og jeg tror det kommer til å bli en killer-app på Windows 8-nettbrett. Jeg prøvde flere RDP-apper (Remote Desktop Protocol) på iPad- og Android-nettbrettene, og ingen av dem fungerte veldig bra.

Figur D

Remote Desktop-appen er ren og enkel og får jobben gjort.

Du kan angi egenskapene for alle eksterne stasjonære tilkoblinger, eller du kan gjøre det på individuell basis. For å gjøre det, høyreklikker du på tilkoblingen du vil endre egenskapene og velger Rediger fra alternativlinjen nederst på skjermen.

3: The Tower av American Airlines

OK, denne er bare kult. Jeg er en luftfartsselskaper så kanskje det farger min mening, men jeg elsker det. Jeg håper de legger til mer funksjonalitet til det i fremtidige iterasjoner, men for nå liker jeg akkurat det som det ser ut der på skjermen min ( figur E ). Tårnet lar deg sjekke status for flyreiser, finne ut hvor en flytur er i øyeblikket, og få vær- og portoppslag for flyplasser i AA-sentrum.

Figur E

Tårnet får deg til å føle deg som om du er en flygeleder - uten stress.

Du starter med å velge hub (i mitt tilfelle, DFW). Da kan du se AA-flyvningene som er planlagt for de forskjellige terminalene. De er fargekodet for å indikere statusen deres. tidsflyvninger er grønne, forsinkede flyreiser er røde, og tomme flyreiser er svarte. Du kan også se antall avgangs- og ankomstflyvninger. Velg en flytur, og du kan se detaljer som ankomst- og avgangsterminaler og porter, flytid, flytype, selv om Wi-Fi er tilgjengelig på flyturen.

4: YouCam

En innebygd kamera-app (kalt Camera) kommer med Windows 8 CP, og den fungerer bra: Klikk på musen eller trykk, og den tar et bilde med webkameraet ditt. Det er imidlertid veldig grunnleggende. Du kan beskjære bildet og justere noen få grunnleggende innstillinger, men det er alt.

YouCam ( figur F ) gir litt mer funksjonalitet. Med den kan du zoome inn eller ut, raskt justere lysstyrken uten å gå inn i menyer, bruke spesielle effekter (forvrengninger, overlegg, uttrykksikoner, rammer) og bytte fra kamera til front og bak (hvis enheten har begge deler).

Figur F

YouCam gir deg mer kreative verktøy enn den innebygde kameraappen.

5: SigFig

Windows 8 CP kommer med en Finance-app du kan bruke til å holde øye med opp- og nedturene på favorittaksene dine, men SigFig ( figur G ) gjør mye mer. Med det kan du importere kontoene fra meglerhusene dine (ved å bruke sikkerhetsnivå på banknivå) og spore hele porteføljen din, med detaljerte analyser og investeringsanbefalinger.

Figur G

SigFig var en vinner i Windows 8 First Apps-konkurransen.

Mer om Windows 8

  • Fem grunner til at bedrifter bør ta i bruk Windows 8
  • Windows 8 klarer ikke å wow CIO-er, i det minste så langt
  • Windows Explorer-båndet i Windows 8 er klart for prime time
  • Det er de små tingene: Windows 8 både gleder og forurensninger
  • Windows 8 Forbrukerhåndsvisning omfavner KISS-prinsippet

Andre favoritter?

Hvilke forhåndsvisningsapper for Windows 8 har fanget blikket? Del valgene dine med andre TechRepublic-medlemmer.

App of the Week Nyhetsbrev

Ikke kast bort enda et sekund på å søke etter IT- og forretningsapper - vi har deg dekket. Vår kjente App of the Week kan øke produktiviteten din, sikre deg e-post, spore karrieremål og mer. Leveres torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com