Ta først på Windows 8: To ting galt og en ting riktig

Microsoft har gitt oss en første smakebit av Windows 8. Dessverre, selv om den har noen attraktive visuelle elementer, viser Microsofts tilnærming at selskapet ikke har lært mye av produktfeil det siste tiåret.

Mitt førsteinntrykk er at det er to store problemer med hva Microsoft gjør i Windows 8, men det er også en endring der den gamle programvarebeholderen er på riktig vei. Ta en titt på Microsofts første fem minutters demovideo av Windows 8 og les analysen min nedenfor.

Windows 8-demoen

Videoen nedenfor ble utgitt onsdag kveld for å sammenfalle med at Windows-president Steven Sinofsky tilbyr den første offentlige demonstrasjonen av Windows 8 på All Things Digital-konferansen (aka D9). I denne videoen gir Jensen Harris, direktør for programstyring for Windows User Experience, en rask gjennomgang og lover at flere videodemonstrasjoner kommer snart.

En ting riktig

OK, først for det positive. Microsoft begynner endelig å gjøre alvor av multitouch, noe brukerne elsker av sin enkelhet. Den nye brukergrensesnittet som den viste frem på D9 og i nettvideoen, åpenbart henter mye innflytelse fra Microsofts nylige arbeid med Zune og Windows Phone 7. Selv om Microsoft sier at denne nye Windows 8 UI-en vil bli brukt til stasjonære datamaskiner, bærbare datamaskiner og nettbrett, demoen er på et 10-tommers nettbrett, og det er ganske tydelig at dette er Microsofts svar på iPad, som har blitt tøff til salget av Windows-PCer. UI-en ser ren og selvinnlysende ut, og den introduserer noen fine UI-innovasjoner for multitasking som mange nettbrettbrukere vil sette pris på.

Microsoft har gjort berøringsgrensesnitt i lang tid. Den originale Windows CE (også Windows Mobile) hadde grunnleggende berøring. Microsoft Surface har sportslige avanserte multitouchbevegelser og en multitouch UX. Men Microsoft har tillatt Apple, Google, HTC, Samsung og andre å overliste dem i å vinne over massene til multitouch-enheter.

Tenk på dette. På D5-konferansen for fire år siden da Microsofts Bill Gates og Apples Steve Jobs delte scenen, hadde begge de forestående multitouch-produktene å skryte av. Jobber hadde iPhone og Gates hadde Microsoft Surface - og den gangen var teknologimiljøet spent på begge deler. IPhone har solgt over 90 millioner enheter siden den gang, og spunnet av massivt salg av iPod Touch og iPad også. Microsoft Surface er nå tilgjengelig på et dusin barer i Las Vegas.

To ting galt

Det er to store problemer med hva Microsoft prøver å gjøre i Windows 8, selv om de begge koker ned til det faktum at selskapet fremdeles prøver å være alle ting for alle mennesker, og som et resultat det er usannsynlig å gjøre noen av sine kunder helt fornøyd.

La oss først snakke om Microsofts haglegeværtilnærming til produktutvikling i Windows 8. Onsdag sa Windows-president Steven Sinofsky: "Det er ikke noe kompromiss", og det er virkelig viktig for oss. "

Når jeg hører "ikke noe kompromiss", betyr det vanligvis "ingen disiplin." Microsoft har alltid vært redd for å fornærme noen av sine potensielle kunder, så den hoper typisk mange funksjoner på toppen av den eksisterende kodebasen og ender opp med et Frankenstein-monster som Microsoft Office.

Da jeg først hørte om Microsofts Windows 8-planer onsdag kveld, la jeg ut på Twitter at min oversettelse av "intet kompromiss" var mangel på disiplin. Jeg fikk flere gode svar fra teknikere som var enige, men det beste var fra @dgackey, som skrev: "Når du sier 'nei' til ingenting, betyr det vanligvis at du ikke vet noe om markedet ditt."

Det Sinofsky viser til når han sier "ikke noe kompromiss", er at nettbrett som kjører Windows 8 vil kjøre nettbrett-apper, HTML5-apper og tradisjonelle Windows-apper, og at Windows 8 selv kjører på både tradisjonelle PC-er og nettbrett.

Jeg hadde trodd at Microsoft lærte leksjonen sin her. Den har allerede prøvd å ta den fulle versjonen av Windows 7 og kjøre den på nettbrett. Disse "skiftene" - som Microsoft kaller nettbrett - har blitt truet av iPad. Nå har Microsoft bestemt seg for å ta den fulle versjonen av Windows og gjøre feiende UI-endringer slik at det er mye mer nettbrettvennlig og deretter bruke alle disse endringene på standard stasjonær / bærbar versjon av Windows også. Hva sa du?

Det fører meg til det andre store problemet med Windows 8 - det kan ødelegge det kjerne Windows-produktet som driver de fleste av dagens bærbare datamaskiner og stasjonære maskiner. Et berøringsbasert brukergrensesnitt fokuserer på store ikoner og bilder og upresise handlinger (for å imøtekomme fingre i forskjellige størrelser). I mellomtiden har et tradisjonelt brukergrensesnitt for en standard mus og tastatur mye mindre, mer komplekse og mer presise handlinger og navigasjonselementer. Ved å tvinge nettbrettfokuserte Windows 8 UI på tradisjonelle Windows, kan Microsoft ende opp med å fjerne mye av kraften og presisjonen som de fleste brukere stoler på for å gjøre sitt daglige arbeid.

Microsoft ville ha det mye bedre å bare lage et nettbrett OS, mens du fortsetter å finpusse og innovere sitt stasjonære / bærbare OS for brukere som krever kraften, presisjonen og allsidigheten de får fra det. Jada, det vil være mange brukere som bare trenger et nettbrett, og det vil være mange brukere som vil ha et nettbrett som den sekundære dataenheten. Men å avkaste standardversjonen av Windows for bedre å konkurrere med iPad er ikke det riktige svaret.

Les også

  • Kan Microsofts Windows 8 virkelig gjøre alt?
  • Windows 8: Fint for nettbrett, men hva med PC-er?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com