Se først på Windows Server 8 Setting Sync i gruppepolicy

Windows 8 vil gi mange nye funksjoner til klientopplevelsen, spesielt den nye muligheten til en Windows Live ID-konto for å tillate de personlige innstillingene og opplevelsen til brukerne å bli kopiert på tvers av Windows 8-systemer. Det som imidlertid interesserer meg er ledelsesaspektet av denne nye funksjonen.

Windows 8 og Windows Server 8 er i sentrum for et veldig kritisk pass i operativsystemets relevans. Dette skyldes tilstrømningen av nettskyapplikasjoner og konkurranse fra andre plattformer. Så jeg har sett på noen av administrasjonsaspektene rundt denne funksjonen i Windows Server 8. Spesielt ser jeg på gruppepolicy. Jeg har lenge trodd at Group Policy er et av de beste produktene som Microsoft noensinne har laget, og jeg håper at det vil forbli relevant i denne nye epoken med BYOD- og skyapplikasjoner.

Med Windows Server 8 er det en rekke nye gruppepolitiske objekter (GPO). De er enkle å se i Group Policy Management Console, fordi de indikerer at Developer Preview (eller nyere) er påkrevd for å bruke disse funksjonene. Figur A nedenfor viser en slik innstilling: Figur A

Klikk for å forstørre.

Med denne nye funksjonaliteten har Group Policy syv innstillinger for innstillingssynkroniseringsfunksjonen som skal administreres sentralt av administratorer. Disse innstillingene styrer hvilke funksjoner i synkroniseringsopplevelsen som er tilgjengelige på domenemaskinen. Mens jeg bare ser på forhåndsvisning av utvikleren, er dette et godt utgangspunkt, men jeg føler jeg vil ønske noen få innstillinger til på dette alternativet. På den annen side er dette akkurat hva klientopplevelse egentlig handler om - å kunne administrere den fra sluttbrukerperspektivet og ta den med deg. Så, granularitet på domenenivå kan egentlig bare være et av eller på.

Gruppepolicyinnstillingene for Innstillinger for synkronisering er lokalisert i Datamaskinkonfigurasjon | Administrative maler | Windows-komponenter | Innstillinger Synkroniser og er vist i figur B nedenfor: Figur B

Klikk for å forstørre.

Har du en mulighet til å få brukeropplevelsen til å flytte med brukere fra jobb til hjemmemaskiner (eller muligens andre arbeidssteder)? Ved reaksjon i kneet har jeg det bra. Det er dataene som vi trenger å styre nærmere, etter min mening. Del kommentarene dine om opplevelsesreplikasjonsfunksjonen nedenfor.

Se også:

ZDNet: Hvordan Microsofts Windows 8 vil synkronisere brukernes innstillinger og apper

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com