De første fem appene installerer jeg på en ny Mac

I løpet av de siste årene har jeg endret meg. Mens jeg pleide å være en hardcore Windows-fyr, tok jeg til slutt beslutningen om å prøve Mac-saken. Og det er jeg glad for! Selv om jeg fremdeles trenger å bruke Windows til visse ting, gjør jeg det nå ved å bruke VMware Fusion som kjører på OS X. Selvfølgelig har jeg fortsatt et par Windows-baserte stasjonære maskiner hjemme, men jeg bruker mye tid på min luft og gjør en god del av skrivingen min på den maskinen i disse dager.

Når jeg flytter til forskjellige datamaskiner, må jeg tilby appene jeg bruker regelmessig. Noen apper, for eksempel Microsoft Office, er en gitt, så jeg inkluderer ikke dem her. I denne artikkelen skal jeg dele med deg de fem første appene jeg installerer på hver nye Mac jeg får.

1: Skjermfangstverktøy (Screen Capture X)

Hver blogger trenger et skjermdumpverktøy. Jeg har prøvd noen få på Mac og har ikke funnet det perfekte verktøyet ennå. Imidlertid har jeg for øyeblikket nøyet meg med å bruke Screen Capture X. Den gjør jobben, er ganske billig og er ikke vanskelig å bruke. Den har ikke alle verktøyene jeg har blitt vant til i Windows-appen jeg bruker, men som et grunnleggende skjermbildeverktøy - dets tiltenkte formål - det gjør en god jobb. I figur A er det blå ikonet øverst på skjermen Screen Capture X-ikonet. Selve skjermen er en liste over alternativene du har med produktet. Du kan fange et frihåndsvalg, et vindu eller fullskjerm.

Figur A

Alternativer-vinduet Screen Capture X

Jeg har også nylig fått vite at TechSmith har gitt ut en versjon av SnagIt for Mac. Jeg planlegger å gi dette produktet en testkjøring i nærmeste fremtid.

2: Bloggverktøy (MacJournal)

Microsoft lager ikke Windows Live Writer for OS X, så jeg har vendt meg til Mariner Software MacJournal-produkt for bloggbehovet mitt på den plattformen. Mariner har nylig gitt ut MacJournal 6, som jeg ennå ikke har installert; Jeg er fortsatt inne på den forrige versjonen av produktet.

Figur B gir deg en titt på den nyeste versjonen av MacJournal. Produktet sporer alle blogginnleggene dine ett sted, og du kan legge til så mange bloggkontoer du vil. MacJournal integreres med alle de populære bloggplattformene og er veldig enkel å bruke.

Figur B

MacJournal 6 i aksjon

3: Hypervisor (VMware Fusion)

Jeg trenger alltid Windows på et tidspunkt, spesielt når jeg er ute og reiser og ikke har umiddelbar tilgang til en av Windows-maskinene mine hjemme. Så jeg kjører en virtuell Windows 7-maskin på MacBook Air min ved hjelp av VMware Fusion.

Jeg har prøvd Parallels, VirtualBox og Fusion på min Mac. Jeg har bodd hos Fusion av flere årsaker, inkludert kompatibilitet med Workstation på Windows-maskinene mine, men også fordi jeg har funnet at den er rask og stabil. Det er ikke å si at de andre alternativene ikke er raske og stabile, men jeg har nettopp funnet ut at jeg foretrekker Fusion med den kraftige innebygde nettverkstilkoblingen, grafikkfunksjonen og rimelig prislapp (selvfølgelig er VirtualBox gratis). Figur C viser Fusion-installasjonen min som kjører 64-bits utgaven av Windows 7.

Figur C

VMware Fusion med en Windows 7 x64-maskin installert

4: Remote Desktop App (CoRD)

Jeg liker virkelig ikke Remote Desktop Connection-produktet som Microsoft sørger for Mac OS X. Det er ustabilt på en stor måte. Jeg må tvinge opp saken ganske mye hver gang jeg bruker den. Videre er det en frustrasjon å administrere en rekke forbindelser, spesielt når jeg er vant til noen virkelig fine verktøy på denne fronten. Gå inn i CoRD. Fra produktets side: "CoRD er en Mac OS X-eksternt desktop-klient for Microsoft Windows-datamaskiner som bruker RDP-protokollen. Det er enkelt å bruke, raskt og gratis for alle å bruke eller endre." Uttalelsen er 100% sann!

Jeg har ennå ikke skikkelig dykket dypt inn i alt CoRD kan gjøre. Jeg bruker det hovedsakelig for å gjøre det enklere å koble meg til mange Windows-servere jeg trenger å jobbe med. Jeg har nylig flyttet til en ny Mac, så serverlisten min er fremdeles kort, men den vil vokse over tid.

Figur D er litt sparsom, siden jeg ikke er et sted hvor jeg kan koble meg til noen av maskinene mine akkurat nå, men det store, hvite rommet er der du ser et serverbord vises. Legg merke til at serverlisten alltid er synlig på høyre side av skjermen.

Figur D

Et alt-i-ett-skrivebordsverktøy for Mac OS X

5: Windows Live Mesh

Nå har du sikkert sett at jeg hopper frem og tilbake mellom en rekke systemer, avhengig av behovene mine den gangen. Det er mange filer jeg trenger uavhengig av hvilken maskin jeg er på. Jeg pleide å bruke DropBox, men siden Microsoft gir mer ledig plass og har en Mac-klient, flyttet jeg til Windows Live Mesh og har ikke sett meg tilbake. Akkurat nå trenger jeg ikke å synkronisere filene mine med telefonen min eller noe, så det er et godt alternativ for meg.

Jeg har fortsatt en mappe som heter DropBox ( figur E ), som er den jeg synkroniserer med et par enheter. Live Mesh lar deg synkronisere flere mapper hvis du vil.

Figur E

Windows Live Mesh på min Mac

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com