Utvid standard mappedelingsfunksjoner i Windows 7 HomeGroup

I den siste utgaven av rapporten Windows Vista og Windows 7, "Hvordan oppretter og konfigurerer jeg et nettverk med Windows 7 HomeGroup?" Jeg viste deg hvordan du oppretter, konfigurerer og drar nytte av en hjemmegruppe. Da jeg gjorde det, forklarte jeg at etter at du har koblet to eller flere Windows 7-systemer til en HomeGroup, kan du starte Computer og utvide HomeGroup-delen i navigasjonsruten for å se andre systemer i HomeGroup. Når du gjør det, kan du få tilgang til de delte bibliotekene på ethvert system i Hjemmegruppen.

I denne utgaven av Windows Vista og Windows 7-rapporten skal jeg forklare hvordan Biblioteker brukes til å dele mapper og filer, og også beskrive andre innebygde funksjoner som du kan bruke til å utvide delingsfunksjoner for mapper i en Windows 7 HomeGroup.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic.

biblioteker

Som du vil oppdage, kommer den nye bibliotekfunksjonen i Windows 7 virkelig til sin rett med HomeGroup. Som du husker, når du setter opp en HomeGroup, får du valget mellom hvilke biblioteker du vil dele med HomeGroup, som vist i figur A. Når du har gjort dette, er alle filene i bibliotekene tilgjengelige for andre brukere i Hjemmegruppen. Imidlertid er det noen begrensninger.

Figur A

Når du oppretter eller blir med i en hjemmegruppe, blir du bedt om å velge hva du vil dele med andre datamaskiner.

Skrivebeskyttet

Når du deler et bibliotek med Hjemmegruppen, blir filer i dine personlige mapper (for eksempel Mine dokumenter eller Mine bilder) delt med skrivebeskyttet tilgang, noe som gjør at alle i Hjemmegruppen bare kan åpne og lese en dokumentfil eller se et bilde. Husk at når filen først er åpen, kan brukeren faktisk gjøre endringer i filen, men de vil ikke kunne lagre endringene i det delte biblioteket. de kan imidlertid lagre filen og endringene på sin egen harddisk, og dermed lage en redigert kopi av filen.

Full tilgang

Filer i den offentlige mappen på datamaskinen din (offentlige dokumenter eller offentlige bilder) deles med lese- / skriverettigheter, noe som vil gi alle i HomeGroup full tilgang til disse filene. Med andre ord, i tillegg til å kunne åpne og vise dokumenter eller andre filtyper, kan HomeGroups-brukere også redigere eller slette filer som finnes i de offentlige mappene.

Legger til biblioteket

Hvis du vil dele filer som for øyeblikket ikke er i biblioteket, kan du legge mappen som inneholder disse filene til biblioteket. Bare høyreklikk på mappen, få tilgang til Inkluder i bibliotek-undermenyen og velg et eksisterende bibliotek som du vil legge til mappen til, eller opprett et nytt bibliotek som mappen skal deles inn i, som vist i figur B.

Figur B

Hvis du vil dele filer som for øyeblikket ikke er i biblioteket, kan du legge mappen som inneholder filene til et bibliotek.
Når mappen er en del av biblioteket, er filene i den mappen tilgjengelige på Hjemmegruppen, som vist i figur C. Når du legger til en mappe i biblioteket, blir den automatisk delt med skrivebeskyttet tilgang.

Figur C

Enhver mappe som du legger til i biblioteket, vil bli delt til Hjemmegruppen med skrivebeskyttet tilgang.

Deling av mapper

Mens biblioteker er den viktigste måten å dele og få tilgang til filer i en hjemmegruppe, er de ikke den eneste måten - spesielt hvis du vil gi full tilgang til disse filene. Heldigvis kan du direkte dele mapper med HomeGroup uten å legge dem til biblioteket.

Å dele en mappe direkte gir deg mye mer kontroll over hvem du deler filer med. Den lar deg velge bestemte personer i tillegg til å tilpasse nivået på delingstillatelser for hver person.

Høyreklikk på mappen du vil dele, gå til Del med undermenyen og velg et av de tilgjengelige alternativene, som vist i figur D. Mens det er fire alternativer på Del-menyen, er det bare tre av dem som gjelder for en hjemmegruppe. (Når du velger alternativet Spesifikke personer, kan du velge å dele mappen med brukere som har en konto på datamaskinen din.)

Figur D

Del med-funksjonen er tilgjengelig som en høyreklikk undermeny og som et alternativ på verktøylinjen.

HjemGruppe (Les)

Du kan velge Hjemgruppe (Les) for å dele filene i mappen med skrivebeskyttet tilgang. Dette vil tillate alle i Hjemmegruppen å kunne lese en dokumentfil eller spille av en multimediefil.

Hjemmegruppe (lese / skrive)

Du kan velge Hjemgruppe (lese / skrive) for å dele filene i mappen med full tilgang. Dette vil tillate alle i Hjemmegruppen å redigere eller slette filer.

Alternativet Hjemgruppe (Les / skriv) kan også brukes i et bibliotek. Anta for eksempel at du har en fil eller en annen mappe som du vil at alle i Hjemmegruppen skal ha full tilgang til i mappen Mine dokumenter. I så fall er det bare å høyreklikke på filen eller mappen og velge Del med | Hjemmegruppe (lese / skrive). Når du gjør det, har alle i Hjemmegruppen full tilgang til filen eller mappen.

Ingen

Hvis du etter at du har delt en mappe bestemmer deg for at du ikke lenger ønsker å dele den, kan du velge Ingen-alternativet. Når du gjør det, er mappen merket som privat og er bare tilgjengelig for deg.

Alternativet Ingen kan også brukes i et bibliotek. Anta for eksempel at du har en fil eller en annen mappe som inneholder filer du ikke vil dele, men ønsker å oppbevare i mappen Mine dokumenter for enkelhets skyld, inne i mappen Mine dokumenter. I så fall er det bare å høyreklikke på filen eller mappen og velge Del med | Ingen. Filen eller mappen vil ikke lenger vises eller være tilgjengelig for Hjemmegruppen.

Hva tar du?

Bruker du Windows 7s HomeGroup-funksjon? Hva tenker du om å bruke en hjemmegruppe for et lite til mellomstort bedriftsnettverk? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

TechRepublics nyhetsbrev om Windows Vista og Windows 7, levert hver fredag, tilbyr tips, nyheter og skuttknapp på Vista og Windows 7, inkludert en titt på nye funksjoner i den siste versjonen av Windows OS.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com