Vis enkelt en arbeidsboks navn

For noen dager siden ble jeg påminnet om hvor hardt noen av oss jobber, unødvendig. En klient sendte en arbeidsbok for revisjon - den presterte ikke bra. Jeg fant en makro som viste arbeidsbokens navn i en celle. Nå reduserte makroen ikke noe, og det er ingenting galt med å ta den ruten. Med mindre det er en god grunn til å kjøre en makro (noen må huske å gjøre det), er det imidlertid to enklere måter å vise navnet på en arbeidsbok:
 • Vis filnavnet i en tilpasset topptekst.
 • Vis filnavnet i en celle ved hjelp av funksjonen Cell ().

La oss takle den enkleste løsningen først. For å vise arbeidsbokens navn i en celle, angir du funksjonen = Cell ("filnavn"). Denne funksjonen vil vise arbeidsbokens fulle navn. Hvis arbeidsboken ikke er lagret, viser funksjonen en tom streng ("").

Det er litt mer tradisjonelt å vise filens navn i en topptekst eller bunntekst. Gjør dette for å gjøre følgende:

 1. Velg Topptekst og bunntekst fra Vis-menyen.
 2. Klikk på Egendefinert topptekst eller Tilpasset bunntekst.
 3. Den resulterende dialogboksen vil tilby tre posisjoner - Venstre, Senter og Høyre. Klikk på det aktuelle avsnittet.
 4. Klikk på Filstien eller Filnavn-ikonet.

 1. Klikk OK to ganger.

Excel vil ikke vise overskriften i normal visning. For å se overskriften, må du klikke på Forhåndsvisning eller skrive ut innhold.

Det er noen flere forskjeller mellom disse to navnevisningsmetodene:

 • Cell () inkluderer parenteser, som du sannsynligvis ikke vil ha hvis det eneste formålet ditt er å bare vise navnet.
 • Celle () viser alltid hele banenavnet, inkludert gjeldende ark. Det tilpassede topptekst- / bunntekstalternativet viser aldri arknavnet.
 • Cell () viser navnet i et ark, som du kan se mens du arbeider i filen. Du vil bare se toppteksten / bunnteksten i Forhåndsvisning av utskrift eller på den trykte siden.
 • Celle () viser arbeidsbokens navn bare en gang, i cellen der du satte den inn. Alternativet for topptekst / bunntekst viser navnet på hver utskrevne side.
 • Cell () oppdateres ikke automatisk hvis du lagrer arbeidsbokens navn. Du må trykke på F9. Toppteksten / bunnteksten oppdateres automatisk.
Metoden du velger for å vise arbeidsbokens navn, vil avhenge av hvordan du har tenkt å bruke den. Hvis det å vise arbeidsboknavnet er hovedformålet ditt, virker Cell () -funksjonen begrenset. I tillegg er det ingenting galt med å bruke en makro for å vise navnet på en arbeidsbok, men det er enklere måter å få jobben til.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com