Last ned IPConfig Gadget for å forenkle feilsøking i Vista

IPConfig-kommandoen kan være uvurderlig når du feilsøker TCP / IP-tilkoblingsproblemer. Dessverre er denne praktiske kommandoen et kommandolinjeverktøy, som betyr at bruk av det kan være en møysommelig operasjon som krever at du skriver IPConfig-kommandoen om og om igjen med en annen bryter for hver operasjon.

For å lindre noe av det kjedelige arbeidet, opprettet jeg Windows XP IP Configuration Tool for flere år siden. Nylig opprettet jeg Windows Vista IP-konfigurasjonsverktøy for Vista, hvis IPConfig-kommando tilbyr fem flere alternativer enn XP og krever å jobbe gjennom en UAC-ledetekst.

I diskusjonstråden for Vista-versjonen foreslo TechRepublic-medlem jvdgijp at jeg konverterte verktøyet, som er et HTML-program, til en Vista-gadget. Flere andre medlemmer gjentok denne forespørselen, så jeg begynte å jobbe og opprettet IPConfig Gadget. La oss se nærmere på.

Bruke IPConfig Gadget

IPConfig-gadgeten kjører fra Windows-sidefeltet og presenterer hvert av IPConfig-kommandolinjeverktøyets alternativer på en flyout-meny, som vist i figur A. Alt du trenger å gjøre er å velge alternativet du vil bruke og klikke på OK-knappen. IPConfig Gadget åpner deretter et Command Prompt-vindu og kjører ipconfig-kommandoen, sammen med det valgte alternativet. Standardalternativet kjører IPConfig Help-kommandoen (ipconfig /?), Slik at du kan se hva hvert alternativ gjør.

Figur A

IPConfig Gadget viser hvert av alternativene for kommandolinjeværktøyet til IPConfig på en flyout-meny.

Fordi Windows Vista IP-konfigurasjonsverktøy er en HTA, krever det at du installerer Elevate HTML Application PowerToy og deretter får tilgang til og bruker kommandoen Kjør som administrator for å kjøre verktøyet. Imidlertid fungerer IPConfig Gadget litt annerledes. Faktisk kjører den mer som et eget Vista-program, ved at det viser en UAC bare når det er nødvendig med forhøyede privilegier.

I virkeligheten krever ikke alle IPConfig-kommandoens alternativer forhøyede privilegier. For eksempel krever ikke / displaydns-alternativet forhøyede rettigheter, men alternativet / flushdns gjør det. Så når du velger alternativet / displaydns, kjører IPConfig Gadget kommandoen umiddelbart. Når du velger alternativet / flushdns, viser IPConfig Gadget en UAC først. Når du har jobbet gjennom UAC, kjører kommandoen.

Installasjon

Etter at du har lastet ned IPConfig Gadget Package, har du en zip-fil som inneholder to filer:

  • IPConfig.zip
  • IPConfig Gadget Readme.doc
Bare trekk ut begge filene til en mappe du ønsker. Gi deretter nytt navn til IPConfig.zip-filen til IPConfig.gadget. Neste, høyreklikk på IPConfig.gadget-filen og velg Windows Sidepanel fra undermenyen Åpne med. Når du gjør det, ser du dialogboksen Windows Sidebar - Security Warning, vist i figur B. Bare klikk på Install-kommandoen. IPConfig-gadgeten vil bli installert i Windows Sidepanel og vil være klar til bruk.

Figur B

Velg Windows Sidepanel fra undermenyen Åpne med og velg Installer kommandoen i dialogboksen Windows Sidepanel - Sikkerhetsadvarsel.


Ansvarsfraskrivelse: IPConfig Gadget ble opprettet for og testet i Windows Vista. Teoretisk sett kunne gadgeten kjøres i Windows 7, men jeg kan ikke garantere at den vil gjøre det.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com