Bestem beredskapen for Windows 7 med Microsoft Assessment and Planning toolkit

Å avgjøre om miljøet ditt er Windows 7 klart kan være ganske utfordrende, avhengig av antall datamaskiner og lokasjoner du administrerer. Microsoft har laget et verktøy, Microsoft Assessment and Planning (MAP) toolkit versjon 4.0, for å hjelpe organisasjoner med å bestemme hva som er nødvendig for å flytte miljøene sine fremover, ikke bare for Windows 7, men også til andre Microsoft-produkter.

MAP-verktøysettet er tilgjengelig fra Microsoft som en gratis nedlasting. Besøk http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=111000 for å laste ned applikasjonen.

Hva gjør MAP-verktøyet?

Når du har installert det i ditt miljø, tar MAP en oversikt over systemene som finnes i nettverket og bruker maler med anbefalte innstillinger for å finne ut om systemene som er oppfunnet vil oppfylle kravene til applikasjonen du jobber med å distribuere. Når du starter MAP-verktøysettet, må du opprette en database for å lagre inventarinformasjon eller bruke en eksisterende database.

Merk: Under installasjonen har du muligheten til å laste ned SQL Express for å lagre dataene som er fanget under varelageret. Det er to kategorier av vurdering tilgjengelig i MAP, Discovery and Readiness eller Server Consolidation. All tilgjengelig informasjon finnes i en av disse kategoriene. Siden jeg vil fokusere på Windows 7 i dette innlegget, vil jeg velge kategorien Oppdagelse og beredskap i venstre rute for verktøy, som vist i figur A.

Figur A

Velg elementene du vil se gjennom.
Når jeg har fremhevet kategorien, vil den høyre ruten i MAP-vinduet vise de forskjellige rapportene som kan genereres med innsamlet data. For å starte oppdagelsesprosessen, klikk på koblingen som er merket Veiviser og vurderingsveiviseren for å starte prosessen med å lagerføre miljøet ( figur B ).

Figur B

Start veiviseren for lager og vurdering.

Det første du blir spurt av veiviseren, gjelder å oppdage maskiner i ditt miljø. Bør veiviseren bruke Active Directory, importere en liste, bruke et utvalg av IP-adresser eller godta manuell datamaskinnavnoppføring? Veiviseren lar deg velge den beste metoden for organisasjonen.

Når du har valgt oppdagelsesmetoden, klikker du Neste.

Avhengig av oppdagelsesmetoden du valgte, vil veiviseren be deg om mer informasjon. Fordi jeg er i et Active Directory-miljø, viser figur C en skjerm som ber om Active Directory-legitimasjon for å gi tilgang til informasjon om objektene i organisasjonen min. Hadde jeg valgt Importer fra en liste, ville jeg blitt bedt om å oppgi listeplassering, som vist i figur D. Merk: Du kan kombinere metoder for å samle informasjon, for eksempel bruke Active Directory og en importert liste om nødvendig.

Figur C

Oppgi legitimasjon for Active Directory-domenet ditt.

Når du velger brikker på siden for funnalternativer som er beskrevet ovenfor, kan du velge å bruke Windows Networking-protokoller for lagerskanningen. Hvis miljøet ditt inkluderer Windows NT 4.0-domener eller arbeidsgrupper, velger du dette alternativet for å sikre at disse elementene blir inkludert i varelageret. Hvis du ikke kjører Windows NT 4.0, trenger du ikke å velge dette alternativet.

Figur D

Spesifiser banen til en liste over datamaskiner som skal importeres.

Når du bruker Active Directory, må du spesifisere alternativer for skanningen. Du kan velge å ha hele domenet oppfunnet eller spesifisere visse organisasjonsenheter (OU). Dette kan være nyttig hvis du planlegger å distribuere et program til en testgruppe datamaskiner. Å kjøre inventaret bare på datamaskiner som trengs, vil spare tid.

Når du legger til kontoer for WMI-godkjenning, kan du bruke den samme kontoen som ble brukt ovenfor for Active Directory. Du kan også spesifisere, som vist i figur E, om denne kontoen skal brukes på Alle datamaskiner (valgt som standard) eller om den bare skal brukes på en valgt datamaskin. Flere kontoer kan legges til på dette skjermbildet.

Figur E

Sett opp WMI-legitimasjon for å la MAP-verktøyet få tilgang til maskinens data.

Etter at du har lagret WMI-legitimasjon og klikket på Neste, vises et sammendrag av de valgte alternativene for å sikre at ingenting ble savnet. Når du er fornøyd med de valgte innstillingene, klikker du på Fullfør for å la MAP-verktøyet skanne miljøet.

Systemer oppfunnet ... hva neste?

Mens inventaret utføres, noe som kan ta en stund avhengig av miljøets størrelse og innstillingene du valgte for skanning av datamaskiner, vises det en dialogboks som viser deg hvordan skanningen fortsetter ( figur F) .

Figur F

Dette viser fremgangen under lagerskanningen.

Nå som skanningen av systemer i miljøet er fullført, kan du gå gjennom malene i MAP-verktøyet for å finne ut hva ditt neste trekk skal være.

Utvid kategorien Oppdagelse og beredskap i venstre rute i MAP-vinduet. Her vil du se en liste over beredskaps- eller oppdagelsesalternativer som ditt oppfinnelsesnettverk kan fortelle deg om. Hvis du velger et av disse alternativene, filtreres informasjonen din og vises en sammendrag og detaljert informasjon, og hjelper deg med å bestemme den egentlige beredskapen for et gitt produkt.

Ledelse i de fleste organisasjoner liker å se ting i et forslag-format, og skisserer de nødvendige ressursene og trinnene som er nødvendige for å fullføre et prosjekt før prosjektet går i gang. Dette hjelper dem til å samarbeide med deg for å bestemme et nyttig budsjett og prosjektretningslinjer, slik at alle parter vet hva de kan forvente når ting går fremover.

Mange av IT-fagfolkene jeg kjenner, er ikke i leiren for å utarbeide dokumentasjon og forslag; Heldigvis er MAP-verktøyet ganske bra til å generere rapporter og forslag basert på vurderingen du kjører.

Som en del av vurderingsprosessen for verktøysettfunnene, kan du angi egenskaper for vurderingen som gjør det mulig å konfigurere tilpasset prosessor, minne og diskplass eller standardinnstillingene som følger med Microsoft. Jeg vil anbefale innstillingene fra Microsoft med mindre du kjenner til områder der miljøet ditt trenger spesielle konfigurasjonshensyn. I høyre rute i vinduet velger du Angi vurderingsegenskaper for å få tilgang til disse elementene og klikk på Kjør vurdering når du er ferdig med å endre elementer for å kunne kjøre vurderingen på nytt med endringene dine.

For å generere forslag og annen dokumentasjon, klikker du på Generer rapport / forslag i høyre rute i vinduet. Dette vil lage en Microsoft Excel arbeidsbok for å vise arbeidet ditt i oppdagelsesfasen og en oversikt og forslag på høyt nivå i Word som du kan presentere for ledelsen.

Verktøyet Assessment and Planning gjør alt papirarbeidet fra forslaggenerering for deg og hjelper deg å bevege deg i den retningen du trenger. Det har påpekt noen områder i miljøet mitt som vil trenge polering før jeg kan lade på Windows 7, men det kunne ikke vært enklere å finne disse områdene. Hvis bare Microsoft ville komme med et budsjetteringsapplikasjon som produserte rom for nye IT-kjøp, ville jeg være i orden.

Ikke glem, du kan følge med MAP toolkit-teamet på Facebook og Twitter.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com