Den nåværende tilstanden til Microsofts flytende design

Hvordan lage et Windows 10-systembilde og bruke det til å gjenopprette datamaskinen Hvis du har en ledig harddisk, kan du ha et brukervennlig systembilde for å gjøre om datamaskinen din hvis noe går galt. Slik kan du konfigurere og bruke et Windows 10-bilde.

Mer om Windows

  • Slik bruker du God Mode i Windows 10
  • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
  • Microsofts største flopper i tiåret
  • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

Windows 10 i dag er ikke Windows 10 som ble lansert i 2015. Windows-as-a-Service-modellen som Microsoft bruker for å levere oppdateringer, har erstattet mye av den opprinnelige utgivelsen med nye komponenter samtidig som den har lagt til nye funksjoner. Det har ført til betydelige endringer i hvordan Windows fungerer, og i hvordan Windows ser ut.

Windows har hatt et komplisert forhold til design gjennom årene. Det er svingt fra XP-og Vista-dagene, hvor til og med vinduer var valgfrie, til den typiske første flatdesignen til Windows 8s moderne design. Inspirert av metro-skilting (som førte til det opprinnelige navnet), er det en designtilnærming som fremdeles er kjernen i moderne Windows. Men designtrender endres, og brukeropplevelser utvikler seg.

Vi introduserer flytende design

Bilde: Microsoft

Med utgangspunkt i Windows 'moderne designarv, rullerer Microsoft sakte ut et nytt designspråk for Windows: det flytende designsystemet. Med tanke på å være grunnlaget for all interaksjon i Windows, implementeres Fluent Design på tvers av alle dens varianter - desktop, mixed reality, Xbox, server, IoT og til og med på nettet.

Med et skritt unna moderne designs typografiske tilnærming, er Fluent ment å legge til mer naturlige brukeropplevelser til Windows, og få inn effekter som etterligner den virkelige verden, og samtidig sikre at brukerne vet at de samhandler med kode. Det er ikke skeuomorfismen til iOS, der brukergrensesnittelementene var ment å kopiere fysiske objekter. I skeuomorf design har bærbare datamaskiner skinnlignende bindinger og papirlignende teksturer, mens knapper bruker 3D-animasjoner for å se ut som gamle radioer eller kjente elektroniske kalkulatorer.

I stedet tar Fluent en mer kunstig tilnærming til design, og blander plastlignende gjennomskinnelighet med 3D-effekter og med nye overganger mellom forskjellige applikasjonstilstander. Microsoft snakker om flytende som er basert på fem komponenter: lys, dybde, bevegelse, materiale og skala. Med design (og applikasjoner) som er ment å flytte fra enhet til enhet, er det behov for en jevn utseende og funksjoner som fungerer bra i alle målestokker - og også i blandet virkelighet. Det er intensjonen bak flytende: designelementer som er helt klart digitale, men som oppfører seg som gjenstander fra virkeligheten og som kan samhandle med verden rundt dem.

Fluent tar en lignende tilnærming til Windows Vista Aero, med glasseffekter. Men dette er ikke Aero gjenfødt. Det kan være noen likheter, spesielt rundt bruk av gjennomskinnelighet, men den overordnede tilnærmingen er en som er bygget rundt alle Fluents komponenter, i stedet for å fokusere rent på visuelle effekter.

Flytende i apper

Design er selvfølgelig mer enn bare komponentene vi bruker i appene våre. Det er også nøkkelen til hvordan vi bygger koden vår, og påvirker alt fra kontrolllayout til applikasjonsnavigasjon. Som designspråk for Universal Windows Apps (og for Win32-apper via XAML Islands) er flytende nøkkelen til hvordan vi trenger å sette sammen koden vår. Hver nye utgivelse av Windows 10 SDK bringer nye versjoner av nøkkelkontroller, og legger til flere og flere flytende elementer. Selv om Microsoft har fremskyndet adopsjonen av nye versjoner av Windows 10 betraktelig, må du likevel vurdere hvilken baseversjon du målretter med UWP-koden. Det betyr at du kanskje ikke bruker alle gjeldende flytende funksjoner; i stedet bruker du kontroller som fungerer på tvers av brukerbasen din og drar nytte av Windows 'egne animasjoner og effekter.

Vi presenterer akryl

Microsoft bringer akryleffekter til påloggingsskjermen i 19H1-utgivelsen av Windows, og lar deg fokusere på innloggingsdialogene og visne ut Windows-låseskjermen.

Bilde: Simon Bisson / TechRepublic

Et av nøkkelelementene i flytende er en gjennomskinnelseseffekt Microsoft kaller akryl. Tar to av de viktigste temaene fra flytende, materiale og dybde, gir akryl en uskarphet-effekt som tar opp Windows 'nåværende tema. Windows og elementer bak det akryliske laget er fremdeles synlige, men kan lett legges med tekst og andre brukergrensesnittelementer. Det er et verktøy som Microsoft bruker mer og mer i Windows 10, den siste forhåndsvisningen bygger den til å logge på skjermbilder og bruker den som en del av navigasjonsruten i Windows 'egen verktøy. Du kan bruke akryl til å knytte applikasjoner til skrivebordet, eller som et lag i applikasjoner, slippe ned over appen din for menyer og lignende, mens du fremdeles viser applikasjonskonteksten.

Det siste punktet er kanskje et av de mer interessante aspektene ved Fluent Design, ved at det utvikles for å hjelpe brukere med å holde fokus på oppgavene sine. Endringer skal ikke riste deg fra strømmen din, og den generelle applikasjonskonteksten din må være synlig til enhver tid. Å bygge det inn i UWP-kontroller gir mye mening, ettersom det lar utviklere raskt legge til effekter til koden sin uten å måtte gjøre vesentlige endringer.

Sakte men jevn

Den kanskje største forskjellen mellom overgangen til flytende design i forhold til tidligere Windows-design er at det ikke er et stort smell. Vistas Aero Glass og 8's moderne utseende kom ingensteds, holdt hemmelig til i siste øyeblikk og etterlot applikasjonsdesignere og utviklere utenfor løkken. Med Fluent tar Microsoft en mye tregere tilnærming og bruker Windows 10s halvårlige utgivelsessyklus for å legge til nye elementer til egne applikasjoner og til Windows UWP SDK. Insider-programmet gir det også flere måter å teste flytende funksjoner før en bredere offentlig utgivelse.

Et aspekt av Insider-programmet som har en tendens til å bli oversett, er dens evne til å brukes til å teste designkonsepter. Ved å levere forskjellige versjoner til forskjellige brukere, kan Microsoft kjøre A / B-tester som en del av hver Insider-utgivelse. Telemetri og undersøkelser, så vel som Feedback Hub, brukes til å forstå hvordan brukere reagerer på forskjeller i animasjoner og på transparensnivåer. Motiver kan deretter foredles for et kommende bygg. Det har vært interessant å se denne prosessen i aksjon: en animasjon eller effekt vises i en Fast Ring-bygning; den forsvinner deretter i den neste, før en raffinert versjon slippes to eller tre bygg senere.

Kommer snart: nye funksjoner i neste Windows-utgivelse

Du finner allerede flytende design i verktøy som Windows Settings-appen, der den bruker den i navigasjonslinjen.

Bilde: Simon Bisson / TechRepublic

Sammenlignet den nåværende Windows 10-utgivelsen, 1809, med 19H1 Fast Ring-forhåndsvisning, er det mye mer bruk av akryl i Microsofts egne applikasjoner. I tillegg til Windows-innstillinger og administrasjonsverktøy, er det et sentralt element i de forskjellige medfølgende appene, inkludert Mail and Photos. Akryl brukes også til å visne ut låseskjermen ved pålogging, og med støtte for både mørke og lyse temaer, kan du se hvordan Fluent kan brukes i dine egne apper.

Utviklere kan prøve ut de forskjellige flytende designeffektene i Microsofts XAML Controls Gallery, som viser hvordan de skal brukes, sammen med koden som brukes til å generere effekter.

Bilde: Simon Bisson / TechRepublic

Microsoft gjør noe veldig interessant med Fluent: å utvikle et nytt designspråk offentlig. Det er ikke hva brukerne forventer, med endringer som kommer hvert halvår og med en slutt ingensteds i sikte. Men det er en prosess som er mer utviklervennlig, slik at apper kan tilpasse seg nye brukergrensesnittkomponenter og gi utviklere tid til å lære å bruke dem. Når Windows 10 fortsetter å utvikle seg, vil vi se flere flytende elementer i UWP-kontroller, og i Windows 10 SDK-er, og etter hvert i flere tredjepartsapplikasjoner.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com