Konfigurere Server Manager for flere tilkoblinger med Windows Server 8

Da Windows Server 2008 ble forhåndsvisning av meg for noen år siden, var en av observasjonene jeg hadde at serverbehandlingsverktøyet har returnert. Men dette er ikke Server Manager-verktøyet som vi brukte i Windows NT Server-dagene, og Server Manager-verktøyet i Windows Server 8 har også gått gjennom en omfattende gjennomgang.

Nøkkelfunksjonen til Server Manager på Windows Server 8 er dens evne til å koble til flere servere gjennom en konsoll. Jada, med Windows Server 2008 kunne vi koble individuelt til eksterne servere; men det er tregt og klumpete selv om det er et fullverdig verktøy. Jeg er heldig nok til å være på den tidlige tilgangslisten for Windows Server 8, og det er veldig enkelt å konfigurere den nye serverkonsollen for å legge til flere servere. I mange områder av verktøyet er det bare å høyreklikke på menyen “Legg til servere” -menyen. Når vi er der, kan vi legge til servere ved å søke i Active Directory, legge inn individuelle DNS-navn, eller ganske enkelt laste inn en tekstfil med systemnavn på den. Figur A viser dashbordet der nye servere legges til Server Manager:

Figur A

Klikk for å forstørre.
Når flere servere er lagt til i Server Manager, begynner den samlede visningen å ta form. En rekke forskjellige områder gir forskjellige kontekster til hver av de fjernadministrerte serverne. En enkel oppgave er å søke i alle servere i Server Manager for å få en rask status for tilstanden til en bestemt Windows-tjeneste. Figur B nedenfor viser et spørsmål på alle servere som kjører DHCP-klienttjenesten og deres tilstand:

Figur B

Klikk for å forstørre

Forhåndsvisningsversjonen av Windows Server 8 som jeg bruker tillater ikke at Serverbehandling-panelene kan flytes, forankres eller låses opp. så det er litt begrensende å bruke, og krever ytterligere rulling for å krysse all eiendommen til dette verktøyet. Systemer med veldig høy oppløsning kan ha mindre problemer, men det krever likevel mye skjermeiendommer. For å være rettferdig, er det mye informasjon som er samlet på dette dashbordet, så det vil kreve litt plass.

Eldre operativsystemer, som Windows Server 2008 R2, kan legges til Server Manager, men ikke all funksjonalitet kan være der som et Windows Server 8-system. Et antall handlinger som kan håndteres, kan utføres av en hendig høyreklikk-kontekst som vises på hver server i Server Manager, vist nedenfor i Figur C : Figur C

Klikk for å forstørre.

Jeg tror et konsolidert Server Manager-verktøy virkelig er en god ide for å administrere Windows-systemer. Hvordan ser du at dette nye verktøyet sparer tid ved å administrere Windows-servere? Del kommentarene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com