Kombiner bevegelsesstier i PowerPoint til en sømløs tur

PowerPoint tilbyr en rekke bevegelsesstier som er enkle å implementere, men de flytter ikke alltid objekter slik du forventer. For eksempel, hvis du kombinerer et trekk til venstre eller høyre med et trekk opp eller ned, kan du forvente at objektet beveger seg i den ene retningen og deretter den andre, men det er ikke akkurat det som skjer.

Når du prøver å kombinere to bevegelsesbaner, beveger objektet seg langs den første banen og går deretter tilbake til sin opprinnelige posisjon før den beveger seg langs den andre banen. Vanligvis er det ikke det du vil. La oss se på et enkelt eksempel ved å bruke sirkelobjektet som er vist nedenfor. (Pilene og tallene representerer banen jeg skal lage; de ​​er ikke faktiske objekter i lysbildet.) Etter å ha lagt sirkelen (eller et hvilket som helst AutoShape-objekt) til et tomt lysbilde, gjør du følgende:
  1. Når AutoShape-objektet er valgt, klikker du på kategorien Animasjoner. I PowerPoint 2003 høyreklikker du på objektet og velger Tilpasset animasjon.
  2. Velg Flere bevegelsesbaner fra rullegardinlisten Legg til animasjon (i gruppen Avansert animasjon). I PowerPoint 2003 velger du Bevegelsesstier fra rullegardinlisten Legg til effekt.
  3. Velg Høyre og klikk OK (ingen OK-knapp i 2003).
  4. I kategorien Timing velger du After Previous fra rullegardinmenyen Start. I PowerPoint 2003 er Start-alternativet i Endre-delen i oppgavelinjen, like under rullegardinmenyen Legg til effekter.
  5. Gjenta trinn 1 til 2.
  6. Velg Opp og klikk OK og sett Start til Etter tidligere.

På dette tidspunktet har sirkelen to bevegelsesbaner. Hvis du trykker på F5 for å kjøre showet, vil du se sirkelen bevege seg til høyre og hoppe tilbake til sin opprinnelige posisjon i nedre venstre hjørne og gå opp derfra. Det er fire svingstier, men stiene deres er avrundet. Heldigvis kan du implementere en mer kantete vei med veldig liten innsats. Bare dra opp bevegelseslinjen slik at den grønne trekanten stemmer overens med den rette bevegelsens røde trekant. Når du kjører lysbildet, vil sirkelen bevege seg til høyre og deretter bevege seg rett opp, uten å hoppe tilbake til sin opprinnelige posisjon i nedre høyre hjørne av lysbildet. Det er enkelt å flytte en bevegelsesbane og det åpner for mulighetene!

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com