Å bryte Windows Server 8-funksjoner etter behov

For Windows Server 8 Developer Preview er det tre hovedinstallasjonstyper: Full, Server Core og Features on Demand. Funksjonene etter behov er nytt sammenlignet med Windows Server 2008 R2, og er laget for å gi en komplett installasjon av Windows Server med mulighet for tilleggsfunksjoner som er tilgjengelige for ekstern installasjon.

Under en installasjon vil valg av nye funksjoner etter behov kreve de grunnleggende funksjonene mens flere roller og funksjoner kan legges til fra en ekstern kilde. Dette er først og fremst en diskplassbesparende teknikk, og dette alternativet vises i figur A :

Figur A

Funksjoner etter behov som installasjonsalternativ.

Den viktigste forskjellen med Features on Demand er at alle funksjonene til serverrollen kan kjøres på denne installasjonen, men de tar ikke unødvendig diskplass etter at systemet er installert. Videre vil dette også redusere overflaten for Windows Updates, pågående. Jeg hadde en sjanse til å snakke med en fremtredende ingeniør fra Microsoft, Jeffrey Snover, om dette emnet på en podcast, og logikken er at vi kan redusere ressursene på serveren, men likevel øke påliteligheten. Ved å tenke på dette er det perfekt fornuft i den virtualiserte verden og ressursstrengende parametere som vi arbeider med i dag.

På et Windows Server 8-system som er installert med Funksjonene etter behov, kan du enkelt se hvordan alle funksjonene fjernes med DISM-verktøyet. DISM er et distribusjonsverktøy som kan endre og rapportere om Windows-installasjoner. Se følgende kommando:

Dism.exe /online /get-features /format:table

Å kjøre dette på en standardinstallasjon viser et antall funksjoner “Deaktivert med nyttelast fjernet” som er oppført for hver funksjon, som vist i figur B :

Figur B

Oppførte funksjoner (klikk for å forstørre)

Dette viser funksjonsbeholdningen på et system, og for Features on Demand-installasjoner, hva som ikke bruker diskplass for funksjonene. Et Windows Server 8 Core-system tar rundt 5, 5 GB diskplass, installasjonen av funksjoner etter behov krever rundt 7, 5 GB diskplass, og en full installasjon tar rundt 8, 9 GB diskplass. Selv om en besparelse på 1, 4 GB kanskje ikke høres ut som en haug, vil det være betydelig på hundrevis av virtuelle maskiner.

Har appellasjonsfunksjonen Features on Demand appell til deg? Del kommentarene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com