Bryt ned Ribbon Core-fanene i Windows 8s Windows Explorer

Som du vet nå, lanserte Microsoft på forrige ukes BUILD-konferanse Windows 8 Developer Preview og gjorde den tilgjengelig for verden via Windows DEV Center-siden. Denne versjonen av operativsystemet er selvfølgelig ikke helt komplett (den er ikke en gang på Beta), da hovedfokuset på forhåndsvisningen bare er å gi utviklere et API og utviklingsverktøyene for å bygge metro-stil, berøringsbaserte apper. Likevel gir det nok av kjernens operativsystem til at vi ikke-utviklere muligheten til å eksperimentere med noen av de nye funksjonene som allerede er kunngjort, for eksempel den nye Windows Utforsker.

Videre, siden Microsoft har designet Windows 8 som et operativsystem for forskjellige maskinvareplattformer, trenger du ikke å ha et nettbrett eller et berøringsdyktig system for å bruke Windows 8. Du kan bruke et tastatur og en mus akkurat som du alltid har gjort. (Du må huske på at Microsoft spesielt har designet denne forhåndsvisningsversjonen for utviklere å bruke på prototype berøringsbasert nettbrett fra Samsung, så det er noen røffe kanter når det gjelder bruk av skrivebordets brukergrensesnitt og tastatur og mus.)

I denne utgaven av Windows Desktop Report, vil jeg introdusere deg for det nye båndet i Windows 8s Windows Explorer. Når jeg gjør det, vil jeg bare berøre Core- fanene i Windows Explorer Ribbon - det er bare for mange nye funksjoner til å dekke alt i en blogg. Jeg fortsetter med ytterligere detaljer neste uke i del II.

Merk: Husk at siden dette er en så tidlig utgave av Windows 8, kan noen av funksjonene som jeg beskriver i denne artikkelen, endres mellom nå og da operativsystemet faktisk blir utgitt.

For en omfattende titt på Metro-grensesnittet, sjekk ut First Look Photo Gallery eller gå enda dypere i Gregs Photo Gallery Undersøkelse av Windows Explorer Ribbon.

Popularitetsundersøkelse

Til å begynne med, vet jeg at båndet ikke er den mest populære grensesnittfunksjonen som Microsoft har lagt til produktene sine. Da jeg nevnte i forrige ukes Windows-blogg at båndet kom til Windows Explorer, tente diskusjonsforumene med mye flak rettet mot båndet.

Jeg må innrømme at da jeg møtte båndet første gang i Office 2007, ble jeg forstyrret av den store læringskurven som den så ut til å pålegge, men når jeg tilpasset båndet, fant jeg ut at jeg virkelig likte den. Jeg må også innrømme at etter hvert som jeg er blitt flinkere til å bruke Ribbon in Office så vel som i Windows 7 (WordPad, Paint, Movie Maker og Photo Gallery), har jeg funnet meg selv å snuble når jeg bruker applikasjoner med menyer og ønsker å et bånd.

For naysayers må jeg påpeke at det ser ut til at båndet får fart og ikke går bort, så du trenger virkelig å slutte å klage så mye og omfavne fordelene som det gir til bordet. Når du har lært deg et bånd, vil du virkelig sette pris på designen. Dette gjelder spesielt med det nye båndet i Windows 8s Windows Explorer - det er virkelig et mye mer effektivt navigasjonssystem.

Starter

I Windows 8s Windows Utforsker vil du oppdage at båndet inneholder en meny og et sett med Core-faner som alltid vises i båndet sammen med kontekstfane, som vises basert på typen objekt du har valgt, for eksempel en plassering, en mappe eller en fil, og gi deretter relaterte kommandoer. Dette systemet er designet for å eksponere nærmere 200 forskjellige filhåndteringskommandoer i Windows Utforsker uten å ha dem begravet i mange nestede menyer, popup-vinduer, dialogbokser eller høyreklikk-kontekstmenyer.

Båndet i Windows Utforsker inkluderer Fil-menyen og tre Core-kategorier med tittelen Hjem, Del og Vis, som vist i figur A. La oss se nærmere på.

Figur A

Windows Explorer base Ribbon inneholder File-menyen og tre Core-kategorier.

Filmeny

Fil-menyen, vist i figur B, er designet for å gi deg rask tilgang til noen av de mer generelle kommandoene i Windows Utforsker. Når du åpner Fil-menyen, vil du se et sett med kommandoer på venstre side og favorittsteder på høyre side. Favorittstedene viser de nylig tilgjengelige mappene og forblir synlige til du velger en kommando som har en undermeny. Undermenyen legger over rommet til favorittsteder og gir deg relaterte alternativer.

For eksempel inneholder undermenyen Åpne ledetekst kommandoer for å åpne en vanlig eller en administrator-ledetekst. Begge åpner et ledetekstvindu som er målrettet mot den valgte mappen.

Figur B

Fil-menyen gir tilgang til de generelle kommandoene i Windows Utforsker.

Som du ser, lar andre kommandoer på Fil-menyen deg åpne et nytt Explorer-vindu, fjerne historikken, endre mappealternativer, få tilgang til hjelpesystemet og lukke Windows Utforsker.

Hjem-fanen

Den første av Core-fanene er Hjem-fanen, og som du kan se i figur C gir den deg tilgang til de ofte brukte filstyringskommandoene. Utklippstavlen-gruppen inneholder alle standardkommandoene sammen med en veldig praktisk Copy Path-kommando. Bare velg den, og den gjeldende banen blir kopiert til utklippstavlen.

Figur C

Hjem-fanen gir deg tilgang til hovedfilhåndteringskommandoer.

I gruppen Organiser vil du finne at kommandoene Flytt til og kopier til er lett tilgjengelige i stedet for å bli gjemt bort på Rediger-menyen som i Windows XP / Vista / 7. Du vil også finne at slett og endre navn-kommandoene lever i denne gruppen.

Når du går ned til den nye gruppen, kan du selvfølgelig opprette nye mapper og filer av forskjellige typer. Ved å bruke kommandoen Easy Access kan du gjøre ting lettere å finne ved å legge til mapper til et bibliotek eller favoritter, samt ved å kartlegge et stasjonsbrev til et nettverkssted.

I tillegg til Open og Edit-kommandoene, som fungerer akkurat som før ved å starte det tilknyttede programmet og laste den valgte filen, gir Open-gruppen deg også rask tilgang til dialogboksen Egenskaper. Historikk-kommandoen ser ut til å være et nytt navn på funksjonen Tidligere versjoner.

Velg gruppen gir deg et sett med kommandoer for å velge grupper av filer og mapper.

Del fane

Fanen Del, vist i figur D, er ditt sted med en stopp for alle kommandoer relatert til å dele filer med andre. I Send-gruppen kan du for eksempel opprette en zip-fil og sende den via e-post. Du kan brenne filer til en optisk plate i tillegg til å skrive ut eller faks dokumenter.

I gruppen Del med finner du et galleri som lar deg dele filer og mapper med hjemmegruppen eller med spesifikke brukere. Kommandoen Avansert sikkerhet åpner fanen Sikkerhet der du kan låse deling ved å stille inn bestemte tillatelser.

Figur D

Del-fanen er stedet for alle kommandoer relatert til å dele filer med andre.

Vis fane

I kategorien Vis finner du en rekke kommandoer, som vist i figur E, som du kan bruke til å konfigurere måten du vil at Windows Utforsker skal vise filer. I gruppen Ruter kan du konfigurere navigasjonsruten, samt aktivere eller deaktivere forhåndsvisningsruten eller ruten Detaljer - sistnevnte vises nå på samme plass som forhåndsvisningsruten.

Figur E

Fanen Vis gir deg en rekke kommandoer for konfigurering av Windows Utforskers skjerm.

Oppsettgruppen har et direkte forhåndsvisningsgalleri for valg av ikonvisning - bare hold musepekeren over et alternativ i galleriet, og filvisningen endres tilsvarende. Gruppen Gjeldende visning viser flere gode kommandoer. Først er gruppene etter og sortering-kommandoene, som gir deg pene måter å begrense og organisere visningen av filene dine, lett tilgjengelige. For det andre, når du bruker Detaljer-oppsettet, kommer kommandoene Legg til kolonner og størrelse alle kolonner til å passe praktisk, for å få et bedre blikk på tilgjengelige fil- og mappedetaljer på Windows Utforskers skjerm.

Gruppen Vis / skjul bringer flere verdifulle elementer som tidligere var skjult i dialogboksen Mappealternativer. Når du nå vil vise eller skjule filtypene mens du er på farten, merker du bare av for Filnavnutvidelser. Når du raskt må se skjulte filer, merker du bare av for Skjulte elementer. Kommandoen Skjul valgte elementer lar deg raskt stille skjult attributt - ikke mer går til dialogboksen Egenskaper.

Mens F5 fremdeles fungerer, er det et praktisk tillegg å ha Oppdater-knappen helt til høyre for Vis-fanen.

Opp-knappen

Å, og før jeg glemmer, er opp-knappen tilbake! En av feilene som Vista-utviklerne gjorde, var å fjerne opp-knappen fra Windows Utforsker. Det forble MIA i Windows 7. Imidlertid, i Windows 8, hørte utviklerne dine klager og la Up-knappen tilbake i Windows Utforsker, som vist i figur F. Det vises rett ved siden av bakover- og framover-knappene akkurat som i Windows XP.

Figur F

Opp-knappen er tilbake!

Hva tar du?

Hva synes du om Windows 8s Windows Explorer? Er du klar til å omfavne båndet, eller skal du klage på det? Det er ditt valg! Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com