Blanke oppføringer i Windows MSCONFIG Oppstart-fanen

I denne ukens TR Dojo-video demonstrerer jeg hvordan MSCONFIG kan brukes til å feilsøke oppstartsproblemer i Windows XP. Etter å ha sett beskrivelsen min av MSCONFIG Oppstart-fanen, spurte flere medlemmer om en tom oppføring de så på eksempelet mitt. Medlem skrev:

Bill, takk for en veldig god, kortfattet oversikt over MSCONFIG-verktøyet. Skjermdumpene var flotte. Et spesielt, det andre skuddet i oppstartsfanen, viser en ordrelinje (merket) uten navn, kommando eller plassering. Nå er det virkelig "Geek fun" som prøver å finne ut hva som laster - er det bra, dårlig, nødvendig, et virus? Jeg har alltid sett disse varene, og gambler noen ganger på å slå dem av for å se hva som skjedde. Det meste av tiden var en veldig dårlig idé som forårsaker egne problemer - selv på et rent system. Kan du tilby en artikkel eller rapport om disse "useriøse" ordrelinjene, og hvis det er noen måte å identifisere dem på?

Jeg svarte i det originale blogginnleggets diskusjonstråd, men mente at et eget innlegg også var berettiget.

Oppføringene som vises i MSCONFIG Oppstart-fanen tilsvarer registeroppføringer som er plassert innenfor nøkler som vises i Start-kategoriens plasseringskolonne. De fleste oppføringene finner du i en av følgende taster:

  • HKLM \ Software \ Microsoft \ Windows \ Currentversion \ Run
  • HKLM \ Software \ Microsoft \ Windows \ Currentversion \ RunOnce
  • HKCU \ Software \ Microsoft \ Windows \ Currentversion \ Run
  • HKCU \ Software \ Microsoft \ Windows \ Currentversion \ RunOnce

Blanke MSCONFIG-oppføringer oppstår når en registerverdi eksisterer, men inneholder ingen data. Dette kan oppstå når en applikasjon installerer eller avinstallerer mislykkes, eller hvis en del malware har endret registeret.

Figur A: Tom oppføring i Windows MSCONFIG Oppstart-fanen Når det gjelder systemet vist i videoen, ble den tomme oppføringen i MSCONFIG oppstart-fanen (som vist i figur A ) forårsaket av en registerverdi kalt MSWheel (som vist i figur B ) - programvaren for Microsoft Intellipoint mus. Figur B: Tom MSCONFIG oppstartoppføring i Windows-registeret Jeg slettet registerverdien, og den tomme oppføringen i MSCONFIG Oppstart-fanen forsvant (som vist i figur C ). Figur C: Tom oppføring fjernet fra Windows MSCONFIG Oppstart-fanen

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com