Alpha Review: BitTorrent SyncApp

Cloud-filtjenester er definitivt en praktisk måte å beholde sikkerhetskopier av alle viktige dokumenter, bilder og andre filer. Vanligvis registrerer du deg for en konto, drar og slipper, og lar kopieringen ta over derfra. Til tross for brukervennligheten og bekvemmeligheten til slike tjenester, oppstår det noen få andre punkter underveis som gir oss pause, for eksempel om de nevnte filene er sikre og om ingen som administrerer serveren kikker inn og ser på filene. Siden de fleste av tjenestene er gratis å bruke, blir noen ganger tilleggsbestemmelser lagt til i serviceavtalene som tillater "målrettet" reklame og ikke noe ansvar for innbrudd.

Personlig kan jeg ikke se en grunn til at man ikke kan lage en personlig sky av seg selv for å unngå disse tornete problemene. BitTorrent, Inc. har en liten app i verkene som heter SyncApp som bør forbedre de bekymringene og fremtiden ser lys ut.

SyncApp

SyncApp er ganske enkelt et middel til å lage den personlige skyen for alle filene dine. Det gjennomgår for øyeblikket begrenset alfa-testing under BitTorrent Labs-banneret, men jeg har vært i stand til å skaffe en invitasjon til programmet for gjennomgangsformål. Uten tvil liker jeg det jeg ser så langt.

SyncApp jobber og jobber raskt med filer

Produktinformasjon:

 • Tittel: SyncApp (Alpha)
 • Forfatter: BitTorrent, Inc.
 • Produkt-URL: http://labs.bittorrent.com/experiments/sync.html
 • Støttet OS: Windows XP, Vista, 7 og 8, OS X og Linux (x86 og ARM-smaker)
 • Pris: Freeware
 • Rangering: 4 av 5
 • Ergo: BitTorrents SyncApp-eksperiment ser ganske lovende ut og gjør det enkelt å sette opp en personlig sky for filene dine, noe som gir deg full kontroll uten å stole på tredjeparter, som Dropbox.

I hovedsak installerer du SyncApp på alle datamaskinene du vil inkludere i skyen din, enten det er på en Windows, OS X eller til og med en Linux-boks. Du velger katalogene du vil synkronisere, med hver sin spesielle synkroniseringspassfrase eller "hemmelighet" som lar deg dele disse stedene mellom de tillatte maskinene dine. Når en datamaskin har hemmeligheten din og en destinasjon valgt, vil SyncApp begynne å trekke data fra opprinnelsesdatamaskinen over BitTorrent-nettverket.

På grunn av beskaffenheten til BitTorrent, jo flere maskiner bassenget ditt er, desto mer konsistente blir hastighetene dine. I tilfelle en node går ned, vil dine andre datamaskiner i det selvopprettede nettet plukke opp slakken. Det er derfor det er viktig å legge til noen ekstra maskiner i tillegg til de primære maskinene du ønsker å synkronisere, for å gi det ekstra redundansnivået.

Angi en hemmelighet på systemet for å synkronisere filer frem og tilbake

Etter å ha lekt med SyncApp, la jeg merke til en merkelig oppførselsfeil som, selv om den helt forventes for en alfa-versjon, forhåpentligvis vil bli adressert før denne programvaren blir gitt ut til massene. Da jeg synkroniserte en katalog mellom to forskjellige maskiner, blåste bort filene fra det opprinnelige systemet og la til ferske filer, syntes SyncApp å bli forvirret og godtok ikke nye overføringer uten å starte appen på nytt i begge ender. Når jeg gjorde det, kunne SyncApp fortsette normalt. Dette kan være et nettverk som kikker feil.

Bunnlinjen

Alt i alt er selve konseptet med en personlig sky for filene dine som du har full kontroll over, en veldig innbydende tanke. Ikke lenger er du avhengig av en tredjepart som Dropbox eller MEGA, og du trenger ikke å bekymre deg for at servere går ned eller blir kompromittert av hackere. Hvis du herder dine egne noder for synkronisering, kan du ha et veldig sikkert og pålitelig middel for å dempe en filtapkatastrofe. Bare sørg for å ha aktivitet av BitTorrent-type tillatt i nettverket ditt, eller få tillatelse fra IT-avdelingen før du distribuerer SyncApp.

Les også:

 • BYOD, skyen og sikkerhetskopier: Møt data-overalt utfordring
 • 10 ting som skyleverandøren din kanskje ikke forteller deg
 • Mozy online sikkerhetskopitjeneste: Personvern betyr noe
 • Hvordan sikkerhetskopierer jeg viktige data med Yadis Backup?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com