Legge til meldinger på påloggingsskjermen til Windows 7

Hvis du er ansvarlig for å administrere Windows 7-systemer som er åpne for allmennheten eller har flere brukerkontoer, kan det være lurt å legge til en advarsel på påloggingsskjermen. Det kan også være lurt å vise påloggingsstatistikk på påloggingsskjermen. Heldigvis oppnås det enkelt ved å finjustere et par eksisterende registerinnstillinger og legge til en ny innstilling.

I denne utgaven av Windows Desktop Report skal jeg vise deg hvordan du kan fordype deg i Windows 7s register for å gjøre de nødvendige endringene.

Redigerer registeret

Det er viktig å huske på at registeret er avgjørende for operativsystemet, og å endre det kan være farlig hvis du utilsiktet gjør en feil. Som sådan bør du ta noen få øyeblikk å sikkerhetskopiere systemet ditt ved å opprette et gjenopprettingspunkt i tillegg til å lage et systembilde i verktøyet Sikkerhetskopiering og gjenoppretting. På den måten hvis noe går galt, kan du gjenopprette systemet og komme tilbake til jobb.

For å starte Registerredigering, klikk Start-knappen, skriv Regedit i Start Søk-boksen og trykk Enter. Når UAC-dialogboksen vises, må du svare riktig.

Starter

Når Registerredigering er startet, finn du følgende nøkkel:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ Currentversion \ Policies \ System

Fra denne tasten, vist i figur A, vil du kunne gjøre alle følgende endringer på påloggingsskjermen.

Figur A

Fra denne tasten vil du kunne gjøre alle nødvendige endringer på påloggingsskjermen.

Advarselen

Advarselsmeldingen du vil legge til på Windows 7s påloggingsskjerm består faktisk av to deler: tittelen og meldingsteksten.

Hvis du vil legge til en tittel i advarselsmeldingen, finner du og dobbeltklikker verdien på legalnotic caption . Når dialogboksen Rediger DWORD vises, skriver du inn tittelen i tekstboksen Verdidata, som vist i figur B, og klikker OK. Som du ser, valgte jeg for eksempel å bruke en velkomstmelding, men du kan egentlig skrive inn alt du vil ha til tittelen. Du kan bruke opptil 80 tegn, inkludert mellomrom, for tittelen.

Figur B

Den legalnotic caption-verdien lar deg angi en tittel på advarselen.
For å legge til advarselen, finn og dobbeltklikk på legalnoticetext- verdien. Når dialogboksen Rediger DWORD vises, skriver du inn advarselsmeldingen i tekstboksen Verdidata, som vist i figur C, og klikker OK. Som du ser, for eksempel valgte jeg å minne brukerne på reglene i laboratoriet. Igjen, kan du egentlig skrive inn alt du vil ha i meldingsteksten. Du kan bruke opptil 16, 383 tegn, inkludert mellomrom, for meldingsteksten. Imidlertid har jeg aldri hatt behov for å bruke så mange tegn til meldingene mine.

Figur C

Du kan skrive mye tekst i legalnoticetext-verdien.

Sporingspålogginger

Hvis du vil være i stand til å følge med på pålogginger som ble laget på systemet ditt, kan du konfigurere påloggingsskjermen for å vise påloggingsstatistikk. Høyreklikk hvor som helst i systemtasten og velg Ny | DWORD (32-biters) verdi. Når den nye verdien vises, skriver du DisplayLastLogonInfo og trykker Enter to ganger. Når dialogboksen Rediger DWORD vises, skriver du bare en 1 i tekstboksen Verdidata, som vist i figur D, og klikker på OK.

Figur D

Hvis du vil være i stand til å holde oversikt over pålogginger som ble laget på systemet ditt, må du sette DisplayLastLogonInfo- verdien til 1.

Det nye påloggingsskjermen

Når du starter systemet på nytt og får tilgang til påloggingsskjermbildet, vil du se advarselen som vist i figur E. Bare klikk OK for å se brukerikonet ditt og kunne fortsette med påloggingsoperasjonen.

Figur E

Advarselen vises på toppen av påloggingsskjermen.
Når du velger brukerikonet ditt på påloggingsskjermen og skriver inn passordet, vil du se påloggingsstatistikken, som vist i figur F. Bare klikk OK for å fullføre påloggingsoperasjonen, så ser du øyeblikkelig skrivebordet slik du normalt ville gjort.

Figur F

Etter at du har klikket på brukerikonet, vil du se påloggingsstatistikken på påloggingsskjermen.

Hva tar du?

Sannsynligvis vil du bruke disse teknikkene for å legge til en tilpasset melding til påloggingsskjermen i Windows 7? I så fall, hva er dine omstendigheter og begrunnelse for å gjøre det? Vil du gjøre det for jobb eller for moro skyld? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com