Få tilgang til den virkelige administratorkontoen i Windows 7

Som kjent er User Account Control (UAC) -systemet hjertet og sjelen til sikkerhetssystemet i Microsoft Windows 7. Det er designet for å beskytte systemet ditt mot utilsiktet eller ondsinnet hendelser som kan kompromittere stabiliteten eller sikkerheten mens du er logget på en konto med administrative rettigheter, der du har full tilgang til systemet. Selvfølgelig kan du utføre administrative operasjoner ganske enkelt ved å jobbe gjennom UAC-ledeteksten. Eller, hvis du ikke liker UAC-systemet, kan du også enkelt deaktivere det. For eksempel kan du velge Innstill aldri varsling i vinduet Innstillinger for brukerkontokontroll.

Imidlertid er det absolutt tider hvor det bare ville være fint å logge på Windows 7-systemet ditt med en god gammeldags, fullverdig administratorkonto. Når du gjør det, vil du aldri møte en UAC-ledetekst.

I denne utgaven av Windows Desktop Report skal jeg forklare hvordan du kan aktivere og bruke den virkelige administrator-kontoen i Windows 7.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig som et TechRepublic Photo Gallery og TechRepublic nedlasting.

forbeholdet

Husk nå at Microsoft har lagt stor vekt på å forhindre deg i å bruke den virkelige administratorkontoen, og som du kan forestille deg, fraråder jeg teknikken jeg er i ferd med å vise deg her. Som sådan må jeg understreke at du bør bruke den virkelige administratorkontoen veldig sparsomt - aldri gjør den til din standard modus operandi! Når det er sagt, må jeg også advare deg om at du bruker denne teknikken på egen risiko.

Aktivering av kontoen

Selv om du kanskje tror at siden Microsoft fraråder bruk av Windows 7s administratorkonto, er den gjemt dypt inne i innvollene i operativsystemet. Imidlertid er det ikke tilfelle i det hele tatt. For å finne administratorkontoen må du faktisk ikke se lenger enn verktøyet Lokale brukere og grupper.

For å begynne, åpne Start-menyen, høyreklikk på datamaskinikonet og velg Administrer fra hurtigmenyen. Når du ser Computer Management-konsollen, går du til navigasjonspanelet til venstre og klikker på pilen ved siden av Lokale brukere og grupper for å utvide grenen. Klikk deretter på mappen Brukere. På dette tidspunktet kan du se og velge Administrator-kontoen, som vist i figur A.

Figur A

Velg Administratorkonto.
Når administratorkontoen er valgt, klikker du på Flere handlinger under Administrator i Handlinger-panelet til høyre og velger Egenskaper fra menyen, som vist i figur B.

Figur B

Bruk menyen Flere handlinger for å få tilgang til Egenskaper-kommandoen.
Når du ser dialogboksen Administratoregenskaper, fjerner du bare avkrysningsboksen Konto er deaktivert, som vist i figur C, og klikker OK.

Figur C

Administratorkontoen er deaktivert som standard.

Husk at nå som administratorkontoen er aktivert, kan du også jobbe med kontoen i brukerkontoer-verktøyet i kontrollpanelet.

Angi passord

Som standard har Administratorkontoen et tomt passord, så den første rekkefølgen etter virksomhet etter å ha aktivert kontoen er å angi et passord - helst et komplekst passord som består av minst åtte tegn og bruker store og små bokstaver og tall eller spesialsymboler.

Når administratorkontoen er valgt, klikker du på Flere handlinger under Administrator i Handlinger-panelet og velger kommandoen Angi passord. Du vil bli vist en advarsel som forklarer at tilbakestilling av passord utenfor kontoen kan føre til irreversibelt tap av informasjon, som vist i figur D.

Figur D

Når du velger Set Password-kommandoen, vil du se denne advarselen.
Siden administratorkontoen aldri har blitt brukt, kan du imidlertid klikke på Fortsett med straffrihet. Når du gjør det, vil du se dialogboksen Angi passord for administrator, vist i figur E, og kan skrive det nye passordet i begge tekstboksene. Klikk deretter OK.

Figur E

Du blir bedt om å skrive inn passordet for administratorkontoen.
Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.

Logger på som administrator

Nå som du har aktivert administratorkontoen og angitt passordet, er det enkelt å bruke kontoen som å logge av. Når loggen av er fullført, ser du velkomstskjermen og et brukerikon for administratorkontoen, som vist i figur F. For å logge på som administrator, klikker du bare på ikonet og oppgir riktig passord.

Figur F

Du vil nå se administrator-kontoen på velkomstsiden.

Når du gjør det, vil du aldri møte en UAC-ledetekst. Igjen, jeg må understreke at du bør bruke den virkelige administratorkontoen sparsomt og aldri gjøre den til din standard modus!

Hva tar du?

Som du ser, er det en relativt enkel operasjon å aktivere den virkelige administratorkontoen i Windows 7 når du kjenner teknikken. Nå som du vet hvordan det gjøres, vil du sannsynligvis bruke administrator-kontoen? Har du deaktivert UAC? Tror du i så fall at du vil aktivere den på nytt og bruke denne teknikken i stedet? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com