10 måter å få fart på Windows 7

Med Windows 7 gjorde Microsoft en virkelig god jobb med å gjøre at systemet fungerte bra. Imidlertid kan over tid Windows 7-systemer bremse og trenger litt pleie og fôring for å gjenvinne sin tidligere prakt. Videre kan noen Windows 7-funksjoner utnyttes for å forbedre den generelle systemytelsen. I denne artikkelen vil jeg skissere 10 trinn du kan ta for å øke ytelsen til Windows 7-systemene dine.

Merk: Dette innlegget er også tilgjengelig som PDF-nedlasting.

1: Deaktiver unødvendige tjenester

Ikke alle systemtjenester som kjører på en lager Windows 7-maskin er nødvendig. En rekke tjenester kan enten deaktiveres eller endres slik at de bare kjøres ved behov. Når du har gjort disse endringene, trenger ikke tjenesten å konsumere systemressurser lenger, og systemet trenger ikke lenger å bruke tid på å starte tjenesten. Tidligere i år skrev jeg en artikkel her på TechRepublic med tittelen 10+ Windows 7-tjenester du kanskje ikke trenger.

2: Reduser antall oppstartselementer

Windows 7-systemer begynner etter hvert å lide under vekten av programvare som er installert i det normale løpet av virksomheten. Mange programvaretitler installerer mer enn nødvendig og inkluderer hjelperapplikasjoner som er utformet utelukkende for å få programvaren til å starte opp raskere eller lette annen kommunikasjon (for eksempel iTunes-hjelper). Og nye programvareinstallasjoner kan legge til en permanent tilstedeværelse i systemstatusfeltet, selv om det ikke er absolutt nødvendig for at systemet skal fungere (for eksempel Steam-spill).

Du kan gå gjennom systemverktøyet ditt med verktøy og fjerne den fornærmende programvaren, men det kan være lurt å holde det underliggende verktøyet rundt og bare forhindre at hjelperen lastes. Dette og mer kan oppnås ved bruk av MSconfig, et verktøy som lenge har vært en del av Windows. MSconfig lar deg selektiv deaktivere oppstartselementer og ta andre skritt for å forbedre den generelle systemytelsen.

For å bruke MSconfig, gå til Start og skriv inn MSconfig i søkefeltet . Fra Oppstart-fanen ( figur A ) kan du deaktivere elementer. Bare vær forsiktig med hva du velger.

Figur A

Deaktiver elementer for å forbedre den generelle systemytelsen.

3: Fjern bloatware som er installert av leverandørene

Jeg har lenge følt at Microsofts OEM-er noen ganger aktivt jobber mot Redmond-behemoth og gjør selskapets navn dårligere. Ingen steder er dette mer tydelig enn i tilfelle av det som har blitt kjent som "bloatware." I det uendelige løpet til bunnen av PC-markedet har lavere kostnads-PCer hatt fortjenestemarginene styrket av OEM-er gjennom inkludering av stort sett søppelprogramvare - kortsiktige studier og lignende - som ikke gjør noe annet enn å legge til noen få dollar av fortjeneste mens du bringer ytelsen til en gjennomgang. Helt ærlig er dette en av grunnene til at jeg mener at Microsofts Surface-kunngjøring, der Microsoft bemerket at den ville lage sin egen enhet, er strålende. Selskapet trenger å starte med en ren skifer på noen måter (ingen ordspill ment).

Hvis PC-en din er levert med en haug med ting du aldri vil bruke, må du kvitte deg med den programvaren. Vanligvis kan du gå til Start | Kontrollpanel | Programmer og funksjoner ( figur B ) og fjern programvare du ikke lenger planlegger å bruke. Hvis programvaren legger til elementer i oppstartsprosessen, hvis du blir kvitt den, vil PCen starte raskere og til slutt yte bedre samlet.

Figur B

Bruk programmer og funksjoner for å fjerne uønsket programvare.

4: Hold virus og spyware utenfor systemet ditt

Hvis du kjører Windows, må du kjøre et anti-malware program for å holde virus og spyware utenfor systemet ditt. Ingenting vil ødelegge for god ytelse som en båtbelastning med spyware. Mitt personlige favorittverktøy (og gratis!) For å bekjempe skadelig programvare er Microsoft Security Essentials. Etter min erfaring har det vært vellykket med å fange dårlige ting, men ikke i betydelig grad ødelegge systemytelsen.

5: Kontroller hukommelsen

Hvor mye RAM har du? Forbruker systemet hele eller det meste av RAM? Ser systemet ut på disken? I så fall lider du av et massivt ytelsestreff, som kan løses ved å legge til mer minne til PC-en. Greg Shultz forklarer hvordan du gjør dette ved å bruke Resource Monitor.

6: Gå i solid tilstand

Solid tilstand er all raseri i disse dager, og med god grunn. Det er fort! Flere og flere bærbare datamaskiner og til og med stasjonære PCer flytter til teknologien på grunn av ytelsesfordelene. Solid state-disker bruker minneceller hvor data kan leses veldig raskt, i motsetning til rotasjonslagringens relativt plodding-natur. Ved å flytte til SSD kan du gi Windows 7-systemet fornyet levetid - og gi deg selv en helt ny brukeropplevelse.

Men SSD-er kan være dyre, så du må være smart om hvordan du bruker dem på den mest kostnadseffektive måten. Se ZDnets Windows 7 og SSD-er: Beskjære fettet fra systemstasjonen for å få tips om å håndtere gode beslutninger om hvordan du implementerer SSD.

7: Forsikre deg om at strøminnstillingene favoriserer ytelsen

Denne er enkel! Når du er koblet til, konfigurerer du Windows 7s strømplaner for å favorisere ytelse fremfor strømsparing. Når du velger å bruke Windows 7 'kraftytende kraftplan med høy ytelse, kan du øke datamaskinens ytelse under noen (men ikke alle) omstendigheter. Det avhenger virkelig av hva slags arbeid du gjør og hvor ofte du lar datamaskinen sitte inaktiv.

Hvis du vil endre kraftplaner, går du til Start | Kontrollpanel | Strømalternativer og velg innstillinger for strømplan ( figur C ). Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan disse planene fungerer, kan du se Evaluere effektiviteten til Windows 7 innstillinger for kraftplan.

Figur C

Gå til Strømalternativer for å velge Windows 7 strømplaninnstillinger.

8: Hold systemet ditt defragmentert (med mindre du har fulgt punkt 6)

Hvis du bruker en tradisjonell spinningsdisk i Windows 7-systemet, kan du holde systemet ditt i topp effektivitet ved periodisk å defragmentere harddisken. Hvis du derimot har valgt å gå med SSD-basert lagring, ikke gjør dette. For det første vil du ikke få noen ytelsesfordel, og for det andre vil du redusere levetiden til den dyre SSD-en betydelig.

Diskdefragmentering er planlagt å finne sted en gang per uke, men du kan endre dette ved å gå til Start | Tilbehør | Systemverktøy | Diskdefragmentering ( figur D ). I tillegg til å endre timeplanen, kan du kjøre en defrag på forespørsel herfra. Du kan også kjøre en defrag fra kommandolinjen i stedet for fra en GUI. Bill Detwilers video forklarer hvordan.

Figur D

Du kan planlegge en defrag i dialogboksen Diskdefragmentering.

9: Deaktiver eller still inn søkeindeksering

Windows 7s søk er bra, men det kan også påvirke systemytelsen. Hvis du virkelig trenger å kjøre et verktøy ved full vippe, kan du deaktivere indeksering helt. Eller du kan stille inn indekseren til å dekke dine spesifikke behov, og muligens redusere den samlede effekten på systemytelsen.

10: Bruk ReadyBoost

Kanskje du ikke vil hoppe inn i solid-state-spillet med en gang, men ønsker noe av fordelen som kan oppnås ved flash-basert lagring. Bruker du ikke mer enn en USB-pinne, kan du gjøre det gjennom en Windows 7-funksjon kjent som ReadyBoost. (Legg merke til at hvis du allerede bruker en SSD som systemstasjon, vil ReadyBoost ikke være tilgjengelig, siden det ikke vil være ytelsesgevinst.)

ReadyBoost lar systemet benytte seg av en av disse raske lagringsenhetene som en hurtigbuffer, noe som forbedrer systemets ytelse. Flash-lagringsenheten du velger å bruke til ReadyBoost, skal oppfylle følgende spesifikasjoner satt av Microsoft:

  • Kapasitet på minst 256 MB, med minst 64 kilobyte (KB) ledig plass
  • Minst en 2, 5 MB / sek. Gjennomstrømning for tilfeldig lesing av 4 KB
  • Minst en 1, 75 MB / sek gjennomstrømning for 1 MB tilfeldige skriver

Her er en annen fin funksjon: Hvis Windows ikke tror ReadyBoost vil gi en ytelsesgevinst, vil det fortelle deg og ikke la deg aktivere det. I figur E kan du se at jeg har åpnet egenskapene for en bærbar USB-pinne, som jeg har lagt til i Windows 7-systemet mitt. Imidlertid vet Windows at systemdisken allerede er rask nok, så ReadyBoost er ikke tilgjengelig som et alternativ. Hvis du vil lære mer om hvordan du aktiverer og konfigurerer ReadyBoost i systemet, se Se nærmere på ReadyBoost-funksjoner i Windows 7.

Figur E

ReadyBoost er ikke nødvendig for dette systemet.

Normal 0 falsk falsk falsk EN-USA X-INGEN X-INGEN

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com