10 kule verktøy i Windows 7

Endringene i Windows 7-grensesnittet har fått mye spill, men noen av de nye innebygde verktøyene er like overbevisende. Deb Shinder kjører gjennom noen av de mest imponerende forbedringene, fra ISO-brenneren til Biometric Framework til PowerShell v2.


Windows 7 har fått mye oppmerksomhet fra teknisk presse, men mye av fokuset har vært på grensesnittendringer, for eksempel den omdesignede oppgavelinjen, og nye filhåndteringsfunksjoner, for eksempel biblioteker. Noen forbedringer er mindre åpenbare - som de nye eller forbedrede verktøyene som følger med operativsystemet. Her diskuterer vi 10 av disse kule verktøyene som gjør dataopplevelsen enklere.

Merk: Denne artikkelen er også tilgjengelig som PDF-nedlasting og som fotogalleri.

1: Handlingssenter

Sentralisert administrasjon er navnet på spillet i dag, og Windows 7 gir deg et sted hvor du kan handle hvor du kan gå for å håndtere sikkerhetsproblemer, feilsøking og gjenoppretting, i stedet for å søke ut separate applets for hver. Det hele kombineres i en brukervennlig kontrollpanel-applet, der du får vedlikeholds- og sikkerhetsmeldinger og kan se ytelsesinformasjon, endre UAC-innstillinger og mer, som vist i figur A.

Figur A

Handlingssenteret Windows 7 gir et sentralisert sted for å håndtere sikkerhets- og systemproblemer.
Dette er en vekst av sikkerhetssenteret i Windows Vista. Det var fornuftig å kombinere sikkerhetsinnstillinger og handlinger med systemvedlikeholds- og gjenopprettingsproblemer. Handlingssenteret vises også som et ikon i systemstatusfeltet, som viser et rødt X hvis det er problemer du må løse, som vist i figur B.

Figur B

Handlingssenteret er representert av et ikon i systemmagasinet for å varsle deg når en melding trenger oppmerksomhet.
En fin touch er at Microsoft gjør det enkelt for deg å slå de forskjellige typene varslinger av eller på, som vist i figur C. Så hvis du har installert et antivirusprogram som Windows ikke kjenner igjen, trenger du ikke å takle konstante meldinger som ber deg om å installere et - bare slå av virusbeskyttelsesmeldinger.

Figur C

Du kan slå de forskjellige typene varslinger av eller på slik du ønsker.

2: Opptaker av problemtrinn

Et av de kuleste nye verktøyene i Windows 7 er Problem Steps Recorder (PSR) - spesielt for oss som tilbyr teknisk support til Windows-brukere. Uansett hvor hardt de prøver, har brukere ofte problemer med å beskrive problemet de opplever, eller trinnene de tok før eller etter å ha opplevd det. Visst, fjernhjelp kan være en gave i de situasjonene. Men du kan ikke alltid koble til brukerens datamaskin i sanntid. Det er da PSR kommer godt med.

Det er virkelig en type skjermdumpingsprogramvare som registrerer alle handlinger - tastetrykk, museklikk, etc. - og lagrer hendelsesforløpet på en MHTML-side som dokumenterer hvert trinn brukeren tok, sammen med skjermbilder. Du starter PSR ved å gå inn på psr.exe i søkemenyen Start-menyen eller ved ledeteksten. Grensesnittet er vist i figur D.

Figur D

Problemtrinnsopptakeren gir en nøyaktig oversikt over brukerens handlinger, sammen med skjermbilder.
Du kan vise de innspilte trinnene i IE ved å dobbeltklikke på den lagrede zippede MHTML-filen, som vist i figur E.

Figur E

Du kan se de innspilte trinnene i Internet Explorer.

3: ISO-brenner

Et ISO-bilde er en type arkivfil som ofte brukes til å distribuere programvare. I Windows 7 adresserte Microsoft noe som har stått på ønskelista for mange brukere i lang tid: Nå trenger du ikke å laste ned og installere et tredjepartsprogram for å brenne en ISO-fil til plate.

Det er en enkel prosess: Etter at du har lastet ned en .ISO til harddisken, dobbeltklikker du bare på den og Windows 7 åpner dialogboksen Burn Disc Image, vist i figur F.

Figur F

Nå kan du brenne et ISO-bilde til en plate uten å installere tredjepartsprogramvare.

Dette fungerer også for bilder med filtypen .IMG.

4: Biometrisk enhetsstyring

I tidligere versjoner av Windows krevde biometrisk godkjenning og styring av biometriske enheter (fingeravtrykssensorer) tredjepartsprogramvare som kanskje eller ikke kan integreres godt med operativsystemet. Nå er det innebygd. Windows 7 inkluderer Windows Biometric Framework, som gir utviklere en API de kan bruke til å bygge biometri til applikasjoner. Produsenter av maskinvare for fingeravtrykssensor, for eksempel UPEK og AuthenTec, jobbet sammen med Microsoft på utviklingen av Framework. Biometriske enheter administreres gjennom en kontrollpanel-applet, vist i figur G.

Figur G

Du kan endre biometriske innstillinger og administrere enheter via en kontrollpanel-applet.

5: Credential Manager

Credential Manager er en annen ny funksjon i Windows 7. Den ligner på noen måter passordhåndteringsfunksjonen i Vista's User Accounts-applet, men er mer sofistikert. Du kan administrere Windows-legitimasjon for forskjellige datamaskiner du logger deg på, sertifikatbasert legitimasjon og annen generisk legitimasjon (for e-postkontoer, webkontoer osv.). Disse er alle lagret som standard i Windows Vault, som vist i figur H.

Figur H

Windows 7s Credential Manager kan lagre passord og sertifikater på et sentralt sted.

Den beste nye funksjonen i Credential Manager er kanskje muligheten til å sikkerhetskopiere og gjenopprette Vault. Microsoft anbefaler at du tar sikkerhetskopi av legitimasjonsbeskrivelsen til en flyttbar stasjon, for eksempel en flash-stasjon, for å gjøre det lettere å gjenopprette dem hvis du har en maskinvarefeil.

For mer informasjon, se Windows 7: Exploring Credential Manager og Windows Vault.

6: Vis projeksjon og Windows Mobility Center

Hvis du gir mange presentasjoner, vil du ønske velkommen til et nytt verktøy i Windows 7 som gjør det enkelt for deg å vise Windows 7-bærbare datamaskinens skrivebord på en projektor. Bare trykk på Windows-logotasten + P så ser du popup-boksen som vises i figur I.

Figur I

Innstillingsboksen Skjermbryter lar deg raskt endre hvordan du vil at skrivebordet ditt skal vises.

Den første innstillingen er standard og vises bare på dataskjermen. Den andre innstillingen kloner skjermen på dataskjermen til projektoren. Den tredje innstillingen utvider skrivebordet på tvers av både dataskjermen og projektoren, og den fjerde innstillingen vises bare via projektoren og slår av dataskjermen.

Ved å trykke på Windows-logotasten + X åpnes Windows Mobility Center. Gjennom dette grensesnittet, vist i figur J, kan du slå på presentasjonsmodus. Dette deaktiverer skjermspareren, setter bakgrunnsbildet til et nøytralt og til og med setter IM-klienten din "ikke forstyrr" -status.

Figur J

Når du presenterer, kan du stille den bærbare datamaskinen til presentasjonsmodus.

7: Tekstjustering og fargekalibrering

Datamaskinen din gjør jobben, men skjermen er det du ser på hele dagen. Hvis det ikke ser bra ut, får du ikke mest mulig ut av dataopplevelsen din, og du kan til og med anstrenge øynene. Windows 7 inneholder to flotte verktøy for å justere skjermen slik at de passer dine preferanser.

Du kan få tilgang til ClearType Text Tuner fra Kontrollpanel eller fra kommandolinjen (cttune.exe). Hvis du har flere skjermer, kan du stille inn typen på hver av dem hver for seg, som vist i figur K.

Figur K

Du kan stille inn ClearType-teksten på hver av skjermene dine slik at den passer dine preferanser.
Tuningsverktøyet fungerer omtrent som de øyekartene på optikerens kontor: Du velger det som ser best ut for deg, som vist i figur L.

Figur L

For å stille inn tekstvisningen, velger du teksten som ser best ut for deg.
I tillegg til tekstmottakeren, gir Windows 7 et fargekalibreringsverktøy. Det er tilgjengelig fra kontrollpanelet eller fra kommandolinjen (dccw.exe). Det hjelper deg å justere gamma, lysstyrke, kontrast og fargegjengivelse på skjermene dine for den beste skjermen, som vist i figur M.

Figur M

Windows 7 fargekalibreringsverktøy hjelper deg med å optimalisere skjermen.

8: Systemreparasjonsplate

Betas av Vista Service Pack 1 inkluderte en ny funksjon som lar deg enkelt lage en systemreparasjonsplate med et vennlig grafisk grensesnitt, men den ble fjernet i den endelige utgivelsen av SP1. Windows 7 gjenoppretter denne funksjonaliteten. Bare klikk på Start og skriv Systemreparasjon i søkeboksen. Klikk på Create a System Repair Disc. Dette åpner dialogboksen vist i figur N.

Figur N

Windows 7 gjør det enkelt å lage en systemreparasjonsplate.

For å bruke platen, sett den i stasjonen og start datamaskinen på nytt fra platen. (Det kan hende du må angi CD / DVD-stasjonen som den primære oppstartsenheten i BIOS.) Deretter får du en liste over alternativer for systemgjenoppretting, som inkluderer:

  • Oppstartreparasjon
  • Systemgjenoppretting
  • Systemgjenoppretting
  • Diagnostikk av Windows-minne
  • Ledeteksten

9: Bedre sikkerhetskopieringsverktøy

Tidligere versjoner av Windows inkluderte selvfølgelig et backup-verktøy, men dette verktøyet er betydelig forbedret i Windows 7. Vistas backup-program var brukervennlig, men ikke veldig fleksibel. Windows 7 gir deg mer granulær kontroll over hva du vil sikkerhetskopiere.

Du kan påkalle appleten Sikkerhetskopiering og gjenoppretting fra Kontrollpanel eller ved å skrive inn Sikkerhetskopi i søkeboksen på Start-menyen. Du kan sikkerhetskopiere filene dine til en lokal harddisk, en flyttbar disk, en DVD eller en annen datamaskin i nettverket. (Det kan hende du må oppgi legitimasjon for å få tilgang til et nettverkssted.) Deretter kan du velge å ta sikkerhetskopi av biblioteker eller individuelle mapper, som vist i figur O.

Figur O

Windows 7-sikkerhetskopieringsverktøyet lar deg ta sikkerhetskopi av mappene du velger.

Du kan også ekskludere spesifiserte mapper fra sikkerhetskopien.

10: PowerShell v2

Windows PowerShell ( figur P ) er et kommandolinjeskjellgrensesnitt og skriptverktøy som gjør det enklere for Windows-administratorer å automatisere oppgaver ved hjelp av cmdlets, som er kommandoer som utfører enkeltoppgaver, og skript, som består av flere cmdlets for å utføre mer komplekse flertrinnsoppgaver.

Figur P

Tidligere versjoner av Windows inkluderer en kommandolinjetolk (command.com eller cmd.exe), men PowerShell er mye kraftigere, og gir et UNIX-lignende kommandomiljø som kan automatisere nesten all GUI-funksjonalitet.

PowerShell kan lastes ned for å kjøre på Windows XP eller Vista, men Windows 7 er det første klientoperativsystemet som følger med det innebygde. (Det er også installert som standard i Windows Server 2008 R2.) PowerShell v2 legger til omtrent 240 nye cmdlets, samt nye API-er og funksjoner, for eksempel muligheten til å påkalle PowerShell-skript og cmdlets på en ekstern datamaskin. Du kan finne ut mer om PowerShell på Microsofts nettsted.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com