Blockchain-prosjektet ditt er stumt og vil sannsynligvis mislykkes

Hvorfor blockchain ikke er sikker På Gartner-symposiet 2018 diskuterte Gartners David Mahdi blockchains største sikkerhetsutfordringer.

Blockchain, som en teknologi, blir ofte behandlet som en løsning på alle potensielle forretnings- eller databehandlingsproblemer. Bedrifter kaster stadig penger på det, og utgiftene forventes å utgjøre 2, 9 milliarder dollar i år. Vellykkede distribusjoner av blockchain-prosjekter er begrenset, med "initiativer som ikke samsvarer med den opprinnelige overstrømmingen av markedet som vil føre til desillusjon og utmattelse av kjøpere, " ifølge Gartners Predicts 2019: Future of Supply Chain Operations rapport. Gartner spår også at innen 2023 vil "90% av blockchain-baserte forsyningskjeden-initiativer bli utsatt for blockchain-tretthet på grunn av manglende tilfeller med sterk bruk."

Avhengig av hvor du befinner deg, har rapporten et ganske realistisk - eller dystre - utsikter for blockchain-markedet, og bemerker at "selskaper sliter med å identifisere hvordan blockchain vil være et bedre tilbud og gi høyere verdi i forhold til konvensjonell teknologi." Til tross for mange års entusiasme, "fortsetter de fleste organisasjoner å kjempe for å forstå hva blockchain er, mulighetene det tilbyr, hva disse kan bety for virksomheten deres, og hvilke problemer blockchain kan eller bør løse, " bemerket rapporten.

Kanskje mest fordømmende var denne påstanden: "Mange selskaper på dette tidspunktet forfølger blockchain-prosjekter på grunn av intenst press for å bli sett på som å ha blockchain-kompetanse eller på grunn av press fra C-suiten, i stedet for å investere for spesifikke formål der blockchain er bevist den beste teknologien. "

Å fortelle programvareutviklere å bygge en løsning som bruker en spesifikk teknologi uten andre grunner enn å gi utseendet som "høyteknologisk", er en fantastisk måte å ødelegge teammoral på, for ikke å si noe om å kaste bort penger. Visstnok er det stor etterspørsel etter blockchain-jobber, og de betaler godt, selv om jobbsikkerhet for en kjepphestindustri er flyktig, og mangler suksess å vise til på en CV når jobbjakt kan være skadelig.

Gartner bemerket at de fleste blockchain-prosjekter dreier seg om enten å "verifisere ektheten av varer, forbedre sporbarhet og synlighet i forsyningskjeden, og forbedre tillit til transaksjoner gjennom uforanderlighet og cybersikkerhet." Rapporten bemerket imidlertid også at de fleste blockchain-prosjekter ikke har kommet lenger enn pilotfasen, på grunn av "teknologisk umodenhet, mangel på standarder, altfor ambisiøst omfang og en generell misforståelse av blockchains evne til å støtte de komplekse kravene og utfordringene i en fysisk forsyningskjede ."

Mangel på en nøkkelklar blockchain-løsning - eller bransjens konsensus om hva som faktisk utgjør en blockchain-løsning - gjør adopsjon vanskeligere for bedriften, ifølge rapporten. "Uten et pulserende marked for kommersielle blockchain-applikasjoner, vet de fleste selskapene ikke hvordan de skal evaluere, vurdere og benchmark løsninger, " uttalte rapporten, og la til at "nåværende kreasjoner som tilbys av løsningsleverandører er sammensveisede hybrider som inkluderer et løst utvalg av forskjellige konvensjonelle teknologier og blockchain-teknologier. "

Organisasjoner har forsøkt å bruke blockchain i situasjoner som etisk innkjøp av konfliktmineraler og sporbarhet fra gård til hylle av produkter, selv om disse forslagene faller flate mot tusenvis av år med bevis på at folk er villige til å forfalske informasjon i bytte for penger.

Hvis du vil ha mer informasjon om blockchain, kan du lære om de fire utfordringene som CIO står overfor, og 5 blockchain-termer forretningsledere trenger å vite.

Dagens nyeste nyhetsbrev

Hvis du bare kan lese en teknisk historie om dagen, er dette det. Leveres hverdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com