Yasmine Mustafa: ROAR for Good CEO. Bærbar skaper. Stargazer.

Yasmine Mustafa vil fortelle deg at hun jukset fødselslotteriet. Hun snakker ofte om dette fenomenet - hvordan vi ikke bestemmer hvor vi blir født, eller hvilken kultur vi lever i, eller hva slags utdanningsmuligheter vi har, eller hvem som er foreldre, men det definerer ofte utfordringene og mulighetene vi har blir møtt med.

Mustafas mor hadde et arrangert ekteskap da hun var 16. Hun møtte Mustafas far tre dager før bryllupet hennes. Begge foreldrene hennes er palestinske, selv om Mustafa tilbrakte de første åtte årene av livet i Kuwait. Hun ble født med et bestemt sett av egenskaper - egenskaper som ville ha satt henne på en bane som ligner på moren.

Yasmine Mustafa er medgründer og administrerende direktør i ROAR For Good. Bilde: myasmine.com

I dag er Mustafa grunnleggeren av ROAR For Good, et selskap som lager selvforsvar bærbar teknologi for å redusere angrep mot kvinner. Hun er leder for Girl Develop It i Philadelphia, og en erfaren markedskonsulent og programvareentreprenør.

Alt skjedde på grunn av to tilfeldige forekomster. Den første var en tur foreldrene hennes tok. Da Mustafa var ung, reiste faren til Philadelphia på forretningsreise, og moren hennes, som var gravid med Mustafas yngre bror, fulgte ham fordi hun aldri hadde vært i USA. Hun endte med å levere sønnen sin på amerikansk jord, noe som gjorde ham til amerikansk statsborger.

En måned senere skjedde den andre livsendrende hendelsen. Da familien var tilbake i Kuwait, invaderte Saddam Hussein, og Gulfkrigen begynte. Et av Mustafas tidligste minner er det fra to amerikanske ambassadører som slo på døra hennes mens familien var i deres bomberom, og ropte ut babyens brors navn. De var der for å evakuere alle amerikanere, og han var amerikansk. Familien hadde to timer på seg til å pakke to kofferter, og så gikk de ombord på et fly til Philadelphia.

"Jeg kom hit og snakket ikke noe engelsk. Jeg tok ESL, og kultursjokket var enormt. Jeg hadde bare sett arabiske mennesker, aldri sett mennesker med forskjellig bakgrunn og etnisitet. Det var overfylt, det var høye bygninger .Det var så annerledes, "sa hun.

Faren hennes var maskiningeniør, men jobben ble ikke overført, så han kjøpte en 7-Eleven. I 10 år var det familiebedriften. Men da Mustafa var 18 år solgte faren brått virksomheten og kjøpte en enveisbillett til Jordan. De ble alle for amerikaniserte, sa han, og han likte ikke det. Hun har ikke sett ham siden.

"Han tok med seg all familiebesparelsen og overlot oss til å pleie oss selv, " sa hun. "Jeg vil si det sånn når gründerånden min startet."

Familien fant ut at de var illegale innvandrere, til tross for deres flyktningstatus, og til tross for at regjeringen brakte dem til Amerika. Så de jobbet alle under bordjobben for å overleve. Mustafa jobbet som vertinne, servitør, renholder - og da 9/11 skjedde, endret alt seg.

"Manageren min kom på jobb, og han sa: 'Yasmine, du vet ikke hvordan du flyr fly?' Og så fyrte han meg dagen etter 911. "

Hennes bror, som heter Osama, ble slått og trakassert - så mye at han skiftet navn til Adam.

"Alle disse erfaringene drev en brann under meg for å være min egen sjef, slik at jeg kunne behandle andre hvordan jeg ønsket å bli behandlet, " sa hun.

På grunn av den ulovlige statusen hennes, kunne Mustafa bare ta noen timer collegekurs om gangen. Det tok sju og et halvt år, hun jobbet flere under bordjobben, for å komme seg gjennom det. I løpet av den tiden ble hun amerikansk statsborger.

Hennes første jobb var ved en teknisk oppstart, et marked for konsulentfirma. Hun begynte som praktikant hos Team and a Dream, og jobbet seg frem til partner.

"Jeg bare elsket det. Jeg elsket å sitte overfor disse gründerne når de delte drømmer og visjoner, og jeg ville være en av dem, " sa hun.

Hun begynte å drive en blogg, bygde sitt publikum og ble forelsket i markedsføring. Hun hadde også en evne til det. Så i 2009 grunnla hun 123LinkIt, et programvaresystem som hjalp bloggere å tjene penger på innholdet. Hun lærte mye der, om hvordan hun skulle samhandle med utviklere og prøvde å lære seg å kode.

Da hun fant ut hvorfor så få kvinner får tak i teknologi, spesielt programvareutvikling, startet hun Philadelphia-kapitlet av Girl Develop It, en organisasjon som har som mål å få flere kvinner til å lære programmering i støttende miljøer. Det er nå det mest aktive kapittelet i USA, over San Francisco og New York, med 20 lærere, 80 frivillige og et nettverk av mer enn 3000 kvinner.

Etter at 123LinkIt ble kjøpt opp, hadde Mustafa økonomisk frihet for første gang i livet. Hun reiste solo rundt i Sør-Amerika i et halvt år. Mens hun var der, kunne hun ikke få det faktum at så mange kvinner hun møtte hadde blitt angrepet eller trakassert. Fra resepsjonisten på et herberge til andre kvinnelige reisende som hun møtte, samlet hendelsene seg raskt. Og da hun kom tilbake til Philadelphia, var en av de første historiene hun leste om i nyhetene, en kvinne som ble voldtatt mens hun forlot en bar i et trygt nabolag.

"Jeg så på det og var som 'dritt, noen må gjøre noe med dette. Dette er latterlig.' Det inspirerte ROAR For Good. " hun sa.

Til å begynne med ønsket hun å lage selvforsvarsverktøy som mace og tasers bærbare, men etter hvert klikket noe.

"Akkurat nå er alt på kvinner. Ikke bruk dette, ikke gå her, " sa hun.

Og det skal ikke være sånn. Så ROAR utviklet seg til en enhet som er fasjonable smykker som fungerer som en alarm og lys, samt en bærbar enhet som kobles til en smarttelefon og sender tekster til familie og venner, og 911 eller campus sikkerhet, avhengig av plasseringen av kvinnen som bruker den. Den tilkoblende appen vakter også over henne og forteller henne om hun kommer inn i utrygge områder.

Mustafa har sett mange andre sikkerhetsinnretninger der ute, men ingen tar virkelig en humanistisk tilnærming til dette samfunnsproblemet. Så hun og hennes medgründer har innarbeidet en pedagogisk komponent ved å gi noen inntekter fra det bærbare til ideelle organisasjoner dedikert til å øke empati hos unge menn og kvinner.

ROAR lanseres denne måneden, og vil crowdfunding sitt første produkt.

"Da jeg først holdt prototypen, så jeg på den, og jeg var som:" Du var bare en idé for noen måneder siden, og nå ser jeg ut som holder deg! ", Sa hun. "Jeg vil bare ikke at den følelsen noen gang skal forsvinne. Den er berusende."

I hennes egne ord ...

Hva er noen av hobbyene dine?

"Jeg har ingen balanse mellom liv og arbeid. Jeg kjørte på en venn på vei til lunsj. Han er som 'Hvordan i helvete har du et personlig liv?' Og det er jeg, ikke! Jeg husker at jeg var: 'Ååååå, jeg vil begynne å date, men jeg kommer til å planlegge det i juli.' Og han så på meg som: "Du planlegger tid for å begynne å date? Yasmine, du har et problem vi må gjøre noe med dette." Jeg må finne ut av det. Jeg liker å komme meg bort fra byens mas og mas, så som forrige helg dro jeg ut. Jeg får bare lyst til å se stjernene, for å bare ligge et sted og se på verdensrommet og blinkende lys. Jeg liker å gjøre det, vandre, sykle, være ute så mye som mulig fordi jeg er inne så mye. Og spiller poker. Jeg elsker å spille poker. "

Når du ser tilbake, hva er noen råd du vil gi deg selv?

"Hvis jeg kunne gå tilbake til mitt 18 år gamle selv og gi meg råd, ville jeg sagt et par ting. Planene dine kommer aldri til å ordne hvordan du vil, så ikke vær så stiv på planene. Og tilpasse Og ikke ta svikt så hardt. Virkelig fokusere mer på å lære av dem og faktisk omfavne dem. Slipp å være perfekt. Jeg tror det har holdt meg mye tilbake. og selvfølgelig er det aldri riktig, og ventetid forhindret meg fra å få det ut til publikummet mitt først for å få tilbakemeldinger deres. Og spør om hjelp, jeg hadde alltid denne tingen der jeg følte at hvis jeg ba folk om hjelp, måtte jeg gjøre noe tilbake for dem, det var som en skala og det var ikke balansert, og det virker så transaksjonelt enn å bygge relasjoner med mennesker. Jeg skulle ønske jeg ville ha lært det tidligere. "

Hva slags firmakultur prøver du å skape?

"Jeg prøver å finne ut av det. Jeg vil være åpen og gjennomsiktig, jeg elsker ideen om å gi folk store sko å fylle og se på dem tilpasse seg og lære og vokse og se hvor styrkene deres er og hjelpe der de ikke er så sterk ... Det som har vært flott med ROAR er menneskene som får formålet, de blir drevet av noe - det er ikke en jobb, det er ikke arbeid. Lidenskapen deres kommer fra formålet, og du får en annen type person som et resultat ... Vi er veldig heldige. "

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com