Verdens første hyperloop? Den indiske ruten lover Mumbai til Pune på 25 minutter

  Administrerende direktør i Hyperloop One: Her er vårt veikart for å transformere fremtiden for transport Virgin Hyperloop One CEO har en klar plan for hvor selskapet vil bestemme seg for å gjøre sine første bygg og hvordan det vil kommersialisere den banebrytende teknologien.
  • Hyperloop er navnet som gis til et foreslått bakketransportsystem som potensielt kan reise raskere enn et kommersielt flyselskap og til en brøkdel av prisen.
  • Den foreslåtte ruten vil tillate passasjerer, og muligens last, å reise mellom de indiske sittene Pune og Mumbai på 25 minutter.

  Det er inngått en avtale som baner vei for å bygge det som kan være verdens første hyperloopbane i den indiske delstaten Maharashtra.

  Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

  Kunngjøringen fra Virgin Hyperloop One legger grunnlaget for et hyperloopsystem som er i stand til å reise mellom de indiske byene Pune og Mumbai - omtrent 100 mil med bil - på 25 minutter. I henhold til forslaget skulle den endelige ruten bygges i løpet av syv år, etter vellykket gjennomføring av et testspor.

  Hyperloop er navnet som gis til et foreslått bakketransportsystem som potensielt kan reise raskere enn et kommersielt flyselskap og til en brøkdel av prisen.

  Konseptet er for et system som vil frakte passasjerer og gods om bord på et kjøretøy som kjører på opp til 760 mph. Disse fantastiske høye hastighetene ville blitt muliggjort av to viktige forskjeller til moderne tog. Kjøretøyet ville bli hevet over banen, ved hjelp av enten magnetisk levitasjon eller en pute av trykkluft, og fjerne motstand mens hjulene snudde. For det andre kjørte kjøretøyet inne i et rør der mesteparten av luften var blitt pumpet ut, og reduserte hastigheten tapt til friksjonen kraftig.

  Mens 760 mph er maksimal hastighet for et hyperloop-system konseptuelt, ser det ut til at kjøretøyet mellom Pune og Mumbai vil gå saktere enn dette. I tester til dags dato har Virgin Hyperloop One med suksess akselerert en magnetisk hevet kapsel til nesten 240 mph gjennom et 500 meter langt rør.

  Hyperløypa mellom Pune og Mumbai ville også stoppe ved Navi Mumbai International Airport, og kan brukes til å raskt flytte lett last mellom Port of Mumbai og Pune.

  Det første trinnet under avtalen mellom Virgin Hyperloop One og den indiske regjeringen, kunngjort i dag av Virgin Hyperloop One-styreleder Sir Richard Branson i nærvær av den indiske statsministeren Narendra Modi, skal bygge et operativt demonstrasjonsspor.

  "Hyperloop-ruten Pune-Mumbai vil være en økonomisk katalysator for regionen og skape titusenvis av arbeidsplasser for Indias industri, industri, konstruksjon, service og IT-sektorer i verdensklasse og samkjøre med initiativene Make in India, " sier sjef Devendra Fadnavis minister for Maharashtra-regionen.

  En studie utført av Virgin Hyperloop One anslått at Pune-Mumbai-ruten til slutt kan støtte 150 millioner passasjerreiser hvert år og over 30 års drift kan resultere i $ 55mrd (INR 350 000 crores) - verdt for samfunnsøkonomiske fordeler - via tidsbesparelser, utslipp og reduksjon av ulykker, og driftskostnadsbesparelser.

  Prosjektet er imidlertid fortsatt år fra å komme i gang, og vil kreve vellykket gjennomføring av flere faser før bygging på sluttbanen er i gang.

  Pune-Mumbai hyperloop-prosjektet vil begynne med en seks måneders dybdbar gjennomførbarhetsstudie, som vil analysere og definere ruten, undersøke spørsmål som miljøpåvirkning, økonomiske og kommersielle aspekter, regelverk og anbefalinger for kostnad og finansiering. .

  Etter at det offentlig-private partnerskapet for bygging av banen er etablert, vil det bli bygget et demonstrasjonsspor, og forventes å være komplett i løpet av to til tre år. Byggingen av hele ruten med følge, og forventes å være ferdig om fem til syv år.

  Fremtidige prosjekter kan også utvide ruten for å knytte den sentrale Pune med New Pune International Airport, og Jawaharlal Nehru havn i Mumbai med Punes industrielle økonomiske soner.

  Branson sa at i fremtiden kunne et nasjonalt hyperloop-nettverk redusere reisetidene mellom Indias største byer til "så lite som to timer".

  Det er ikke å si at hyperloop-konseptet ikke har kritikere, hvorav mange tviler på dets levedyktighet. Forslag til lignende systemer har blitt angrepet for å være uprovoserte, sannsynligvis langt dyrere enn anslått og upraktiske.

  En vanlig kritikk er at reise ombord på et hyperloop-kjøretøy ville være enormt ubehagelig, med passasjerer som er underkastet kvalme-induserende nivåer av g-styrke, omtrent det dobbelte av hva de vil oppleve under start på en kommersiell flyging. Et annet potensielt problem er at kjøretøyet kjører i så høy hastighet at enhver forstyrrelse i luftputen som kjøretøyet sitter på, kan føre til alvorlige støt og igjen forårsake ubehag.

  Endringer i hyperloop-design siden det opprinnelige konseptet har imidlertid redusert g-kreftene, mens Hyperloop One sa at de ikke ville være verre enn start, og legge til at ytterligere avbøtninger ville gjøre reisen like jevn som å sykle på heis.

  Bilde: Virgin

  Nyhetsbrev om innovasjon

  Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

  Registrer deg i dag

  Les mer på hyperloop

  • Topp 5: Ting å vite om Hyperloop
  • Hyperloop One har nå et veikart for å transformere transport
  • Vil du reise 400 mil på 50 minutter uten å sette foten på et fly? Hyperloop One avduker de nye motorveiene
  • Hyperloop One beveger seg skritt nærmere å levere nær supersoniske fartspendler (ZDNet)
  • Hyperloop One: Disse ni nye rutene kan gi 680 km / h maglev-reise til millioner (ZDNet)
  • Hva pokker er en hyperloop? (CNET)

  © Copyright 2021 | pepebotifarra.com