Wintel er oppe, Google og Apple er nede - tiden vil vise seg

I forrige uke så de som holder øye med aksjemarkedet noen interessante nyheter: Microsoft, Intel og IBM var oppe, mens Apple og Google - de nylig elskede teknologinvestorene - tapte terreng. Selvfølgelig som forårsaket alle slags spekulasjoner, og analytikere var ute i kraft for å forklare og ekstrapolere.

Aksjemarkedet er en ustabil ting, spesielt i disse "interessante tider" der vi lever. En dags bevegelse betyr sannsynligvis veldig lite. Fortsatt er det morsomt for amatøranalytikere å prøve å forstå hva som ligger bak markedets oppturer og nedturer, og fagfolk setter sitt rykte og levebrød i å kunne se på disse bevegelsene og forutsi hva som kommer til å skje i fremtiden.

Redaktørens merknad: Om noen timer etter at dette innlegget offentliggjøres, kunngjør Apple inntektene for fjerde kvartal 2012. Markedets reaksjon på denne nye informasjonen skulle vise seg å være interessant for temaet som diskuteres.

Følg pengene

Det er lett å si at det dreier seg om kvartalsvise inntektsrapporter, og disse tallene hjalp absolutt til å drive markedet forrige uke. Men det handler ikke bare om rått antall, det handler også om forventninger. En av fallgruvene med skandaløs suksess er at ved å prestere eksepsjonelt godt på et tidspunkt setter du umulig høye standarder for fremtidig ytelse. Google og Apple er i den posisjonen nå. Og når du er stjernen i showet som forventes å slå 1000 hver gang, og du ikke gjør det, utgjør ustoppelige investorer deres skuffelse på Street.

Googles nedgang i annonseinntekter brakte inntektene sine og førte til tapet på 8, 4%, som omsatte for over 17 milliarder dollar i markedsmasse. Au. Apples mindre dramatiske tap (1, 7%) var imidlertid ikke basert på en inntektsrapport.

Hvorfor aksjer faller

Alle som har studert virksomhet vet at aksjemarkedet er basert på tilbud og etterspørsel. Når flere kjøper, stiger aksjekursene. Når flere selger, faller aksjene. Det store spørsmålet er: Hvorfor kjøper eller selger folk? Selv om inntjeningen vanligvis er den viktigste faktoren, er det slett ikke den eneste.

Når det gjelder Apple er det en rekke mulige grunner for investorer å selge, inkludert:

Steve Jobs død : Apples lager tok en overraskende hit da deres mangeårige leder døde av kreft i oktober. Jobs var en karismatisk skikkelse og ble oppfattet som et geni som nærmest var alene ansvarlig for Apples enorme suksess. Å miste jobber forlot selskapet som et skip uten en kaptein, uavhengig av hva den sanne situasjonen kan være. Nylige aksjetap kan tilskrives langsiktige effekter av dette tapet. Ville Microsoft oppleve det samme hvis noe skjedde med Steve Ballmer? Jeg tror ikke det. Ballmer blir ikke sett på å ha den samme typen jern-knyttneve kontroll over selskapet hans som den andre Steve. Ballmer driver Microsoft. Jobber var Apple. Å falle utenfor favør : Dette er rent anekdotisk bevis, men jeg hører mye mindre ærefrykt uttrykt over Apple-produkter nå enn jeg gjorde for bare et år siden. Det ser ut som om glansen sliter av Apple. Til tross for sterkt salg, anses iPhone i mange kretser som "gårsdagens nyheter" og er ikke lenger det kuleste må-ha-apparatet. I mellomtiden fortsetter Android-enheter å være veldig populære, og Windows Phone får mer og mer ros (selv om det foreløpig ikke er mye i veien for salg - men jeg tror det er fordi mange potensielle kjøpere spiller det ventende spillet).

Når det gjelder Google, har selskapet en hit i Android, men har også tatt den på haken på noen få områder de siste par årene. Etter godt publiserte beretninger om Googles samling av privat informasjon fra wi-fi-nettverk av StreetView-biler, begynte offentlig tillit å erodere. Scott Clelands bok, Search & Destroy , anklaget selskapet for å presse en politisk agenda og bruke uetiske taktikker mens de gjemte seg bak sitt slagord "Don't be evil". En rekke mislykkede produkter og tjenester (som Google Wave og Google Buzz) ga selskapet et rykte for å ha fingrene i for mange paier og for å ha en vane å bare "kaste alt mot veggen for å se hva som stikker."

Elementet av overraskelse

Microsoft har selvfølgelig allerede levd gjennom det Google gjennomgår nå: antitrust-søksmålene og beskyldningene om å være bøyd på verdensherredømme. Det hele er gammel hatt. Men hvorfor føler investorer plutselig kjærligheten igjen?

Microsofts aksje steg ikke bare fordi de rapporterte om solid inntjening, men også delvis på grunn av overraskelseselementet. Etter å ha blitt avskrevet av mange som et "sviktende selskap", gikk Microsoft ut over hva som var forventet. Det er en måte å få markedet til å sette seg opp og se på nytt.

Microsoft og Intel ("Wintel") var visstnok på de siste bena på grunn av den utidige "PC-en" død som er blitt så vidt rapportert. Kan det være at selskapene er litt mer spenstige enn noen trodde?

Når det gjelder Microsoft, har skiltene vært der en stund: Takket være deres forretningsvirksomhet, Office og Xbox / Kinect, har Microsoft levert jevn fortjeneste og økt inntekter. Men kanskje enda viktigere, for første gang på en stund, er det ekte spenning rundt Microsoft-produkter. I tillegg til potensialet for Kinect å utvide utover spill, er det stor interesse for neste generasjon Windows Phone (ansporet av den forestående utgivelsen av Nokias Lumia 900) og store forhåpninger om å få et stort plask i nettbrettmarkedet med Windows 8.

I år kunne lanseringen av en rekke ekstra Microsoft-produkter på tvers av selskapets divisjoner. Mange ser frem til forbedringene i Windows Server 8 og det nye ReFS-filsystemet. Internet Explorer 10 vil være berøringsaktivert på Windows 8. Den neste versjonen av Office (Office 15) er forventet i slutten av 2012 eller begynnelsen av 2013, og selv om vi ikke vet så mye om det ennå, forventes det at den blir optimalisert for Metro grensesnitt.

Vil det vare?

Er alt dette nok til å holde Microsofts aksje på et oppover kurs? Hvis jeg visste svaret på det, ville jeg spilt markedet i stedet for å skrive disse artiklene. Det er fortsatt noen gjetning.

Forbes sier at 2012 kommer til å bli en avgjørende periode for Microsoft, og den spår at salget av Windows vil øke betydelig når Windows 8 slippes. På den annen side argumenterer forskjellige bloggere for at Windows 8 ikke betyr noe og selv at selskapet står i fare for å mislykkes fullstendig. Jeg pleier å sette mer lager (ordspill ment) i Forbes 'analyse enn hos ukjente bloggere, men i markedet, som i hesteveddeløp, er det ingen sikre ting. En ting er sikkert: Dette skal være et vilt og ullent år for Microsoft-seere.

Les også:

  • Microsoft kan være "Comeback Kid" i 2012
  • Bing har en mulighet til å bølge foran hvis Microsoft bare vil ta det
  • Windows Phone: The Hail Mary Pass er nå i luften

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com