Hvorfor din neste pizzamiddag eller is-dessert kan lages av en robot

Hva har fremtiden for samarbeid mellom mennesker og roboter? Når det kommer til fremtiden til robotikk, er det mange dommere. Finn ut hvordan roboter faktisk brukes: For å øke menneskelige begrensninger, ikke erstatt dem.

Hva er varmt på TechRepublic

  • Hva gjør du hvis du fremdeles kjører Windows 7
  • Python programmeringsspråk: Et jukseark
  • Bilder: De 25 beste produktene fra CES 2020
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Ettersom kunstig intelligens (AI) teknologi fortsetter å avansere, frykter mange amerikanere at snart deres stillinger vil bli fylt av roboter. Imidlertid er det ikke bare fabrikkstillinger som roboter begynner å fylle - jobbene i matindustrien blir stadig mer automatiserte.

De første jobbene som skal automatiseres vil være kassenes. I følge en Forbes-rapport planlegger hurtigmatgiganten McDonald's å legge til mobilbestilling og kiosker til 1000 butikker hvert kvartal de neste syv eller åtte kvartalene. Nå begynner imidlertid roboter å ta over matforberedelsene også.

Selv om denne trenden begynner å komme inn i hverdagen vår, er den ikke ny. En japansk robot ved navn Yaskawa-kun har servert soft serve-is i mange år, som bemerket av Kotaku. Roboten er ikke den eneste i sitt slag - iskrus-roboter har dukket opp i andre land, inkludert Singapore, Kina og Canada.

Det er ikke bare is. Roboter påvirker måten vi opplever mat over hele kloden og i spisesteder som serverer alt fra pizza til helsekost.

En Boston-restaurant som heter Spyce huser syv robotkoker, som rapportert av Associated Press. Etter at maten er ferdig og klar til å bli servert, vasker robotpottene seg med vannstråler før en ny ordre begynner, noe som ytterligere begrenser menneskelige jobber. Spyce fortsetter å øke teknologien ved å la kundene bestille maten på en berøringsskjerm-meny, opplyser rapporten.

Tilsvarende eksisterer San Francisco-baserte restaurantfirma Eatsa nesten helt uten menneskelige arbeidere. Kunder legger inn bestillingene sine via en iPad, og maten distribueres gjennom en automatisert maskin.

Det franske selskapet Ekim har begynt å vekke pizzabransjen ved å implementere en "pizzaiolo" -robot som etterligner bevegelsene til menneskelige pizzaprofeser. Som Reuters rapporterte, har disse robotene tre armer for å lage flere pizzaer på en mer effektiv måte.

Den tradisjonelle amerikanske pizzaopplevelsen blir også ødelagt. Domino har nylig kunngjort DRU - Domino's Robotic Unit. I følge Domino's er DRU et autonomt leveringskjøretøy designet for å holde pizzaen på en ideell temperatur mens du navigerer seg selv til hjemmene til kundene.

Fremveksten av robotopplevelser skyldes ikke bare å utvikle teknologi, men også av sultne og travle kunder som er villige til å hoppe over menneskelig samhandling for å skaffe seg maten. For nå vil det imidlertid være en stund til roboter tar over hele matopplevelsen fordi menneskelig arbeidskraft fremdeles er mye billigere enn teknologien.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Den økende trenden innen robotikk innen mat begynner å eliminere jobber innen matservering, starter med kassererjobber, men går over i matlaging.
  • Mens den øker i popularitet, vil ikke robotmattjenester eliminere menneskelige arbeidere, men på grunn av dets høye kostnader i forhold til menneskelig arbeidskraft.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com