Hvorfor bedriftens database kan gjøre eller ødelegge digital transformasjonsinnsats

5 tegn på at bedriftens database hjelper eller skader digital transformasjon. Vellykket digital transformasjon handler om data, sier MarkLogic EVP fra produktene Joe Pasqua, og det er noen få teltstangsgrunner til at databasen holder selskapet ditt tilbake.

Joe Pasqua, konserndirektør for produkter hos MarkLogic, snakket med TechRepublics Dan Patterson om hvordan databaser kan hjelpe eller skade digital transformasjonsinnsats. Pasqua sa at å få firmadata organisert på ett sted kan gå langt i retning av suksessen til et digitalt transformasjonsprosjekt. Her er samtalen deres:

Patterson: Digital transformasjon er noe nesten hvert eneste selskap opplever akkurat nå, og det kan variere fra en strategisk samtale til ekte taktile, tekniske, implementeringer ... Vi snakker om databasen din i dag og fem grunner til at databasen din hjelper eller skade selskapets digitale transformasjonsinnsats. Joe, tusen takk for tiden din i dag. La oss først begynne litt om og snakke litt om MarkLogic og ekspertisen din med å hjelpe selskapets opplevelse av digital transformasjon.

Pasqua: Flott. Takk, Dan. Helt riktig, så MarkLogic er et neste generasjons databaseselskap og vi fokuserer virkelig på å integrere data fra flere systemer. Det er nært knyttet til ideen om digital transformasjon, fordi når store selskaper prøver å transformere seg, vanligvis er et av de største problemene deres data overalt. Deres mest verdifulle eiendel, dataene om deres kunder, leverandører og leverandører, er i 20, 30, 40 forskjellige systemer.

Når de prøver å bruke disse dataene for å ta bedre beslutninger eller implementere ny operativ praksis, sitter de fast fordi de ender opp med å måtte ta denne nye innovative tingen de vil gjøre, og knytte dem til 30 gamle gamle systemer med data i forskjellige formater, og stive strukturer, og ikke veldig kvikk. De ender opp med å bruke, vet du, 18 måneder bare for å prøve å finne ut hvordan de kan komme til dataene deres og hvordan de skal organisere dataene deres, når de virkelig ønsket å gjøre, vet du, et raskt tre måneders prosjekt for å implementere litt ny innsikt i deres kundegrunnlag.

Det er virkelig det vi fokuserer på, hvordan tillater du kunder, hvordan lar du selskaper enkelt få dataene sine, bringe dem sammen til operasjonelle eller analytiske formål på en virkelig kvikk måte? Og du vet, jeg vil bare berøre en ting du sa i introduksjonen din, som er, du vet, alle ser på digital transformasjon. Den ene tingen jeg vil si om det er, du vet, nye selskaper, yngre selskaper, mindre selskaper, de er virkelig ikke digitale innfødte.

Det er selskapene som har eksistert en stund som virkelig ser på, hvordan gjør vi denne transformasjonen og blir mer smidige? De er virkelig, du vet, du ser på det, og de store selskapene vil virkelig være som små selskaper. De ønsker å ha den smidigheten og smidigheten og rask tid til resultater, men de ønsker å gjøre det og samtidig dra nytte av omfanget og alle eiendelene deres, og dataene deres er den viktigste eiendelen.

Patterson: Joe, jeg er glad for at du formulerte den virkelig spesifikke utfordringen som deles av mange mennesker som jobber med enterprise IT, og det er, du vet, jeg vet at dataene mine er over alt og jeg vet at vi vil være kvikk, men å snu det skipet er som klisjéen. Det tar bare lang tid å snu skipet. Dette er utfordringer der du kan se dataene dine, og du kan forstå verdien av å slå sammen dataene dine og ha en sentralisert database, men utfordringen er fortsatt. Hvordan anbefaler du selskaper, for det første å rengjøre, normalisere og samle data, som som du sa, kan være over alt?

Pasqua: Ja, så du traff på to veldig viktige deler av problemet der. Og det første jeg vil si er ikke å rengjøre, normalisere og samle dataene dine foran. Det er den store feilen mange mennesker gjør, og som er diktert av tradisjonell teknologi. Med tradisjonell databaseteknologi må du gjøre det. Du måtte si: "Ok, hvis jeg vil ha data fra fem forskjellige systemer, eller 20 forskjellige systemer, og hvert av disse systemene organiserer dataene sine på en annen måte, så måtte jeg stoppe og lage, slags, uber skjema. Dette uber datamodell som kommer til å forene, vet du, en modell for å styre dem alle som kommer til å forene alle dataene mine. "

Og det betyr at du ender opp med å gjøre dette enorme arbeidet med å normalisere og harmonisere dataene dine før du får noen verdi. Og det er bare, du vet, først og fremst, det stopper innovasjonen død i dens spor fordi du har kastet bort så mye tid på å gjøre det. Og den andre tingen er at selskaper ser på det, og det gjør at de er trette bare å tenke på problemet. Det er så enormt.

Tilnærmingen vi går inn for er nei, ikke gjør det. Finn ut hva du trenger å gjøre, og gjør det du trenger å gjøre for det resultatet du trenger nå, og begynn å få en verdi fra det resultatet med en gang. Men gjør det på en slik måte at du kan fortsette å jobbe over tid. Du har kanskje GDPR, denne EU-forskriften som får deg til å samle dataene dine, og det er et absolutt krav.

Du kan bli fristet til å si: "Vel, la meg bare gjøre, du vet, denne enorme datamodellinnsatsen slik at jeg kan ha alle disse dataene til alt jeg trenger." Det vil ta deg fem år, men forskriften går i live i mai. Modellen vår sier, nei. Bruk en database og bruk en tilnærming som lar deg samle dataene dine som de er fra de originale systemene. Ikke transformer det på forhånd. Harmoniser nøyaktig hva du trenger for dette problemet. Få det problemet gjort. Du har fremdeles alle dataene dine der. Harmoniser det du trenger for neste problem når du trenger å løse det problemet.

Det lar deg ta en tilnærming etter behov som lar deg få verdi med en gang, men ikke stopper deg neste gang du får ditt neste innovasjonsprosjekt du vil gjøre. Du har dette datahubben. Du har dette stedet du kan gå til i stedet for å gå tilbake til de 30 forskjellige arvsystemene. Det handler egentlig om å isolere tempoet i innovasjonen av de nye tingene fra, slags, det langsomme tempoet til de eldre tingene.

Patterson: Joe, det er gode råd, og det er resultatorientert råd, som jeg tror, ​​du vet, snakker bare for meg selv, jeg vet hva jeg ser den store oppgaven, jeg blir bare, sa du, litt sliten. Å fokusere på resultater og hva jeg vil oppnå, hjelper virkelig med å takle noen av de store utfordringene, som fusjonering og rengjøring og analyse av en database.

Vi ertet dette litt i begynnelsen, og jeg tror vi sannsynligvis kunne brukt hele dagen på hvert av disse temaene, men la oss løpe gjennom de fem nøkkelflaggene eller de fem tingene du kanskje vil se på, eller tenke på det som kan hjelpe bestemmer du om databasen din er et problem eller noe som hjelper deg å oppnå digital transformasjon.

Pasqua: Flott. Det aller første du må se på er at databasen gjør det enklere eller vanskeligere å få inn data fra alle de forskjellige kildene? Hvis databasen krever at du gjør alt arbeidet på forhånd, for å lage disse store ETL-prosessene før du får noen verdi, er det et dårlig tegn. Det vil virkelig bremse deg.

Trinn en er at du vil ha en database som gjør det enkelt å få data i, uavhengig av, slags, format eller stil på dataene. Det er den første tingen. Den andre tingen er, ok, nå bringer du alle disse dataene sammen, vel, du vet, det er dine kundedata, det er bedriftsinformasjonen din, det er, du vet, virkelig følsomme, virkelig verdifulle data, databasen din skal være bedre.

Du vet, det er mye neste generasjons teknologi som er utviklet, det er veldig kul teknologi. Ikke vanligvis rettet mot bedriften og ikke ofte med fokus på hvordan sikrer jeg disse dataene? Hvordan gjør jeg det virkelig sikkert, men på det tidspunktet, vet du, vil du kunne bruke dataene? Du vil ikke gjøre det så sikkert at ingen kan komme til det. Hvordan aktiverer du mer deling med mindre risiko?

Hånd i hånd med det er styring. Du vet, du hører om mange mennesker som bygger datasjøer. Ta alle dataene dine, ta dem sammen, og det er, du vet, slags hva vi har snakket om. Ta dataene dine sammen. Det vi har sett gang på gang er at du bringer data sammen, legger du dem i denne datasjøen, og du holder ikke oversikt over, gi, vet du, hvilken avtale signerte kundene våre da de ga oss dette data? Hvordan får jeg lov til å bruke det? Hvilke forskrifter gjelder?

Alle disse tingene som du vet for store organisasjoner, eller for alle som bryr seg om personvern og styring, du må følge med på det. En database må være, ikke bare god på data, den må være god på metadata. Det må være i stand til å spore alle ting som, hvor kom disse dataene fra? Hva har jeg lov til å gjøre med det? Styring er veldig viktig også.

Du vil også ha et system som skal tilpasse seg organisasjonen din. En av de viktigste måtene som store bedrifter endrer seg i disse dager, er hvor de løper. I dag, hvis du er en stor bank, er sannsynligvis mest alt du gjør på stedet i datasenteret. Men flere og flere organisasjoner ser på, hvordan flytter jeg, i det minste noen av arbeidsmengdene mine til skyen?

Hvis du er et stort foretak, vil du ikke flytte og si "Jøss, jeg skal flytte til AWS og jeg kommer til å bli innelåst på AWS." Du vil kunne si: "Vel, hvis AWS gjør en bedre avtale, skal jeg bruke AWS. Hvis Azure er den bedre avtalen, vil jeg bruke dem. Jeg vil spille dem av hverandre." Du vil være skyneutral. Du vil ha den muligheten til å løpe hvor det er fornuftig å løpe fra et bedriftsperspektiv.

Den andre tingen som er bundet tilbake til den første tingen jeg nevnte, er at du vil kunne ha et system som kan fungere som dette isolerende laget. Dette datahubet som virkelig lar deg isolere deg fra den gamle arvteknologien, fordi ærlig talt, du vet, er en av tingene folk tenker på med digital transformasjon, "Åh, vi vil bare rive ut alle de gamle tingene og erstatte den ." Du vet, lykke til.

Du ser på hvor mange store organisasjoner som fremdeles kjører mainframes, og det er i utgangspunktet alle sammen. Har de blitt mindre? Sikker. Men, de er fremdeles der. Disse arvsystemene i dag som ble satt i stand for 30 år siden, de kommer til å være der 20 år fra nå. Det er en modell som sier, rippe og erstatte, akkurat som en nonstarter. Du må ha et system som integreres godt med eksisterende teknologier, lar deg migrere bort fra dem over tid, men skaper det grunnlaget for ny innovasjon som skiller deg fra den eldre teknologien. Du har rett, du kan snakke om dette for alltid, jeg ville bare gi deg en rask gjennomgang.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

Se også:

  • De seks reglene for digital transformasjon: Hvordan IT kan komme i spillet (TechRepublic)
  • Åtte hindringer å overvinne i din digitale transformasjonsreise (ZDNet)
  • 10 digitale transformasjonstips som hjelper virksomheten din til å konkurrere i moderne tid (TechRepublic)
  • Hvorfor AI og maskinlæring må være en del av dine digitale transformasjonsplaner (ZDNet)
  • Hvorfor ansatte er nøkkelen til suksess innen digital transformasjon i bedriften (TechRepublic)
Bilde: iStock / littlehenrabi

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com