Hvorfor vi skal bygge kunstig intelligens på menneskelig nivå

Hvorfor vi skal bygge kunstig intelligens på menneskelig nivå Det er ingen større utfordring enn å forstå den menneskelige hjernen, sier Starmind-medgründer Pascal Kaufmann.

Dan Patterson: Du snakker om å knekke hjernekoden. I det minste med big data AI team eller gruppe, kan jeg forstå deres mål. Hvorfor de vil oppnå AGI eller noe lignende. Hvorfor vil du knekke hjernekoden? Hvorfor betyr det noe? Hvorfor bryr vi oss?

Pascal Kaufmann: Det er tre grunner til at jeg vil knekke hjernekoden. Årsak en er at det er vår tids mest spennende innsats og utfordring. Jeg mener det er som månelandingen i det 21. århundre. Det er ingen større utfordring enn å forstå den menneskelige hjernen. Den andre grunnen er ren frykt. Hvis åndsverket og kunstig intelligens går til gale hender, eid av en regjering eller av noen store teknologiselskaper, vil jeg ikke leve i en slik verden.

Mer om kunstig intelligens

  • Google DeepMind-grunnlegger Demis Hassabis: Tre sannheter om AI
  • De 10 mest etterspurte AI-jobbene i verden
  • De 3 mest oversett begrensningene av AI i virksomheten
  • Hvordan bli maskinlæringsingeniør: Et jukseark

Så vi må definitivt flytte først for å forstå AI, for å eie AIP og gjøre det til en åpen kildekode. Den tredje grunnen er at det er så mange utfordringer over hele kloden. Jeg tror ikke at den menneskelige hjernen, dens menneskelige intelligens, faktisk kan takle alle disse utfordringene. Vi trenger bedre svar enn vår menneskelige intelligens. Jeg tror også det er mye kunnskap. Det er mye kunnskap i disse dager. Hvis du koblet det på en eller annen måte, kan du definitivt løse mange, mange problemer vi har.

FN-målene, for eksempel, tror jeg at vi kunne løst 10 av disse øyeblikkelig, hvis du bare koblet kunnskapen som finnes i verden, ved hjelp av AI. Dette er de tre grunnene til at jeg tror vi trenger å knekke hjernekoden.

Dan Patterson: Hvordan skal vi vite det?

Pascal Kaufmann: Hvordan vet vi når vi skapte menneskelig AI? Selv om det er kunstig intelligens, er det mange tester. Avhengig av hvem du spør, får du alle definisjonene. Min gullstandardtest i AI ville være å bygge en maskin du ikke kan skille fra meg selv. Så hvis jeg legger her, den biologiske Pascal eller den kunstige Pascal, ville du ikke hatt en sjanse til å finne ut hvem som er hvem. Hvis vi har det, så er vi der vi vil være.

IT-lederveiledning for dyp læring (Tech Pro Research)

Dan Patterson: Hva er de andre indikatorene? Hvis en Google utvikler AGI eller Facebook eller et annet offentlig selskap utvikler AGI, eller Kina eller USA, vil vi ikke ha muligheten til å delta i en samtale og kunne avgjøre om dette er AGI eller ikke. Dette er reelle muligheter for at en Google eller Facebook eller regjering utvikler en AI. Så hvordan vil vi vite, og hva er farene ved at en av skuespillerne skaffer seg denne teknologien?

Pascal Kaufmann: Noen spør meg, hei Pascal, er du virkelig sikker på at ingen i verden allerede har knekt hjernekoden og allerede er i besittelse av åndsverkene i AI? Og det er selvfølgelig veldig vanskelig å utelukke det. Gitt hva vi vet om hjernen, gitt hva alle disse forskerne gjør rundt om i verden, er det imidlertid en enorm, enorm mangel på å forstå hvordan hjernen fungerer. Jeg tror ikke at vi allerede er der.

Imidlertid, og du har rett her-- hvis laboratoriet til et høyteknologisk selskap sprekker hjernekoden som skaper menneskelig AI, hva er motivasjonen for å dele det med alle sammen? Så definitivt hvis gale mennesker oppfinner AI, vil du aldri vite om det. Derfor er det så viktig at stiftelsen, eller mennesker, skal lage AI til fordel for folket, til en åpen kildekode.

Dan Patterson: La oss stenge der. Du har et grunnlag, og du tror helt klart at det er i menneskehetens beste interesse for oss å samarbeide om, om ikke for å løse resten av verdens problemer, i det minste om dette veldig store eksistensielle problemet. Hvordan bygger vi den plattformen? Hvordan bygger vi noe der vi kan bruke de beste sinnene innen kunstig intelligens, det beste talentet og de beste produktene?

Pascal Kaufmann: Så i 2010 grunnla vi et selskap som heter Starmind i Sveits. For bare noen uker siden, gjorde vi en av de største finansieringsrundene i AI i Europa. Og hvorfor vi gjorde det, er fordi vi ikke tror på big data. Vi tror ikke på dyp læring. Så hva denne teknologien gjør: vi kobler ansatte i store, store selskaper og gjør disse selskapene til superorganismer, som virkelig raske problemløsende motorer ved å koble alle de ansatte.

Vi kan avfyre ​​alle slags spørsmål til en såkalt bedriftshjerne, og i omtrent 95% av alle tilfeller forteller hjernen deg om å stoppe. Ikke still dette spørsmålet. Noen andre har allerede spurt det. Her er direkte løsningen. Og hvis du virkelig stiller et nytt spørsmål: algoritmer i bakgrunnen finner ut hvem som er online, og identifiser dette med kunnskapsvarsler, så det er faktisk en veldig kraftig bedriftshjerne du bygger.

Denne teknologien ... vi kan til og med gjelde selskaper, men også for store menneskelige nettverk, for eksempel for alle de små menneskene i AI. På Starmind teknologi utnytter vi et globalt samfunn i AI. Vi legger fokus på ett tema, nemlig å knekke hjernekoden. Og dette er den såkalte Mindfire Foundation. Men teknologien bak er Starmind, og den ble utviklet i Sveits, ja.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com