Hvorfor leverandører delvis har skylden for feil i digital transformasjon, og hvordan de kan velge bedre

3 faktorer for å velge riktige teknologileverandører Etter hvert som flere funksjoner blir outsourcet, har leverandørstyring blitt en kritisk komponent for å drive en flott IT-avdeling. Her er den konvensjonelle visdommen for å gjøre det riktig.

Bransjevilkår sier at 85% av big data-prosjekter svikter, og at 84% av digitale transformasjonsprosjekter svikter. Forståelig nok er det mange CIO-er og CDO-er der ute som blir engstelige.

Realiteten er at big data og digitale transformasjonsprosjekter mislykkes av samme grunn som andre IT-prosjekter mislykkes: det er ikke en klar forretningssak, brukere kan ikke se ut til å visualisere prosjektet og forstå hvordan det vil fungere, krav er ikke tydelig definert, og prosjektfrister går glipp av.

Selgere med en "hit and run" -policy for å selge produktene sine til en klient og deretter overlate kunden å finne ut hvordan de skal jobbe med produktet, fortjener en del av skylden.

Dette var det som ble meg begeistret da jeg forrige uke snakket med SAP om selskapets nye Leonardo-tilnærming til salg av big data, IoT, digital transformasjon og analyseprodukter.

Oppkalt etter renessanse-artisten, designeren og innovatøren Leonardo da Vinci, er Leonardo en salgsmetodikk som tar sikte på å samarbeide med en eksisterende eller nåværende klient for å løse muligheter og forretningsproblemer som er verdt å løse, og deretter komme opp med riktig sett av løsninger som raskt kan levere et påviselig forretningsresultat.

"Et hovedmål med prosessen er å plassere oss i kundens sko, og å samarbeide tett med kunden, " sa Jorge Granada, global leder for Leonardo marketing hos SAP.

Granada sa at ved å bruke Leonardo-metodikken kunne SAP sitte hos en kunde eller kunde og:

  • Utfør oppdagelse og identifiser forretningsmuligheter eller problemer å løse på en dag.
  • Design en foreløpig prototype av et prosjekt i løpet av en til to uker.
  • Produser en funksjonell prototype for et prosjekt om seks til åtte uker som deretter kan utvikles fullt ut til en distribuerbar løsning.

Prosessen blir fremskyndet ved å bruke bransjeakseleratorer, som SAP beskriver som forhåndsvettede løsningssett som allerede er tilpasset behovene til spesifikke bransjens vertikaler.

"Det vi ønsker å gjøre er å hjelpe kunden med å utvikle en blåkopi for handling og også visualisere typene big data, IoT, analytics og andre løsninger som vil være til nytte for virksomheten, og hvordan de vil være til nytte for virksomheten, " sa Granada. "Hvis vi ikke føler at vi kan hjelpe kunden, vil vi også si ham det."

Forhåpentligvis vil andre leverandører følge etter.

I mellomtiden, hva skal IT- og forretningsvedtakere med big data, IoT og digitale transformasjonsmål gjøre?

1. Unngå hit og kjør leverandører

Hvis leverandøren din ikke tilbyr samarbeid som hjelper deg å definere, avgrense, utvikle, teste og implementere prosjektmålene dine, må du se etter et som gjør det. Dette betyr å unngå leverandører som selger deg en løsning og deretter forsvinne eller bli svarer når du trenger hjelp eller støtte.

2. Start i det små med IoT

Internet of things-teknologi er fremdeles i tidlige stadier av adopsjon. Hvis bedriften din mangler intern IoT-kompetanse (og det gjør mange selskaper), er det best å begynne beskjedent med IoT, bygge på noen suksesser som direkte bidrar til virksomheten og deretter utvide. IoT er et område der du vil ha sterke partnerskap med leverandørene som tilbyr verktøy og løsninger.

3. Øv nulltoleranse for prosjektfeil

Bedrifter nærmer seg raskt et vippepunkt der administrerende direktører og styrer ikke kommer til å tåle noe mer digital transformasjon eller big data-prosjektfeil - og det er ingen grunn til at de skulle gjøre det. Det er nok metodologier og beste praksis der ute for å sikre at prosjekter er veldrevet, og at plugger trekkes tidlig hvis et prosjekt ikke skal fungere. Det viktigste er at det du gjør med et big data (eller et hvilket som helst) prosjekt må resonere med virksomheten. IT'ere, og de uten IT-bakgrunn, må kunne visualisere og deretter se resultatet som prosjektet leverer til virksomheten. Hvis prosjektet ditt ikke kan bestå disse grunnleggende lakmustestene, er det på tide å stille spørsmål ved hvorfor du gjør det.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

Se også:

  • Slik må teknologileverandører endre sin tilnærming for å tiltrekke tusenårige IT-kjøpere (TechRepublic)
  • 4 tips for å forbedre selskapets leverandørforhold (TechRepublic)
  • Hvorfor CXOs mener kundeopplevelse er viktigere enn teknisk innen digital transformasjon (TechRepublic)
  • SAP lanserer Leonardo for telcos, legger partnere til tilkoblede biler nettverk (ZDNet)
  • Digital transformasjons unnvikende ingrediens: effektivitet (ZDNet)
  • Canberra søker leverandør flytende innen digital transformasjon for å modernisere offentlig tjeneste (ZDNet)
Bilde: iStock / monkeybusinessimages

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com