Hvorfor tidsseriedatabaser eksploderer i popularitet

Bilde: cybrain, Getty Images / iStockphoto

For bare noen få år siden var tidsseriedatabaser noe nisje i sin natur. Selvfølgelig, hvis du kjørte en handelsapplikasjon i et finansiell tjenestefirma, var du viet til kdb + (proprietær) databasen, men for de fleste alle andre var en generell relasjonell eller NoSQL-database de rigueur. Ikke mer. Grunnen? Verden krever i økende grad at virksomheter kan spørre, analysere og rapportere om strømming av data i sanntid, ikke batchmodus.

I løpet av de to siste årene har tidsseriedatabaser som TimescaleDB og InfluxDB eksplodert i popularitet, ifølge DB-Engines data, med AWS også hoppet ut i markedet med sin Amazon Timestream-database på slutten av 2018. På denne måten er det et åpent spørsmål om alle databaser begynner å se ut som tidsseriedatabaser, og hvis "nisje" på denne måten blir mainstream og databaser som TimescaleDB, InfluxDB og Amazon Timestream blir fremtidens MySQL og PostgreSQL.

Fra sky til kant: Den neste IT-transformasjonen (ZDNet spesialrapport) | Last ned rapporten som en PDF

Kom raskt et sted

I løpet av de to siste årene har ingen databasetype vokst raskere i popularitet enn tidsseriedatabaser:

Bilde: DB-motorer

Selv om diagrammet over sporer relativ vekst i popularitet (relasjonsdatabaser som MySQL og dokumentdatabaser som MongoDB, for eksempel allerede er godt etablert), er det fremdeles en indikasjon på at noe viktig skjer i bransjen. Tidsseriedatabaser hjelper oss med å forstå betydningen av endringer i verden over tid. Mer gjennomtenkt, som Timescale-administrerende direktør Ajay Kulkarni sa det:

Dette høres mistenkelig ut som hva alle databaser skal gjøre, men likevel har disse gamle skoledatabasene ikke muligheten til å lagre effektivt og gi tilgang til store datamengder. Relasjonsdatabaser og NoSQL-databaser kan brukes til tidsseriedata, men uten tvil vil utviklere få bedre ytelse fra spesialbygde tidsseriedatabaser, snarere enn å prøve å bruke en database i en størrelse som passer til alle spesifikke arbeidsmengder. Som AWS 'Shawn Bice en gang forklarte meg, ønsker utviklere de riktige verktøyene for riktig jobb, selv om det betyr at du bruker flere verktøy for å få en mangesidig jobb gjort.

Men hva om du kan ha komforten med en kjent database og ytelsen til en spesialbygget tidsseriedatabase?

13 ting som kan skru opp databasedesignet (gratis PDF)

Utvide PostgreSQL

Det er det Timescale-teamet gjør med TimescaleDB, forklarte selskapets grunnleggere Ajay Kulkarni og Michael Freedman i et intervju denne uken. I likhet med hvordan MongoDB startet som PaaS, men til slutt slo seg ned på databasedelen av PaaS, startet Timescale som et forsøk på å levere en IoT-plattform. Selskapet prøvde å bruke InfluxDB, MongoDB og andre eksisterende databasesystemer, men valgte til slutt å bygge sitt eget.

På en måte.

Det vil si at TimescaleDB er en utvidelse, eller overlegg, av den populære PostgreSQL-databasen. Hvorfor betyr dette noe? Først, forklarte de, gir det dem et bunnsolid grunnlag å bygge på. Mer enn dette gir det imidlertid også selskapene komforten i økosystemet med PostgreSQL-verktøy, som Freedman fortalte The Next Platforms Timothy Prickett Morgan:

All din PostgreSQL godhet, men med ekstra ytelse for tidsseriedata (f.eks. Raskt inntak). En utvikler får utnytte sin SQL-opplevelse og spørrer SQL innfødt. Men fordi Timescale-teamet har bygget på toppen av PostgreSQL som et overlegg (eller utvidelse, hvis du vil), kjører utviklingssporet uavhengig av den viktigste PostgreSQL-databasen. Det er det beste fra begge verdener for kunder og for selskapet.

Det er en interessant tilnærming til en stadig mer interessant type database. Når verden fortsetter marsjen mot sanntid, vil tidsseriedatabaser fortsette å vokse i popularitet. Det virkelige spørsmålet er om det er naturlige grenser for deres nytte. I følge Kulkarni er svaret et ettertrykkelig "Nei": "Alle data er tidsseriedata."

Data, Analytics og AI Nyhetsbrev

Få eksperttips for å mestre grunnleggende grunnleggende analyser av data, og følg med på den siste utviklingen innen kunstig intelligens. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com