Hvorfor det ikke skal være noe som heter et IT-prosjekt

Hvordan har det seg at rene IT-prosjekter virker skjebne å mislykkes, og likevel er teknologi helt klart nøkkelen til virksomheten? Mark Samuels canvasserer en gruppe CIO-er for deres syn på hvilke barrierer det er for IT-prosjektsuksess.

"IT-prosjekter fungerer egentlig aldri, " sier Mike Day, CIO hos motedesigner Tommy Hilfiger. Det virker som negativ snakk fra en teknologisjef, men det er lydmetode i den tilsynelatende galskapen.

Flere teknologisjefer våkner opp av behovet for at IT-prosjekter blir sponset av virksomheten. I kostnadsbegrensede tider prøver CIOs å unngå å kjøre inn i en teknologisk blindgate. Så snarere enn å bare implementere IT-prosjekter, er det mange CIO-er som tar sikte på å forstå hva ledere trenger fra begynnelsen og oppfylle avtalte resultater.

"De beste ideene er sponset av virksomheten, " sier Day. "Teknologi er nå så gjennomgripende gjennom organisasjonen; det er en ende til ende. CIO må kommunisere til virksomheten hva som er mulig og hvorfor."

Slik kommunikasjon må stole på avtalte forretningsmessige mål. IT og andre ledere i bransjen må samarbeide og jobbe tilbake mot implementering av teknologi fra et sluttmål som er godt definert.

Take Day, som lette med lederne sine etter et middel for å hjelpe en spredt arbeidsstokk av globale designere til å samarbeide i sanntid. Svaret var videokonferanser, med firmaet som nylig hadde signert en fem år administrert servicekontrakt med BT for å gi Tandberg-teknologi med høy spesifikasjon.

Systemet oppfyller den fastsatte virksomheten etterspørsel, bruker virtuelle montering rom for å tillate ansatte fra forskjellige forretningsenheter over hele verden å samarbeide uten å måtte reise. "Du må forstå problemet som virksomheten prøver å løse, " sier Day, som rapporterer til designerklesmerkets hovedansvarlige.

"Suksess handler om å prøve å identifisere hva folk vil ha gjennom et bestemt initiativ. Jeg er i stand til å snakke på et språk virksomheten forstår. CIO-er må stole på et sterkt nettverk for fagfellevurdering utenfor."

Effektivitet, avslutter Day, kommer fra å forstå virksomhetens mål. Implementeringer som kun drives av et ønske om å introdusere ny teknologi vil vakle. Myron Hrycyk, CIO i hjelpefirmaet Severn Trent, tar et lignende standpunkt.

CIOs må kunne sitte i et styremøte og bidra
(Fotokreditt: Shutterstock)

Hrycyk sier at CIOs som ønsker å bygge et godt forhold til sitt utøvende team, vil måtte se på organisasjonen sin som en helhet. Mer spesifikt vil de måtte tenke på hvor IT er plassert og hvordan det styres. Kort sagt, sier Hrycyk, vil IT-ledere må sjekke organisatorisk appetitt for IT.

"Hvis administrerende direktør ikke ser det som avgjørende, vil du effektivt prøve å skyve vann oppover, " sier han. Hrycyk erkjenner at han er heldig, og antyder at administrerende direktør Tony Wray er en sjef som forstår viktigheten av teknologi for virksomheten.

"Han utfordrer min rolle ganske betraktelig, " som antyder at det er mye sunnere å jobbe for en administrerende direktør som liker IT. Hrycyk har også et sterkt forhold til sin økonomidirektør, Mike McKeon. Han foreslår at CIO-jevnaldrende skal jobbe på to viktige områder: troverdighet og skarpsindighet.

Utvikle troverdighet for å levere grunnleggende operasjoner, sier Hrycyk - vis at du kan sitte rundt styrerommet og bidra. Demonstrer også at du kan ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com