Hvorfor regulering, nye forretningsmodeller og tålmodighet er nødvendig for å fikse fremtiden

Fem store strategier for å fikse fremtidens forfatter Andrew Keen snakker om regulering, gründerinnovasjon, forbrukeraktivitet, innbyggerengasjement og utdanning som måter å omforme vår verden på.

Andrew Keen, forfatteren av boken How to Fix the Future, snakket med TechRepublics Dan Patterson om boken hans og hans visjon for hvordan man kan forbedre fremtiden for teknologi.

Dan Patterson: Så jeg forstår at du har en fem-punkts løsning eller i det minste en fem-strategi løsning. Kan du oppregne hva det er?

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Andrew Keen: Absolutt, Dan. Så som du antydet, det er ikke mye forskjellig om dagens forstyrrelse som tidligere i historien. Og gjennom historien har vi alltid hatt fem verktøy, fem måter å omforme verden til vår egen interesse. Den første er gjennom regulering, den andre er gjennom gründerinnovasjon, den tredje er gjennom forbrukeraktivitet, forbrukerarbeid, den fjerde gjennom innbyggerengasjement, og den femte er gjennom utdanning. Disse verktøyene har aldri endret seg, og de vil aldri endre seg fordi de er vår essensielle, hvis du vil, vår teknologi, vår pall som en art for å forme en bedre verden.

Dan Patterson: Vel, en av disse tingene kan være uunngåelig, og det er regulering. Er regulering et utfall som vi kan forvente noen ganger snart?

Andrew Keen: Jeg liker ikke det ordet, Dan, uunngåelig. Hvorfor bruker du det?

Dan Patterson: Jeg spør deg, er det uunngåelig?

Andrew Keen: Vel, du brukte ordet uunngåelig. Ingenting er uunngåelig. Forordning er ikke uunngåelig, men den er nødvendig. Det er et av verktøyene. Jeg tror det er en overfølsomhet rundt regulering, særlig på vestkysten i teknologikretser er ideen om at regjeringen kommer til å komme inn og knuse alt.

Vi snakker ikke om en stalinistisk type overregulering, vi snakker ganske enkelt om den type initiativer som faktisk foregår i Europa for å kontrollere monopol, antitrustinitiativer, nye lover for kontroll av data og andre forskriftsmessige eller juridiske initiativer å sørge for at samfunnet vi bygger kollektivt er i vår interesse snarere enn i et lite mindretall av enorme teknologiselskaper.

Dan Patterson: Hvilken rolle har andre virksomheter enn disse massive teknologibedriftene, hvilken rolle har virksomheten å spille for å finne eller i det minste hjelpe å presse oss nedover mot en løsning?

Andrew Keen: Virksomhet er kritisk. Vi trenger mer innovasjon. Et av problemene med vår verden dominert av denne bittesmå håndfulle av Silicon Valley og West Coast teknologiselskaper er at vi har mindre og mindre innovasjon. Spillerfeltet er ikke flatt. Det vi trenger er nye typer forretningsmodeller av en annen generasjon gründere for å reagere mot den overvåkningskapitalistiske modellen, datamodellen til selskaper som Google og Facebook. Vi trenger virkelig innovasjon.

Vi var tilbake i 1995. Husk at i 1995 dominerte Microsoft alt. Og hadde Microsoft hatt det som det aldri hadde vært Web 2.0, hadde det aldri vært Google eller Facebook. Men vi er tilbake til fortiden som vi alltid er. Historien fungerer i sykluser, slik du antydet. Og i dag igjen trenger vi innovatører, vi trenger gründere til å tenke nytt om alt grundig. Det er for mye jeg tenker eller absolutt mangel på tenking blant gründere innen teknologi. De må tenke nytt på grunnlaget for hva teknologi er og forretningsmodeller, nettopp tingene som Web 2.0-gutta gjorde for 20 år siden.

Dan Patterson: Og hvilken rolle spiller forbrukerne?

Andrew Keen: Forbrukere er veldig viktige. Forbrukerne har alltid formet industrien. I boka mi viser jeg hvordan forbrukere former matindustrien, bilindustrien for å sørge for at produktene var forbrukervennlige. Forbrukerne må være mer krevende, mer aggressive, og de trenger flere valgmuligheter.

Når det gjelder Facebook, for eksempel hvis det virkelig er vanedannende, hvis det virkelig er ødelagt av russiske hackere og falske nyheter som det ser ut til å være, hvis det er designet for å utnytte dataene til brukerne og gjort brukerne til produkter, brukere trenger å slå tilbake. De trenger å finne andre produkter, andre plattformer, som respekterer dem bedre. Så forbrukere er også kritiske. Forbrukere, myndigheter, gründere, lærere, arbeidere og innbyggere kan samlet arbeide for å fikse fremtiden.

Dan Patterson: Men hvordan kommer vi dit? Hvordan bringer vi virksomhet, forbruker og alle andre grupper sammen og sier at dette er våre kollektive mål?

Andrew Keen: Det er ikke slik historien fungerer, Dan. Det er ikke som om det er noen Berlin-kongress der alle disse menneskene går i et rom og hamrer løsningene. I 1850, hvis vi hadde vært her og snakket om den industrielle revolusjonen, ville vi ha sagt: "Vel, alle disse menneskene trenger å jobbe, " og det har de gjort i løpet av et halvt århundre. Det var alltid litt kaotisk. Tenk på det som en bunke i teknologi, disse menneskene jobber uavhengig, men spontant kommer arbeidet deres sammen. Det er ikke noe utenfra og ned her. Vi snakker ikke om en regjering eller en Silicon Valley, eller et VC-inspirert initiativ. Det kommer til å ta tid, vi må være tålmodige.

En av tingene som teknologi, tror jeg har undergravet, er tålmodigheten vår. Vi mener alt bør fikses umiddelbart. Vi tror noen mennesker kan se på denne tanken: "Vel, det burde være en app for å fikse fremtiden. Hvorfor kan ikke Apple, Google eller Amazon komme med det." Og at selvfølgelig ikke bare er absurd, men det er problemet.

Vi må være mer tålmodige og det er den tålmodigheten, som får oss til å innse at det vi lever gjennom er dypt transformerende. Det er strukturelt, og det vil ta flere generasjoner å fikse denne tingen. Og når de er i flere generasjoner saken er løst, vil det alltid være nye problemer.

Historie er ikke et ingeniørprodukt. Det er ikke som om vi kan perfeksjonere denne tingen. Menneskets historie er ikke en kodelinje. Det pågår, det er skjevt, det er ufullkommen. Men vi som mennesker med vårt byrå, kan vi bidra til å gjøre det bedre enn verre. Men det vil aldri være perfeksjon, det vil aldri være en app for å fikse fremtiden.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også:

  • Hvordan fremvoksende teknologi vil forme New Yorks bys fremtid (TechRepublic)
  • Fremtiden for politikk og politikk er automatisering (TechRepublic)
  • The Future of IoT, bokanmeldelse: Det handler om dataene (ZDNet)
  • Microsoft: Slik vil blandet virkelighet hjelpe informasjonsarbeidere og øke digital transformasjon (TechRepublic)
Bilde: iStock / foto-ruhrgebiet

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com