Hvorfor de neste store teknologiske nyvinningene kommer fra Estland eller Tyskland, ikke Silicon Valley

Hvorfor den neste store teknologiske løsningen kommer fra Estland eller Tyskland, sier ikke den amerikanske forfatteren Andrew Keen at vi må se utenfor Silicon Valley etter løsninger som vil skape en bedre fremtid.

Nylig snakket Dan Patterson fra TechRepublic med Andrew Keen, forfatteren av boken How to Fix the Future, om hvordan teknologi ikke klarer å løse sosiale problemer, og noen mulige måter å gjøre den bedre. Her er en del av samtalen deres.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Dan Patterson: Fremtiden. Hva er noen stier vi kan gå? Når vi ser på teknologi og når du ser på teknologi, hvilke stier ser du oss gå ned og hvordan kan vi komme på et spor som fungerer for alle, for forretninger, for teknologi, for forbrukere?

Andrew Keen: Vel, selvfølgelig, det viktigste å gjøre er å lese boken min, Hvordan fikse jeg fremtiden . Vi trenger å lære av andre kulturer, tror jeg. Jeg tror spesielt i Amerika, og spesielt Silicon Valley, vi har blitt arrogante. Vi tenker at alt som blir fikset her. Vi må se utover. I boka mi går jeg verden rundt og leter etter løsninger. Jeg drar til Estland som er banebrytende for en veldig interessant type digitalt demokrati, en ny type sosial kontrakt, digital sosial kontrakt, datasosial kontrakt mellom regjering og innbyggere. Jeg drar til Singapore, som er banebrytende Smart Nation. Jeg drar til Tyskland hvor det er en ny generasjon veldig innovative gründere som tenker over overvåkningskapitalisten Silicon Valley-modellen.

Jeg drar til Brussel og snakker med Margrethe Vestager, som er den eneste personen i verden som står opp mot de private supermaktene i Silicon Valley. Og jeg drar til Silicon Valley. Jeg snakker med VC-er som er innovative, som er samfunnsansvarlige. Jeg snakker med folk som John Borthwick og Albert Bangor i New York City, Union Square Ventures og Betaworks, som også har forståelse for at denne monopolistiske kulturen er dårlig for deres virksomhet. Jeg snakker med Freada Kapor Klein, som er medgründer av Kapor Capital i Oakland, som er banebrytende for en samfunnsansvarlig investeringsstrategi. Så vi må se utenfor. Jada, Bezos kan komme med en løsning. Jada, Mark Zuckerberg gir opp, eller at han visstnok gir fra seg alle pengene. Jada, nå kommer initiativet fra Silicon Valley. Jeg berømmer folk som Roger McNamee, og jeg intervjuet faktisk Tristan Harris, en av lederne for den nye typen etisk bevegelse i Silicon Valley.

Men nøkkelen til å finne det du kaller "banen", er å se utenfor, og jeg vil hevde at det er stier. En av vrangforestillingene vi alltid har lidd med på internett, er at Internett på en eller annen måte ville forene verden. Det igjen var utopisk. Det er mange interneter, og det er ikke en dårlig ting. Noen skrev en bok som heter "The Splinternet, " Scott Malcomson. Det er fremtidens virkelighet. Det er mange veier for fremtiden, mange kart. Jeg prøvde å tegne flere av dem for å gi alternativer. Og igjen, det er ikke en riktig. Den estiske modellen fungerer for små land. Tyskland har en unik tradisjon for re-engineering. Amerika trenger, jeg tror i Amerika vi mest av alt trenger å fikse våre politiske problemer. Problemene med Silicon Valley, på noen måter, er problemene med en dysfunksjonell Washington, DC, som jeg selv ikke kan skylde på Silicon Valley.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også

  • Hvorfor den digitale revolusjonen skuffer oss (TechRepublic)
  • Startup Republic: Hvordan Frankrike gjenoppfant seg selv i det 21. århundre ved å beundre gründere til Paris (PDF-nedlasting) (TechRepublic cover story)
  • Hvorfor så mange teknologiprofeser ønsker å forlate Silicon Valley for sin neste jobb (TechRepublic)
  • Hvorfor indiske, russiske tech-startups veier opp for å flytte til bittesmå Estland (ZDNet)
  • Estland trapper opp planen for å motvirke cyberangrep ved å plassere kritiske systemer offshore (ZDNet)
Bilde: iStock / HAKINMHAN

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com