Hvorfor IT-nyutdannede ikke får karakteren for jobber

IT-nyutdannede klarer seg langt verre enn sine jevnaldrende når det gjelder å snagge en jobb, og graden ledighet når sitt høyeste nivå på 17 år.

Mens den totale antallet ledige stillinger utgjør 8, 9 prosent, står IT-kandidater overfor arbeidsledigheten på 16, 3 prosent, ifølge Hva gjør kandidater? rapport, publisert denne uken av Higher Education Careers Services Unit.

Charlie Ball, organisasjonens visedirektør for forskning og en av rapportens forfattere, sa til silicon.com at en av årsakene til høyere IT-arbeidsledighet er at teknologisk innovasjon og utvikling skjer så raskt at IT-kandidater kan finne ferdighetene deres uten betydning. .

Arbeidsledigheten er høyere blant IT-nyutdannede
(Fotokreditt: Shutterstock)

"Nyutdannede som tar et treårig kurs som studerer en ny teknologi når de begynner, kan finne ferdighetene sine foreldet når de oppgraderer, " sa Ball.

Dårlig kommunikasjon fra IT-bransjen om hvilke ferdigheter som kreves kan også føre til lavere ansettelsesgrad, ifølge Ball. "Selv om det er mangel på noen teknologiske ferdigheter, vet ikke kandidater nødvendigvis hva de er, " sa han.

IT-nyutdannede kan også miste andre kandidater når de søker på ikke-tekniske jobber fordi de mangler erfaring. "IT-kandidater har en tendens til å ikke ha så mye arbeidserfaring, og derfor kan arbeidsgivere foretrekke å gå etter det tryggere alternativet å ansette noen med en lengre sysselsettingshistorie, " sa Ball til silicon.com.

Han sa at IT-nyutdannede også kan være kresen når det gjelder jobber enn andre kandidater: "Mange ser IT-grader som yrkesfaglige, så det er mer sannsynlig at IT-kandidater vil holde ut på en relevant jobb."

Den høye andelen mannlige IT-karakterer kan også ha betydning. "Kvinner nærmer seg jobbsøking på en annen måte - kvinner ser ut til å være mer villige til å begynne å ta jobber som kanskje ikke er deres ideal, " la han til.

Endringer i arbeidsmarkedet som følge av offshoring kan også være å redusere antallet stillingsplasser som er tilgjengelige for nyutdannede.

Richard Holway, styreleder for forsker TechMarketView, ba om en "grunnleggende gjennomgang av visumsystemet" for IT-arbeidere og sa at alle IT-selskaper som opererer i Storbritannia må oppgi antall IT-jobber som de oppretter i Storbritannia som en del av tildelingskriteriene for alle offentlige kontrakter.

"Hvorfor offshoring-selskaper, som er ansvarlige for over 20 prosent av SITS programvare og IT-tjenester i Storbritannia, bør slippe unna med å skape praktisk talt null inngangsnivåjobber her, er en skam som må løses raskt, " sier han skrev i selskapets UKHotViews nyhetsbrev.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com